5 metre altı tekne alacakların dikkat etmesi gereken noktalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okara
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cevap için teşekkür ederim kardeşim agzına saglık bu gün itibarıyla cumhurbaşkanından başlayıp tüm antalya millet vekillerine ve belediye başkanlarına mesaj üstü mesaj atıyorum resmen savaşa girdim tüm sivil toplum örgütleride dahil 640 km lik antalya sahilinde teknemizi denize indirecek bir tek yer yok bakıkçı barınagı var uzak sehir dışı oda oraya kadar harcadıgımız benzin bir yana herseferinde bizden 20 lira alıyor resmen soygun düzeni 6 ay teknemi baglıyım dedim barınaga 1500 tl para istiyorlar bu devlet bu odaklara neden bizi kazıklatıyor 1 kamyon harfiyatla çok kolay yapılacak birşey aslında benim bizim vergimizle liman yap sonra bizi kazıklat bu nasıl bir devlet anlayışı anlamış degilim bunu halledim bir gulet yapıcam madem adb istemiyorlar yelkene o bir yana hava güzel oldugunda tekneyi denize indirim gündüz limana baglıyım gece balıma çıkayım teknem 2 3 gün suda kalsın diye bir hesap yaptım onada günlügüne 20 lira istiyor liman komiklige bak

İzmir de çok farklı değil. Bence tüm tekne sahiplerinin vereceği imzalı bir dilekçeyi valilik göz ardı etmez.

arkadaşlar benim teknem 4,35 mt.motoru 2.el olarak faturalı aldım fakat teknemim faturası yok ne yapailirim

arkadaşlar benim teknem 4,35 mt.motoru 2.el olarak faturalı aldım fakat teknemim faturası yok ne yapailirim

Merhaba ,
Motorlar için CE nereden alabilirim . Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var ( 70 tl verip )

Eyer motorlara 70 liraya ce belgesi veriyorlarsa süper ben 5000bin veriyorum kimse veremiyor
Motorun imalatcisina ulasip seri nosu ile konuyu anlatan bir mail yada telefonla gorusup ce belgesini temin edebilirsiniz.

Dunya da uretilen her urunun kalite kontrol icin ce sertifikasi olmadan hic bi sekilde uretilen urunlere satis izni verilmez. Belli ulkeler haricinde ce sertifikasi olmayan hic bir urun gumruklerden gecerek ithalati yapilamaz.
Turkiye de bie urune ce sertifikasi alma maliyeti ve suresi 50 bin dolardan basliyor ve sure minimum 5 aydir.
Yaptigimiz uretimler de bu evraklarla ben ugrasmistim.

Selam arkdaslar,,istanbuldan 4,65 tekne ve motor aldim,,,canakkale-ayvacik-babakaleye getirecekler,,,ben yurt disinda yasiyorum..Türkiyede ikamahkah adresim yok,liman kaydi nasil olucak,,,,onlarmi gelicek yoksa tekneyi kucukkuyuyami götürmeliyim,selamlarimla

Ben hatırladığım kadarıyla yazayım,
1. Teknenin ve motorun CE belgesi ve Faturasını önce satıcıdan isteyin.
2. (link) bu siteden teknenin adını belirleyin, sonra teknenin iki tarafına kurallar doğrultusunda ve kıç kısmına bağlı olduğu liman ve tekne adını yazdırın. Tekne ismini alınca , satıcı firmayı arayıp onun da internetten sizin tekne ile ilgili teknik detayları yazmasını isteyin. İsmi yazılmış olan teknenin Fotoğraflarını çekin. Dosya için Fotografları Bastırın.
3. Çanakkale LİMAN BAŞKANLIĞI'NA gidip başvuru yapın. Dilekçeyi doldurun, faturalar ve CE belgelerini verin. Fotografınızı da isterler. Sanırım maliyeye de şimdi hatırlamdığım miktarda bir para da yatıracaksınız.
4. Liman başkanlığı ya sizin belgeler üzerinden işlem yapar ya da tekneyi göreceklerini söyler.
5. Her şey yolunda giderse size Bağlama kütüğü Ruhsatnamesi düzenlerler.

Bir arkadaşım bana motor verdi geçmişte kendi teknesinde kullanmış ancak kaydı yok. Motor kaydı için af bekliyorum bu konuda bilgisi yada duyumu olan arkadaş varmı

Back