doktor sag birakmayan
Daimi Üye
hımm.. işte bunu bilmiyordum.diğer teknelerden yer kalmıyor. bir de gemi geçiş rotasına ağ atamıyorlar.
hımm.. işte bunu bilmiyordum.diğer teknelerden yer kalmıyor. bir de gemi geçiş rotasına ağ atamıyorlar.
benim bile yapabildiğim bir şey; bence siz de yapabilirsiniz. hiç balık yakaladınız mı?valla dün çok sinirliydim o kadar eziyete rağmen yakalayamadığımdan, bugün sinirim bir nebze geçti yine ama yine de söylüyorum, yok yani balıkçılık benim gibi hırslı adamın yapacağı bir şey değil.
Tam tersine balıkçılık sizin için biçilmiş kaftan. Hırsınızı kontrol etmeyi öğretecek ve o hırsı pozitif yönde kullanmanızı sağlıyacak en güzel uğraş ! Doktorum civanım Hakanımın da dediği gibi. Sizde "yapabilirsiniz". Ama bence "yapabilirsiniz" den öteye "yapmalısınız".valla dün çok sinirliydim o kadar eziyete rağmen yakalayamadığımdan, bugün sinirim bir nebze geçti yine ama yine de söylüyorum, yok yani balıkçılık benim gibi hırslı adamın yapacağı bir şey değil.
öncelikle siteye bu konuyu sorun anlatsınlar size, nasıl ekşidim, nasıl ekşidim.. sağ olsunlar herkesin balıktan ötürü sabrı çok yüksekmiş. bayağı bir sabrettiler bana. sizden daha kötü durumdaydım ben. düşünün, balık alıyorum, ama balık aldığım halde denizde kendim “mera keşfedemedim” diye her avdan geldiğimde ağlaşıyorum. her gün nam-ı diğer @reelmaster olan akif abiye “ben balıkçılığı bırakacağım ya” diyorum, sercan hocam keza, en çok yükümü çeken kişilerden biri. ben olsam herhalde “eeeeh git lan işine seninle mi uğraşacağım” derdim. yine şeref abi.. neler neler. neyse mera bulamıyorum diye hırsımdan kuduruyorum falan..Havalar soğuktu, poyraz da vardı ama balık yine yok. Hava yine lodosa dönüyor. Nasip
öncelikle siteye bu konuyu sorun anlatsınlar size, nasıl ekşidim, nasıl ekşidim.. sağ olsunlar herkesin balıktan ötürü sabrı çok yüksekmiş. bayağı bir sabrettiler bana. sizden daha kötü durumdaydım ben. düşünün, balık alıyorum, ama balık aldığım halde denizde kendim “mera keşfedemedim” diye her avdan geldiğimde ağlaşıyorum. her gün nam-ı diğer @reelmaster olan akif abiye “ben balıkçılığı bırakacağım ya” diyorum, sercan hocam keza, en çok yükümü çeken kişilerden biri. ben olsam herhalde “eeeeh git lan işine seninle mi uğraşacağım” derdim. yine şeref abi.. neler neler. neyse mera bulamıyorum diye hırsımdan kuduruyorum falan..
sonra kısmetim açıldı, yakalamaya başladım. ve balıklar sıralanmaya başladı ufak ufak. ama ne balıklar. geçen yaklaşık 45-50 cm’lik lambuka aldım, ama lambuka diye bir balık tanımıyorum. anlatıyorum sercan hocama “yeşil bi balık” diye, lambuka mı dedi de lambuka olduğunu anladım. 🙂
demem o ki, balıkçılık her şeyden öte kısmet işi. elbette bilmek, doğru malzemeyi kullanmak önemli, ama kısmetinizde varsa inanın “onunla onu oradan nasıl aldın?” denilen balıklar alıyorsunuz. ben mesela, 2 kg’ı geçkin yazılı’yı light spin takım ile aldım. “kıyıdan”
o sebeple, sakin olmayı ve oluruna bırakmayı deneyin.
nerede avlanıyorsunuz?
bu arada tüm balıkçılığa devam etmemi dağlayan abilerime ve hobidaşlarıma da selam ederim 🙂
olayın temelinde dene/yanıl yoluyla doğruyu bulmak var. balık neyi istiyor, neye yanıt veriyor bulmadan “balık alamadım” demek gerçekçi değil. şimdi yukarıda bana verdiğiniz bilgilere dayanarak genellikle su üstü sahte çalıştığınızı söyleyebilirim. şunu diyebiliyorsanız sorun var demektir; “ben su üstü ile çalışıp alamıyorum ama yanımdaki aynı sahtemile çalışıp kovasını doldurup gidiyor”? bunu diyebiliyorsanız ya her şeyi doğru yapmıyorsunuzdur-mesela wtd çalışmanız lazımdır- yada kısmetinizde yoktur.İki haftadır Kepez'de A'la Carte restoran civarında avlanıyorum. Akşam 5:00-7:30 arası. Arada sarıçayın ağzına gidiyorum. Geçen yine yapıldak tarafına gittim. Sürekli boş. İki aydır boş çekiyorum. Hava eksideyken poyrazi yüzüme yiye yiye gittim, nafile 🙂 Daiwa Legalis Seabass kamış, 4000'lik makine, fujin venom, z-walker, savage gear Sandeel surf walker, popper, kaşık hepsini deniyorum. Takip bile yok. Bir vuruş almadım. Sadece bir zargana çektim. Mera bulmak şart oldu ama tek olunca o da zor, kimseyi tanımıyorum. Bakalım denemeye devam.
Hani nerde lambuka raporu?yeşil bi balık
şimdi şöyle; denizin içindeydim avlanırken. almadığım balığı fotoğraflamıyorum ben. o gün ispendek falan da aldım ama lambukayı ben alınan bir balık olduğunu bilmediğimden.. hatta şöyle, aramızda kalsın, ben kendisini birazcık trokonya sanıp portegü ile sahteden tutup sallamak suretiylen elimi değirmeden geri iade etmiş olabilirim. hatta azıcık zarar da görmüş olabilir iğne çıkarken. işte cahillik. sonra işte aldığım sahtenin adını sorup “hocam bu nedir” deyince sercan hocam sahteyi beğendiğimi anlayıp sorma gereği hissetti “hayırdır ne yakaladın?” diye, ben de işte söyledim “bir tane 30-35cm’lik ispendek, 2 tane defne yaprağı denebilecek çinekop, bir tane tanımlayamadığım yeşil bir balık, ama o büyüktü, 50 cm kadar” deyince “lambuka” diye o dedi. yoksa bu garip güneydoğu anadolu çocuğu ne bilsin lambukayı? istanbuldayken işte bir gün bir abi”tanımadığın ve tühaf bi balık yakalarsan trokonya’dır, dikkat et elleme” dedi diye öyle oldu. yoksa meraklı adamımdır ben.Hani nerde lambuka raporu?