650 Tacar alinir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bledax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kullandığım Rota'nın kesinlikle 2 ton olduğunu düşünmüyorum. Tek cidar tekne max. 1 ton hadi 1.2 ton bana kalırsa.
29 Hp yanmar ile saatlik yakıt tüketimim 1,8-2,0 litre arası. Bu haftasonu yaptığım 41millik yolculukta 20litre motorin tüketmedim.
yanlız şuna dikkat etmekte fayda var. Yavaş bizim tekne 41 deniz mili yolu 8 saatte almışım 5mil/saat hız. diğerlerinde hız ne olur bilemem. Benim ilk teknem sayılır.
Az yakıyor güvenli ama yavaş diyebilirim Yanmarlı Rota 6,60 için.
Bende 75 beygirlik kıçtan takma vardı, son gaz 18 mil yapıyordu ama genelde 1.500 devirde 6-6,5 mille gidiyordum ve ortalama 2.5-3 litre yakıyordum. Balıkçılık yapmıyorsanız yani hergün çıkıp saatlerce kullanmıyorsanız saatte 2-3 litre oldukça ekonomik demek.

Bende 75 beygirlik kıçtan takma vardı, son gaz 18 mil yapıyordu ama genelde 1.500 devirde 6-6,5 mille gidiyordum ve ortalama 2.5-3 litre yakıyordum. Balıkçılık yapmıyorsanız yani hergün çıkıp saatlerce kullanmıyorsanız saatte 2-3 litre oldukça ekonomik demek.
Ben şuanda hızından rahatsız değilim, Yanmar oldukça sessiz bir motor (Özellikle bu motorlu aldım) sessiz, ekonomik, makul güçte beni sakin sakin götürüyor.

Zaten hız beklememek lazım bu teknelerden onu söylemek için yazmıştım, normal seyir süreti 5-7 arası gittiğinizde gayet makul.

Öncelikle düşünceleriniz ve paylaşımlarınız çok değerli. Çok teşekkür ederim.

@(link)

Usta Web sitesinde yazmış, 1.8 ton diye. Ben onların yalancısıyım 🙂

(link)

@(link)

Aynen öyle. Az önce Rakser teknesinin imalatçısı Kutlay Marin ile görüştüm. Durumumu söyledim. Direk bana sakın siz taşımayın, zaten önermiyoruz. Telefon edin, biz bakımını yapalım, alalım evinize bırakalım. Yazında telefon edin, indirelim ve bağlayın dediler. İzmir Karşıyaka / Foça için bu yıl bu tür bir işlemde 700 TL gibi bir nakliye ücreti aldıklarını söylediler. (1.000 TL diyelim.)

Kışın üzerine alacakları yine römork olacak. Yani sonuçta apartmanın açık otoparkında tahtaların üzerinde tutamam tekneyi...

Sadece taşıma ve atma/çekme yapmayacağım. Bu durumda yazın bağlı kalacağı için yine başa dönüp önce yer bulmak gerekecek. 🙁

@StratoS
Ben geçen yıl yenifoça'da beğenmediğim bir tekneyi yerini garanti ettiğim için satınaldım. Bu sene şubat ayında onu satıp beğendiğim bir tekneyi aldım. alırkende aynı senin baktığın bu teknelere bakıp Rota'da karar kıldım. İstanbulda fuara gittim, Nauta 6,80 modelini beğendim ancak balıkçı barınağına bağlamam öyle bir tekne alıp.

@(link)

Abi durumu ben anladım. Tekneye getirmeden önce dediğin gibi barınakları gezip yer sorgulayacağız. Usta bir abimden şöyle bir bilgide aldım. Örneğin, boş ver bulduk, aylık aidatını da ödedik. 2 hafta tekne getirmedin mi, başkasına hemen verirler dedi. 🙂

Bu durumda tekneyi aldıktan sonra yer aramak daha mantıklı anlamadım 🙂

2. el düşünmüyorum. Takıntım var, 2. el hiç bir şey kullanamıyorum. O yüzden senin dediğin gibi yer garantili teknede bakamıyorum.

@(link)

Abi durumu ben anladım. Tekneye getirmeden önce dediğin gibi barınakları gezip yer sorgulayacağız. Usta bir abimden şöyle bir bilgide aldım. Örneğin, boş ver bulduk, aylık aidatını da ödedik. 2 hafta tekne getirmedin mi, başkasına hemen verirler dedi. 🙂

Bu durumda tekneyi aldıktan sonra yer aramak daha mantıklı anlamadım 🙂

2. el düşünmüyorum. Takıntım var, 2. el hiç bir şey kullanamıyorum. O yüzden senin dediğin gibi yer garantili teknede bakamıyorum.

Kullan demedim ki, al yeri edin. Sonra istediğin tekneyi alacak olduğunda onu sat istediğini al.

@(link)

Hımm... Olabilir aslında.

Araştırayım. Çok teşekkürler.

Back