700tl Bütçem Var Makine Önerisi Alabilir Miyim Lütfen

Ben Nasci diyorum 🙂 Bence Daiwa makineler ile Shimano makineleri birbirinden ayıran temel fark şudur: ( İstisnalar tabii ki var 🙂 ) Daiwa makineler daha güçlü ve torklu fakat shimano makinelerin dönüşü daha bir pürüssüz. Spin ve tekne gibi güç gerektiren avlarda Daiwa kullanıyorum fakat lrf gibi fazla güç istemeyen avlarda shimano kullanıyorum. Söz konusu lrf ise Nasci alırdım şahsen.
Agirlik farklari azımsanmayacak derecede abi. Exceler 185
Nasci 215 :/

Agirlik farklari azımsanmayacak derecede abi. Exceler 185
Nasci 215 :/
Ben Shimano Ultegra 1000FB kullanıyorum. Nasci ile aynı ağırlıktalar sanırım. Daha önce 180g Lrf makinesi de kullandım. Gerçekten uzun saatler atış yapmama rağmen aradaki ağırlık farkını hiç hissetmedim 🙂 Siz hissederim derseniz Exceler LT alın. Fakat şunu söyleyeyim küçük makinelerde dönüş, büyük makinelere göre zaten daha pürüzlü. Daiwa ile daha da pürüzlü 🙂 Kısacası hafifliğe önem veriyorsanız Exceler, dönüş pürüssüzlüğüne daha çok önem veriyorsanız Nasci tercih etmek faydanıza olacaktır. Rastgele..

Fakat deneme şansınız varsa iki makineyi de deneyip öyle almanız çok iyi olur. Ben denemeden sipariş ettiğim için çok makine iade ettim.

Ben Shimano Ultegra 1000FB kullanıyorum. Nasci ile aynı ağırlıktalar sanırım. Daha önce 180g Lrf makinesi de kullandım. Gerçekten uzun saatler atış yapmama rağmen aradaki ağırlık farkını hiç hissetmedim 🙂 Siz hissederim derseniz Exceler LT alın. Fakat şunu söyleyeyim küçük makinelerde dönüş, büyük makinelere göre zaten daha pürüzlü. Daiwa ile daha da pürüzlü 🙂 Kısacası hafifliğe önem veriyorsanız Exceler, dönüş pürüssüzlüğüne daha çok önem veriyorsanız Nasci tercih etmek faydanıza olacaktır. Rastgele..
Arkadaşlar konu sahibinin affına sığınarak ilandaki makinemi paylaşıyorum. Fiyatı yakmışım çiçek gibi makine düşünen varsa kaçırmasın🙂
(link)
Bütçeyi aşmasa da alsam 🙂) hayırlı satışlar

Nasci C2000S ile Nasci 1000 arasında kaldım bende.

Aralarında ağırlık olarak 5 gr. dışında hiçbir fark yok.

Ayrıca Ultegra C2000S de seçenekler arasında.

Nasci C2000S ile Nasci 1000 arasında kaldım bende.

Aralarında ağırlık olarak 5 gr. dışında hiçbir fark yok.
Sığ kafa yapılarını beğenmediğim için hiç bakmamıştım. Full ip sararak komple kafayı doldurabiliyorsunuz sanırım düşünülebilir. Ben Exceleri 30gram hafif diye istiyordum ama muhtemelen nasci 1000 olarak değerlendiricem paramı

DAIWA EXCELER LT 2017

Model Devir (/1) Sarım (cm) Ağırlık (g) Kapasite (m) Çeker (kg) Bilye
N EX17LT1000D 5.2:1 64 185 150/0,20 5

DAIWA FUEGO LT

Model Devir (/1) Sarım (cm) Ağırlık (g) Kapasite (m) Çeker (kg) Bilye
FUEGO17LT1000D 5.2:1 64 185 150/0,20 5 6+1

DAİWA REGAL 2018 LT 200
RG18LT2000D 2000 5,2.1 9+1 68 150/0.23 190 5

Enteresan şekilde, ara bir makine olmasına rağmen 2018 LT modelinde regal de 9+1 bilyayı sığdırmışlar.
Hoşuma giti ve aldım. Sığ kafa olmaması için 2000 liğini tercih ettim

Diğer modellerle 5 gramlık bir fark olmasına rağmen drag aynı ve bilya sayısı çok daha fazla

Bu tamamen şahsi düşüncemdir.

😉

Back