Abilerimden Balık Bulucu Tavsiyesi Rica Ediyorum

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatih1975
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fatih1975

Üye
Kayıt
19 Eyl 2018
Mesaj
45
Tepki
48
Ödül
23
Arkadaşlar merhaba,
Ben Gökova Körfezi-Ören tarafında 5 m teknemle avlanan haddinden fazla amatör bir arkadaşınızım.Daha önceki denemelerimde satın aldığım Lowrance elite ve Raymarine Dragonfly 4 modellerini kullandım ancak hiç memnun kalmadım(Aslında cihazları çok iyi çözemedim).Gökova körfezinde derinlikler birden artış gösteren yükselti ve alçaltılar ve aynı zamanda 300m ye kadar.Dragonfly belli süratte kafasına göre kimi zaman derinlikleri göstermiyor.(85-100 metre dahil)
Bana önerebileceğiniz balık bulucu ne olacaktır.Web incelemelerimde Furuno FCV688 modelini gördüm ancak bazı arkadaşlar Hummingbird Helix 5 ve 7 modelini önerdiler.Çok kararsız kaldım yardımlarınızı rica ediyorum.Bütçem maximum 7000T.
Ayrıca bilgisi olan arkadaşlar bana auot jig fonksiyonu olan elektrikli bir çıkrık önerirse çok sevinirim.
Hepinize Saygılarımı sunarım.
 
Arkadaşım öncelikle sürat i hızlı olan teknelerde giderken sıkıntı yaratıyorlar fakat statik durumda bir sıkıntı yok. Öncelikle kullanma işini kendiniz karıştırarak çözeceksiniz taşlığa gidip görüntüye bakacak erişteye gidip görüntüye bakacaksınız.
Benim 6.60 ahşap sandalım da GARMİN STRIKER 4 GPS Lİ Kullanıyorum ve memnunum, seyir halinde de görüntüde bir sıkıntı yaşamıyorum koordinat girerek istediğniz lokasyona sizi götürüyor.
Aslın da bunlar çok amatörce cıhazlar bize deniz dibi şeklini çiziyor birde ayarladığınız balığa göre sinyal veriyor profesyonelleri de 5000tl den başlıyor
 
Çok Teşekür ederim Gemicidede.Hummingbird Elite 7 SI /GPS modelini satın aldım.Ancak birkaç ay sonra tekneye monte edebileceğim.Umarım işimi gören bir cihaz olur.
 
Back