Acemi Bile Sayılamayacak Lrf Heveslisine Bi El Atın :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MstfKndmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Derelerde meps ve hafif gramajlı sahteler ile güzel alabalık avları yapabilirsiniz,onun dışında sahilde istavrit,eşkina,iskorpit avlayabilirsiniz.Rize tarafında hiç avlanmadım fakat Sürmene Yeniay tersanenin orada çok güzel istavrit avları yaptım.Sahildeki balıkçılarla muhabbet ederseniz nerelerden ne çıkıyor az da olsa bir bilgi alabilirsiniz.

Deniz ile yeni yeni haşir neşir oluyorum ama derelerden çocukluğumdan beri balık tutarım Serpmeyle oltayla veya elle.. Olta ile bizim derenin Alabalığını sahte yemle yakalamak nereyse imkansız gibi.. yemde bile eğer solucan ise kokusundan sanırım almıyor. İlla derede bulunan taşların altındaki yemden ve taze olacak.. Peynir ile ekmek ile çok sazan yakaladım ama Alabalık çok seçici 🙂 su az diye mi yoksa çok kayalık göl yok diye mi çözemedim. Tabi ki nasipsizliğimi de göz ardı etmemem lazım 🙂 Neyse olta takımı kuş gibi. ağır oltalardan geçiş çok fena rahatlık getirdi. Özellikle makine 1000 lik makinenin yarısı 7 bilyalı ve çok minik tofaşçılar alınmasın da bu kategori geçişi tofaştan inip audi ye binmek gibi 🙂 şiddetle tavsiye ediyorum tutmasan bile keyfi dünyalara bedel.. üstelik eve gelince kolun da ağrımıyor🙂)

Herkese merhabalar.. Uzun zamandır siteyi takip ediyor ve ustalardan acemilerden herkesten yaşadıklarına dair fikirler alıyor kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Öğrendiklerimle kendime orta halli bir set kurdum.
Kamış : (link)
Makine : (link)
Misina : Shimano Kairiki 8 150m Mantis Green 0.060mm
Lider: (link)

Şimdi biraz başınızı ağırtmadan hem set hakkında yorumlarınızı almak istiyorum. Ayrıca bulunduğum şehrin Rize olması sebebiyle nedendir bilinmez öyle çok avlak yeri veya tabiri caizse mera yok. Sahilde dolanıyorum genelde İstavrit veya canlı yem ile balık tutuluyor. sorularımı sorup cevaplarınızı sabırsızlıkla beklemeye geçeyim.
1- Bilen varsa Rize de nerelerde Lrf avcılığı yapılabilir?
2- Hangi sahteleri kullanmalıyım?
3- Lider bağlamalımıyım?
4- olmaz da olur ise 500 gram bi balığa denk gelsem oltayı kırarmıyım 🙂 Okadar acemiyim yani

Aldığım sahteler ise
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link) Kırmızı

(link)

(link)

Bütün fikirleri zevkle okuyacağımı bilmenizi isterim.
Herkese bol rızıklı zevkli avlar diliyorum.
Lrf de misina olarak mono ya da ip önerilir. Büyük zevk alacaginizdan eminim. Lrf çok hoş ve pratik bir stil.

Açık boy: 240 cm
Kapalı boy: 125 cm
Parça sayısı: 2
Atarı: 15-40 gr
Ağırlık: 156 gr
96084 dosyayı görüntüle

Adem Bey;
Tavsiyeniz üzerine elimde halihazırda olan Bauer 2.70 7-35 kamış ile okuma revenger 40 model makinayı satıp(satma sebebim dediğim gibi aracın bagajına sığmaması) okuma competition 2,40 aldım. Sağolsun aldığım bayi sipariş geçince yazılan gibi değil de sizin fotoğraftaki gibi 15-40gr olduğunu arayarak söyledi. Ben spin avlarında kullanacağım için onayladım yanlız benim sahteler 12 13 gr civarı.. bununla atma konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünmüyor değilim. Olmadı klips önüne kıstımra kurşunla ağırlığı artırabilirim diye düşünüyorum. Siz denediniz mi düşük ağırlıktaki sahteleri atmayı erim nasıl bilgi verebilirmisiniz. Gerçi Hafta sonu gelecek deneyerek göreceğim ama malum konu balık tutma olunca heyecan ve hevesin önüne geçemiyoruz mazur görün 🙂

Adem Bey;
Tavsiyeniz üzerine elimde halihazırda olan Bauer 2.70 7-35 kamış ile okuma revenger 40 model makinayı satıp(satma sebebim dediğim gibi aracın bagajına sığmaması) okuma competition 2,40 aldım. Sağolsun aldığım bayi sipariş geçince yazılan gibi değil de sizin fotoğraftaki gibi 15-40gr olduğunu arayarak söyledi. Ben spin avlarında kullanacağım için onayladım yanlız benim sahteler 12 13 gr civarı.. bununla atma konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye düşünmüyor değilim. Olmadı klips önüne kıstımra kurşunla ağırlığı artırabilirim diye düşünüyorum. Siz denediniz mi düşük ağırlıktaki sahteleri atmayı erim nasıl bilgi verebilirmisiniz. Gerçi Hafta sonu gelecek deneyerek göreceğim ama malum konu balık tutma olunca heyecan ve hevesin önüne geçemiyoruz mazur görün 🙂
Hiç merak etmeyin, hafif sahtelerde de çok başarılı. Bizzat denedim. Benim boyum 1.70 civarı olduğu için 240 cm uygun geliyor, umarım siz de memnun kalırsınız. Parasının çok üstünde bir kamış endişeniz olmasın. İyi avlarınız olsun şimdiden.

Ben de Rize'de başladım. Çayeli tarafında Savage Gear 3D Vib Blade(Ping Glow) ile orta boy karagöz aldım. İstavritler atlamıyor. Rize sahilde MARUKYU İSOME Kokulu Sİlikon Yem ile ispari çok fazla vuruyor. Arada silikon kesenler de oluyor. Dalgıç arkadaşım levrek, karagöz, kefal, eşkina vuruyor. Ege, akdeniz sahillerine göre bambaşka bir yapısı var. Balık sabah ve akşam kıyılıyor.

Ben de Rize'de başladım. Çayeli tarafında Savage Gear 3D Vib Blade(Ping Glow) ile orta boy karagöz aldım. İstavritler atlamıyor. Rize sahilde MARUKYU İSOME Kokulu Sİlikon Yem ile ispari çok fazla vuruyor. Arada silikon kesenler de oluyor. Dalgıç arkadaşım levrek, karagöz, kefal, eşkina vuruyor. Ege, akdeniz sahillerine göre bambaşka bir yapısı var. Balık sabah ve akşam kıyılıyor.
Bende ispari ve iskorpit dışında birşey yakalayamadım. Berkley ile besliyorum balıkları.. Onların da hakkı var tabi yakalanınca büyük ihtimal suya geri dönmeyecek yesinler büyüsünler 🙂 Levrek veya eşdeğer büyüklükte bir balığı yakalayabilme ihtimali peşinde koşuyoruz o heyecan bile yetiyor aslında.. zamanla o da olacak diye umut ediyorum 🙂

Back