Acemi için karbon oranı yüksek kamış iyi mi?

dolmakalem

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba,

Kamış alma aşamasındayım, at çek için, 30 gram civarı sahtelerle kullanacağım bir kamış arıyorum, iki ihtimalim var:

Türkiyeden Shimano FX XT 270 Cm 14-40 Gr almak ya da Japonya'dan Daiwa Mobile Pack almak. Anladığım kadarıyla Mobile Pack daha üst segment ama fiyatları aynı FX XT ile, taşınabilir, öyle bir kolaylığı da var fakat sorun şu, karbon oranı %90 civarlarında, araştırdığımda bunun iyi olduğunu görüyorum fakat aşırı acemiyim ve karbonun kırılma ihtimali daha yüksek deniyor dolayısı ile emin olamadım. Görüşleriniz nelerdir?

o kadar takılma kırılmaz. atarken dikkat et misina kamışın ucuna dolanmasın, 15 20 atışta bir de alt üst parça bağlantı yerini kontrol et gevşemesin. sağa sola çarpma, sert şekilde dayama taşlara, balık aldığında heyecandan yerlere atma kamışı, karbon kamışlar genelde bu şekilde zarar görüyor uzun süre kullanımda, sonra kırılabiliyor. temiz kullanırsan her kamış ömürlük olur.

o kadar takılma kırılmaz. atarken dikkat et misina kamışın ucuna dolanmasın, 15 20 atışta bir de alt üst parça bağlantı yerini kontrol et gevşemesin. sağa sola çarpma, sert şekilde dayama taşlara, balık aldığında heyecandan yerlere atma kamışı, karbon kamışlar genelde bu şekilde zarar görüyor uzun süre kullanımda, sonra kırılabiliyor. temiz kullanırsan her kamış ömürlük olur.

Benim çekindiğim şey, mesela büyük bir balık geldi, kamışın ne kadar esneyebileceğini bilmiyorum. Denizden çıkarırken de yanlışlıkla olta ile kaldırırsam (net ile almak vs.. yerine) kırılabilir gibi geliyor. Sonuçta acemi şansı, 1-2 kiloluk balık gelirse vs.. Gerçi 1-2 kiloluk balık hangi boyda onu da bilmiyorum ama..

Benim çekindiğim şey, mesela büyük bir balık geldi, kamışın ne kadar esneyebileceğini bilmiyorum. Denizden çıkarırken de yanlışlıkla olta ile kaldırırsam (net ile almak vs.. yerine) kırılabilir gibi geliyor. Sonuçta acemi şansı, 1-2 kiloluk balık gelirse vs.. Gerçi 1-2 kiloluk balık hangi boyda onu da bilmiyorum ama..
kalamanı tamamen kapatmayacaksın kamış kırılmaz merak etme, çok büyük balık gelirse kepçe ile yoksa mera müsaitse sürükleyerek, son çare liderden kaldırıp alacaksın. mümkün mertebe balığı kamışla kaldırarak alma hiçbir zaman.

Back