Akarsu Balığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Amore
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1999-2006 yillari arasi her iki melende de(Buyuk ve kucuk melen)bu baliktan bolca vardi. Ayrica tahta baliklari olurdu minik kizilkanata benzeyen suruyle gezen. Snorkelle izlerdik yuzerken. Suan bu iki balik turu yok oldu melenlerden. Buyuk meleni dsi, kucuk meleni tas ocaklari mahvetti.

Melenden icme suyu mevzusuna dsi buyuk meleni genisletti. Bunu yaparlarken dogayi ve baliklari dusunmeden, cevresel etki degerlendirilmeden is yaptilar. Sonuc en az 2 tur balik yalan oldu.

Nam-ı diğer kasna yani tatlı su kefali evet. Yeşilirmak'ta da çok avlardik. Pek lezzetli olmadığı ve kılçığı bol olduğu için pek tercih etmezdik bunu ama bunun yerine sazangillerden olan Bekir balığıni (barbus barbus) tercih ederdik, hem tertemiz hem de lezzetli bir balıktı.

Ben düzce deyim...50 yıldır küçük melende bu balığı tutarım..1 numara kırmızı benekli mepps ile suyun berrak zamanında akıntıda bol bol bulursunuz merak etmeyin...balık sevdam , babamdan bana bu balıkla geçti...babamın 44 cm lik rekorunu hiç kıramadım..

Ben düzce deyim...50 yıldır küçük melende bu balığı tutarım..1 numara kırmızı benekli mepps ile suyun berrak zamanında akıntıda bol bol bulursunuz merak etmeyin...balık sevdam , babamdan bana bu balıkla geçti...babamın 44 cm lik rekorunu hiç kıramadım..
Cuneyt abi selamlar. Abi bende sizin gibi melenlerin kenarinda buyudum. Malesef her iki melenimiz de tehlike altinda. Kirlilik ve bilincsizce avlanmanin yaninda dsi, tas ocaklari, civar fabrikalar buyuk tehdit. Abi kucukken sikca denk geldigim baliklardan bir kismi yok ve kimseye denk gelmiyor artik. Size yakin zamanda gorselde paylastigim balik hic denk geldi mi acaba?

Dosyalar

• 220px-Neogobiusfluviatilisandkessleri.JPG
    220px-Neogobiusfluviatilisandkessleri.JPG
    13.6 KB · Okunma: 13
Back