Aklım Almıyor Bu kadar Fark Nasıl Olur..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan γavuz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bana o yeleği tek bir şekilde satabilirler. O da balığın oltasız sahtesiz kendiliğinden yeleğin ceplerine girmesini garanti ederlerse.

ÖTV diye bir vergi zaten akla mantığa aykırı.Milletten para alabilmek için acayip acayip şeyler çıkarıyorlar.Devlet bir şeyler yapmak için bu gelire muhtaç haklı.Distrübitör vergi ve kargoyla ezilmiş o da haklı.Bayi tümünü yüklenmiş ki o da haklı.Yahu gene en haksız biziz bu durumda 🙂 İstiyorsan ödeyeceksin den başka yapacak bir şey de kalmıyor bu durumda 🙁

Kesinlikle katılıyorum.870 lira yazık bir para.Haa tamam ürün harika bir ürün.Ama ben o parayı asla ve asla buna vermem.Alım gücümle de alakası yok.Prensip olarak vermem.Aslında ben de henüz dillendirmeyi düşünmüyordum ama ufak da olsa buradan biraz bilgi vereyim.Buna benzer bir yeleği tasarladım ve eşim ile birlikte yapma aşamasındayım.Kalıplar kesildi ve dikim için sipariş edilen ip bekleniyor.Ortaya güzel bir şey çıkarsa buradan paylaşacağım.Aslında bu gibi bele,sırta ve yelek tarzı olan çantalar imal edilebilir.Maliyet ve üretim hesaplanıp patent alınması lazım.Ancak en baba yeleğin maliyeti bana şimdilik 120 lira.O da malzemeleri tek tek almam ve toptan çalışmamam nedeniyledir.Ciddi bir üretime geçilse en fazla 70-80 lira gibi maliyeti olur.Ama suda aynı zamanda can yeleği işlevi görecek bir ürün istenirse de maliyet 150 lirayı bulur.Tabi bunun içinde vergiler felan da dahil.direkt distribütöre ulaşmış şekli.O da 50-100 koysa 250 liraya temin edilebilir.Herşey netleşince buradan paylaşacağım kısmetse.

11507 dosyayı görüntüle 11508 dosyayı görüntüle

Bende bu Shimano yeleği pahalı diye almamıştım :huhuu: internet satış fiyatı 240/340 tl arasında..malzemeci arkadaşım da vardı 200 at götür abi dedi, ne satıyorsun sen diye bir sürüde tavır yapmıştım çocuğa..🙂
onu bunu bilmem internet siteleri fahiş fiyatla satıyor..örneğin 13 cm rapala max rap 40/45 tl arasında ,kendo 15/20 tl ...kendoyu 10 tl rapala yı 30 tl ye aldım.. yerel balıkçı dan..

pr_01_7024_max.jpg

Size katılıyorum. Hemen hemen aynı işçiliğe sahip dağcı sırt çantalarının fiyat aralığı 250 - 300 tl arası.

Kesinlikle.Bakalım eğer ortaya adam gibi bir şey çıkarabilirsem sizlerle paylaşacağım.Herkes biraz geliştirse ortaya çok güzel bir şey çıkar diye umuyorum.

Bende bu Shimano yeleği pahalı diye almamıştım :huhuu: internet satış fiyatı 240/340 tl arasında..malzemeci arkadaşım da vardı 200 at götür abi dedi, ne satıyorsun sen diye bir sürüde tavır yapmıştım çocuğa..🙂
onu bunu bilmem internet siteleri fahiş fiyatla satıyor..örneğin 13 cm rapala max rap 40/45 tl arasında ,kendo 15/20 tl ...kendoyu 10 tl rapala yı 30 tl ye aldım.. yerel balıkçı dan..

11512 dosyayı görüntüle

Shimano yeleği aynı malzeme ile burada üretilse en fazla 50-60 lira maliyeti olur.Kafa dengi adam bulsam vallahi patent alıp kendim bu tarz ürünler yapıp dağıtımını sağlarım.Hazıra alışmışız.Ima,Shimano,Daiwa dedinmi aklımız gidiyor.Tamam şimdi haklarını yemeyelim.Bazı parçalarda,kamış ve makinalarda gerçekten de çok iyiler.Ama bunun haricinde ülkemizde üretilmeyecek,aynı ve hatta daha kalite ile sunulamayacak bir ürün yok.Her şey kafada bitiyor.Ne var şimdi bu yeleği ima diye 870 lira verip almaktansa x marka adı altında yerli üretim olarak 200-250 liraya alabilsek?Çok mu zor yani?Sahtelerin durumu da aynı.En fazla ne değişiklik veya ne teknolojik gelişim yapılabilir ki?Mesela her gün yeni bir deterjan,sabun,şampuan veya diş macunu çıkıyor.Yok bunu koyduk yok şu teknolojiyi ekledik salladı gidiyorlar.Sanki uzay gemisi üretmiş herifler.O sabunun yaptığını arap sabunu babalar gibi yapiyor.Hep satış taktikleri bunlar.Vallahi biraz uğraşılsa bu av ürünlerinin aynı kalitedekileri burada hem de çok çok daha ucuza yapılır.

abiler yurt dışı ile tr arasındaki fark 100 tl olsun öpüp basıma koyarım.. direk trden alırım,Fakat bu kadar fark olurmu allah aşkına.. yazdım dolar tavan yapmış 680 tl kargo ile beraber 700 küsür olsun.. el insaf trdeki firmalarda 1100 tl bu makina yazık değilmi bizlere
yenirde ama bu kadar yenmez 😀
selam eğer düşünürseniz diğer alternatif çıkrıklar mesut bey yardımcı olabilir
(link)

abim aklımızda cedros 15s var.. ama bakalım kısmet artık.. çok tşkler

hehehe 😀 yok abi en sonunda calaska baglıcam onla cekicem bu gidişle

Back