Aksiyon Alındığında Ne Yapmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İzmirAv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İzmirAv

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba bir konuda yardiminizi rica edecektim.
Balik tutarken kamis elimde beklerken ipin gerildigini hissediyorum diger ucunda balik cekiyor ben bu aksiyonu aldigimda tamamen yemesi icin beklemelimiyim yoksa aksiyonu alir almaz oltayi kaldirip igne takilsin diye cekmelimiyim biraz acemiyim kusura bakmayin 🙂

Bazen tasmalaman gerekir, bazen tasmaladığında balık kaçar, bazen de tasmalamadığında o balık kaçar.
Her balık farklı davranır. Levrek huyludur, yemi biraz alıp gitmek ister, keza çipura da öyle. Lüferin oltaya yanaştığını hissetmen gerekir ki olta hareket ettiğinde yem uçup gitmiş, yarısı yenmiş olabilir.
O merada ne çıkıyor, siz neye olta atıyorsunuz "ki taktığınız yem hedef balığa yönelik olmalı" o balığın davranışına göre hareket etmelisiniz.
Bu da hata yaparak, zaman içinde olur.
Rast gelsin

Yorumlar icin tesekkur ederim Izmir korfezinde avlaniyorum yem sulunez hedef balik cipura ve kaba lidaki tasmalama yaptigimda balik kaciyor tasmalama yapmadan bekledigimde aksiyon duruyor yine kaciyor bende arada kaldim sahsen

Uzun köstekli - fırdöndülü takımlar deneyebilirsin. Böylece balık ağzında gezdirir, huylanmadan yemi yutar. Çok sayıda içerik ureticisi de var. Örnek takimlara bakabilirsin. Gördüğüm; kurşun tarafına stoper - boncuk - fırdöndü boncuk - stoper ve buraya bağlanan bir kulaç köstek ile avlarda başarı sagliyorlar.

Yorumlar icin tesekkur ederim Izmir korfezinde avlaniyorum yem sulunez hedef balik cipura ve kaba lidaki tasmalama yaptigimda balik kaciyor tasmalama yapmadan bekledigimde aksiyon duruyor yine kaciyor bende arada kaldim sahsen
Çipura için sonsuz gezerli takım kullanmayı deneyebilirsin.
Böylece yemi rahatça gezdirip emin olunca yutabilir.

Evet sonsuz gezerli 2 igneli takim kullaniyorum yemi sorunsuz gezdirmesi icin kalama ayarli sonuna kadar acik mi kalmali yoksa kalama ayari kapali mi kalmali ? Ben kalamayi genelde sıkı birakiyorum

Evet sonsuz gezerli 2 igneli takim kullaniyorum yemi sorunsuz gezdirmesi icin kalama ayarli sonuna kadar acik mi kalmali yoksa kalama ayari kapali mi kalmali ? Ben kalamayi genelde sıkı birakiyorum
Benim yanıtım teorik bilgilere dayanıyordu.
Çipura avında tecrübem yok. Forumda bu konuda videolu anlatımlı av raporları da mevcut.
Biraz gezinmekte fayda var.

Back