Akvaryum Balığı Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanmak

Bizde her şey nicelik, nitelik kimsenin umurunda değil. Pet shopları gezip görün, bin farklı çeşitten milyon adet akvaryum balığını harc-ı alem fiyatlara bulursunuz. Kaliteli balık mı, bozulmamış ırk mı? amaaaan kimin umrunda... tanesi 2 liradan 500 tane satsam ohooooo mis!

Pazar çöplüğe dönmüş. Discuslar diskten başka herşeye benziyor, frontoza da muntazam bantları ara ki bulasın, bir kaç yunus al gel desem bulacağınız balıkların alayı electra ile kırılmış, kıçı kırık japon da bile çift kuyruk göremez olduk.

Üretim profesyonellerin işidir. Üretici hobiye amatörce tapıyor olsa da, üretim teknikleri sistematik ve profesyonel olmak zorundadır. Evine 3-5 akvaryum dolduran herkes üretici olduğu için ne piyasada türünün özelliğini gerçekten taşıyan balık kaldı, ne de bu işi hakkıyla yapan insanlar. Kaliteli damızlıkları aylar-yıllarca arayıp bulup getiren, en yüksek kondisyona ulaştırmak için milyar liralar ve muazzam emekler harcayan kaliteli üreticiler emeklerinin karşılığını alamadığı için piyasadan çekilmek zorunda kaldılar. Biz de kaldık rengi beyaza kaçan sarı prenseslere, çökük yüzgeçli solungaç hasarlı meleklere.

Yıllardır evde bitkili akvaryumlarla uğraşmaktayım yukarıda anlatılan kadar kolay bir iş değildir bunun için başlangıçta iyibir bütçe ayırmak gerekir ayrıca hobi odasının işletme maliyetleri de çok düşük değildir elektrik zamları ve vergiler ev faturalarında bile ağır gelirken... geçen yıl evde ürettiğim bitkileri akvaryum.com forumdaki arkadaşlarla balık ve malzeme takasları yaparak çeşitlerimi arttırdım keyifli bir hobidir fakat ticarete dökmek çok meşakatli ve masraflı bir iştir
Ustam özel mesaj yazdım.

Şöyle güzel canlı bitkili bir akvaryum kurmaya kalksak üç aşağı beş yukarı bize maliyeti ne kadar olacaktır ?
Maliyet kurulum için sadece 700 tl civarı olur bahsettiğim sisteme karbon dioksit dahil değil akvaryum da 50litre civarı olacaktır.Ama maliyet haricinde bolca zamana ve meraka ihtiyacınız var

Herkese selam
Konu hakikaten cok guzel. eskiden pets hop lara gittiginiz zaman karsinizda size bu hobiyi anlatan bilen kisiler cikardi. simdi ise her sey internetten satis yapman ve dogru bilgilendirme yapmayanlarla dolu
ithalatci adi altinda balik satisi yapan kisiler baliklari yurt disindan getirdikten 2 saat sonar satisa baslamasimi. baliklarin hastalikli olup sadece satan kisiminin bilmesimi vb....
ben yillarca discus urettim sattim akvaryum hobisi ile igili her turlu baligi besledim ve urettim ( deniz akvaryumu ) haric.
suan da eskiden popiler olarak turkiyede 2cm lik tropheus yavrularina 60tl 70tl fiyat cekenler suanda toplu olarak satmanin pesinde cunku cogu kisinin agzini oylesine yaktilarki inanamazsiniz.
su zaman da halan popileletisini kaybet meyen ve revasta olan baliklar discus ve tropical baliklar.
bitkili akvaryumda encok beslemesini sevdigim tur isle discus ve melek baligi.

Bu iş o kadar kolay iş değildir. Özellikle tam zamanlı mesaisini bu işe ayırmayan biri için sadece hayaldir. Öyle biri ancak al sat ile para kazanabilir. Ben dahil birçok hobicinin hayalidir bu işi ticaretine dökmek ama deneyipte uzun süre yapanların sayısı çok azdır. Ben hiç görmedim mesela. Hele balık konusunda bilgisi olmayanların hiç bulaşmaması gereken bir alandır. Kaldıki ülkemizde akvaryumculuk yapanların yarısından çoğu bile bilmez bu işi. Balıklar nerde yaşar, nasıl su ister, kim kiminle anlaşır vs.

Elbette bu işi yapmak kolay değil, işin inciğini cıncığını her şeyini ayrıntılı öğrenmek ve sonra icraata geçmek gerekiyor.

Herkese selam
Konu hakikaten cok guzel. eskiden pets hop lara gittiginiz zaman karsinizda size bu hobiyi anlatan bilen kisiler cikardi. simdi ise her sey internetten satis yapman ve dogru bilgilendirme yapmayanlarla dolu
ithalatci adi altinda balik satisi yapan kisiler baliklari yurt disindan getirdikten 2 saat sonar satisa baslamasimi. baliklarin hastalikli olup sadece satan kisiminin bilmesimi vb....
ben yillarca discus urettim sattim akvaryum hobisi ile igili her turlu baligi besledim ve urettim ( deniz akvaryumu ) haric.
suan da eskiden popiler olarak turkiyede 2cm lik tropheus yavrularina 60tl 70tl fiyat cekenler suanda toplu olarak satmanin pesinde cunku cogu kisinin agzini oylesine yaktilarki inanamazsiniz.
su zaman da halan popileletisini kaybet meyen ve revasta olan baliklar discus ve tropical baliklar.
bitkili akvaryumda encok beslemesini sevdigim tur isle discus ve melek baligi.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Yıllardır evde bitkili akvaryumlarla uğraşmaktayım yukarıda anlatılan kadar kolay bir iş değildir bunun için başlangıçta iyibir bütçe ayırmak gerekir ayrıca hobi odasının işletme maliyetleri de çok düşük değildir elektrik zamları ve vergiler ev faturalarında bile ağır gelirken... geçen yıl evde ürettiğim bitkileri akvaryum.com forumdaki arkadaşlarla balık ve malzeme takasları yaparak çeşitlerimi arttırdım keyifli bir hobidir fakat ticarete dökmek çok meşakatli ve masraflı bir iştir

Efendim elbette kolay değil, ben sadece kısa bilgilendirme adına paylaşmak istedim. Şu an bende yapacağım araştırıyorum ve paylaşmak istedim.

Konuyu başlatan arkadaşın bu tarz bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Bu tarz işlerle uğraşan kişiler foruma kayıt olurken profil resmi seçmekle veya foruma girerken kendisini tanıtmakla vakit kaybetmez.

Makaleyi direk gelişmiş editör vasıtası ile yapıştırdığı için makale içinde yer alan linklerde otomatik olarak konuya gelmiş.

Bu sizin düşünceniz saygı duyarım ama, benim hakkımda kötü yorum yapma hakkına sahip değilsiniz..

bu konunun asıl amacı kişinin anchor text link yaparak websitesini Google gözünde yükseltmeye çalışmasıdır(seo), yoksa balıkçılıktan zerre kadar anladığı yok yazıyı da kopyala yapıştır...

Sizin kişisel yorumunuz eyvallah. Hakkımda kötü yorum yapma yetkiniz yok. Dediğiniz işleri yapacak olsam elbette sadece link çakar bırakırdım.

Back