Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence çok teferruaata girmeden bu şekliyle gittiği yere kadar götürün.

Eğer çok detaylı bir deniz suyu akvaryumu kurarsanız, orada teke beslemek yerine levrek besleyin daha kestirme iş olur.
Atın yavru levrekleri, zamanı gelince oltayla çekersiniz akvaryumdan.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, düzenli su değişimi ile gayet idare edebilirsiniz. Değişim miktarı ve sıklığını akvaryumda ki canlılar ve yem artıklarının yoğunluğuna göre ayarlamak gerekir. Siz de balık olmadığı için çok fazla atık olmaması lazım. Bence de 1 haftalık 1/3 değişim yeterli olacaktır. Yine haftada bir şeffaf bir hortum ile kum yüzeyinde ki atıkları sifonlayabilirseniz çok iyi olur.
Teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alıyorum.

Deniz bir insan vücudu ise midyeler böbrektir. Midye koyarsanız suda ki son artıkları temizleyecektir.
Fakat midye ölümü gerçekleşirse, suyun yapısını birden bozabilir. Buna da dikkat etmek gerekiyor.
düzenli olarak midyelere bakıyorum umarım gözden kaçan olmaz, ama birde şu var yenilebilecek midye olunca tüm canlılar hucum ediyor olen midye de buyuk ihtimal kapak açacaktır. onuda tecrübe edeceğiz artık.

Merhaba,

Ellerinize sağlık, her gün takip ettiğim konulardan biri oldu.Kestane falanda konabilirmi acaba, yada yengeç..tabi kovuklu taşla beraber.
Çok teşekkürler,

aynen iyi fikir verdiniz neden olmasın denizde gözlerim onları da arayacak tekeleri ararken :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence çok teferruaata girmeden bu şekliyle gittiği yere kadar götürün.

Eğer çok detaylı bir deniz suyu akvaryumu kurarsanız, orada teke beslemek yerine levrek besleyin daha kestirme iş olur.
Atın yavru levrekleri, zamanı gelince oltayla çekersiniz akvaryumdan.
aynen balık işine girmiycem denizin çöpçüleri ile yola devam :)

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Evet, teke miktarı ölen midyeyi hemen tüketecek düzeyde ise hiç sorun olmaz.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hep yazı olmaz birazda güncel foto koyalım.

Yeni deniz yıldızı keşifte camlarda dolaşıyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Geçmişte tatlusu bitki akvaryumu yapmıştım. içinde kiraz karidesler vardı gayet zevkli bir hobi ama zaman istiyor. sonrasında ücretsiz olarak bir genç arkadaşa verdim. şimdi fotoalrı görünce o günleri özledim :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
en güzeli de ileride balığa giderken bir miktar canlı karidesi yem olarak götürebilmek. bir de deniz yıldızı firar edecekmiş gibi duruyor:)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
tatlı suda yetiştirilme durumu nedir benimde bi akvaryumum var fakat denize mesafem uzak sizce olur mu ?
Valla bende bilmiyorum araştırmak lazım. Bende en az sizin kadar acemiyim :)

en güzeli de ileride balığa giderken bir miktar canlı karidesi yem olarak götürebilmek. bir de deniz yıldızı firar edecekmiş gibi duruyor:)
Benimde başlangıç amacım bu Adem bey, Eşkina avı için özellikle...
Umarım av raporunu da yapmak nasip olur...
Deniz yıldızı daha alışamadı taze misafir kendisi :)

zuzuibo

Üye
Adı
İbrahim Er
hayırlı olsun :) tahta hava taşlı mini ps ve akvaryumu çıkardım gelirsiniz diye öncelikle su değişimi yaptığınız sürece çok sorun olmayacaktır zaten suda nitrat yüksekliği olduğunda tekeler akvaryumda ölecek ve bazılar atlayacaktır denemeyle sabittir ama o süngerli hava motorunu kullanmayın emin olun yarardan çok zararı olacaktır onun birde bakteri popülasyonunu arttırmak için bol gözenekli ufak kayalar koymanız gereklidir.