Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

ooo yeni bölüm başlamış 😀😀😀
Brezilya dizisine döndürecez bu gidişte 🙂 umarım böyle devam eder...

Çok güzel görünüyorlar maşallah birazda kaya kurtlarından atsanız nasıl olur acaba, bide benim bir arkadaşımda akvaryumda tekeyi tavuk etiyle beslediklerini söylemişti
teşekkürler... ben hergün iki midye açıyorum çok güzel yiyorlar, kaya kurdu,yengeç,denizyıldızı vb. gibi bulabildiklerimi koyacağım yaz olsaydı dalar bir sürü börtü böcek koyardım ama şimdi biraz zor oluyor.

İmrendim kesinlikle 🙂 Evde boşta mini tankım vardı 1 tane, gittiğim bazı meralarda da bu karides/tekelerden kuruyordum ama hiç aklıma gelmemişti tankta beslemek. Ufkumu açtı tankınız Hakan Bey. Ben de boş tanka denemeyi düşünüyorum, keyifli görünüyor 😉

İmrendim kesinlikle 🙂 Evde boşta mini tankım vardı 1 tane, gittiğim bazı meralarda da bu karides/tekelerden kuruyordum ama hiç aklıma gelmemişti tankta beslemek. Ufkumu açtı tankınız Hakan Bey. Ben de boş tanka denemeyi düşünüyorum, keyifli görünüyor 😉
valla benimde aklımda 1 yıldır bu düşünce vardı , internette nezaman deniz akvaryumu yazısı okusam maliyetten ve zorluktan bahsediliyordu. sonra kendi kendime dedimki ben nasıl olsa balık beslemiyeceğim denizde yakın suyu 10 gunde bir yarısını tazelerım en fazla 3 -5 teke olur dedım ve başladım denemeye. şimdilik iyi gidiyor.
yakında forumdan bir arkadaşımız kullanmadığı büyük bir akvaryum verecek bana kullanmadığı PS de varmış. onun içinde de marmara balıklarını beslemeyi düşünüyorum . ona da yeni bir başlık açarız artık 🙂

İbrahim sende akvaryum merakı varmıydı yaa 🙂) Kuracaksan balıktı bitkiydi kumdu vs yardımcı olurum.
Evet var, daha önce çok defa akvaryum kurdum. Kiminde başarılı oldum kiminde başarısız. Bir dönem sadece salyangoz ve kiraz karides besledim. Üretim seviyesinde yüzlerce ürettim. En son lepistes akvaryumum vardı. Orda da tek bir anneden bir ordu çıkardım 🙂 Ama uğraşması çok zahmetli olduğu ve çok vaktimi aldığı için bıraktım. Töbeli gibi birşeyim 🙂

Evet var, daha önce çok defa akvaryum kurdum. Kiminde başarılı oldum kiminde başarısız. Bir dönem sadece salyangoz ve kiraz karides besledim. Üretim seviyesinde yüzlerce ürettim. En son lepistes akvaryumum vardı. Orda da tek bir anneden bir ordu çıkardım 🙂 Ama uğraşması çok zahmetli olduğu ve çok vaktimi aldığı için bıraktım. Töbeli gibi birşeyim 🙂

🙂 Tövbeyi bozarsan yardıma hazırım 😉

valla benimde aklımda 1 yıldır bu düşünce vardı , internette nezaman deniz akvaryumu yazısı okusam maliyetten ve zorluktan bahsediliyordu. sonra kendi kendime dedimki ben nasıl olsa balık beslemiyeceğim denizde yakın suyu 10 gunde bir yarısını tazelerım en fazla 3 -5 teke olur dedım ve başladım denemeye. şimdilik iyi gidiyor.
yakında forumdan bir arkadaşımız kullanmadığı büyük bir akvaryum verecek bana kullanmadığı PS de varmış. onun içinde de marmara balıklarını beslemeyi düşünüyorum . ona da yeni bir başlık açarız artık 🙂

Sorma 🙁 Yaklaşık 25-30 yıldır balık beslerim ama tuzlu suya geçemedim. Sadece suyu değil fiyatı da bayaa tuzlu. 125x60x50h ölçülerinde bir tankım var ve dolar fırlamadan önce bir fiyat araştırması yaptım bu tankı resif yapayım diye ama soğutucu ps sirkilasyon motoru taşı kumu derken canlı hariç 10.000 TL gibi bir fiyat çıktı 🙁 Aynen geri adım tabi 🙂

Sorma 🙁 Yaklaşık 25-30 yıldır balık beslerim ama tuzlu suya geçemedim. Sadece suyu değil fiyatı da bayaa tuzlu. 125x60x50h ölçülerinde bir tankım var ve dolar fırlamadan önce bir fiyat araştırması yaptım bu tankı resif yapayım diye ama soğutucu ps sirkilasyon motoru taşı kumu derken canlı hariç 10.000 TL gibi bir fiyat çıktı 🙁 Aynen geri adım tabi 🙂
Şimdilik sıfır maliyet ile devam ediyoruz 🙂 umarım sıkıntı çıkmaz ve boyle bişey kurmayıdüşünen arkadaşlara kalvuz olur bu deneyimiz...

Günaydın Tekesever Dostlar...

Ailemize yeni katılımlar oldu, toplam teke adedini artık sayamıyorum sanırım 50 civarı..

Dün gece teke toplarken bir deniz kestanesi buldum oda ailemize katıldı sırada yengeç var 🙂

akvaryuma bir de sığınak koyduk hemen benimsediler ve içine saklanmaya başladılar.

Aile nufusu artınca bugun bir damacana temiz su koymak elzem oldu..

Bu arada dün topladığım tekeler gece 22:00 den sabah 08:30 a kadar yaşadılar bu kadar dayanacaklarını tahmin etmiyordum.

Bizi izlemeye devam edin... 🙂

fd0bbbd222cf3c5b51ea02c862c67f27.jpg
acbc01d33beb1bc3fd1126f041133633.jpg
90fb2d0951361085531d21a310608f8c.jpg
856f96902a0c3b9a2f265e6a8db9513f.jpg
318ba9a80bdb0faaf7916fc9966a7d5f.jpg
6cd8fadd4d4e748e0427ae4572d617a9.jpg
a8d6a1cd3c473d5a4ce9f26e1d5bf1fe.jpg
3ccbe8ee4ecabc91b5fbf8f626eb7501.jpg

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back