Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Ava giderken bunlardan bir miktarını hava alabilen bir kaba koyup meraya getiren, av dönüşünde artanını tekrar akvaryuma koyan arkadaş fikri güzel. Böyle teke besleyen paylaşımcı arkadaşları olmalı insanın🙂

Ava giderken bunlardan bir miktarını hava alabilen bir kaba koyup meraya getiren, av dönüşünde artanını tekrar akvaryuma koyan arkadaş fikri güzel. Böyle teke besleyen paylaşımcı arkadaşları olmalı insanın🙂
Adem bey dün test ettim tam 10 saat hava motoru olmadan kovada yaşadılar. Kovaya poşet içinde buz kalıbı koyulur ise bu süre daha da uzar. malum soguk su metobolizmayı yavaşlatır ve oksijen ihtiyacı azalır

Linkteki yazıya bende biraz göz attım.Üretme kısmında sorun yaşayabilirsiniz.Daha doğrusu yumurtaların yaşaması konusunda.Fitoplankton lar için gereken gübreleme, temiz su koydukça ters etki yapabilir.

Ama siz onunda üstesinden geleceksinizdir.TAKİPTEYİZ 🙂

Linkteki yazıya bende biraz göz attım.Üretme kısmında sorun yaşayabilirsiniz.Daha doğrusu yumurtaların yaşaması konusunda.Fitoplankton lar için gereken gübreleme, temiz su koydukça ters etki yapabilir.

Ama siz onunda üstesinden geleceksinizdir.TAKİPTEYİZ 🙂
hemen tezinizi çürüteyim 🙂

ben doğal deniz suyu koyduğum için yenilediğim suda zaten fitoplankton mevcut olacak, eğer deniz suyunu yapay hazırlasaydım dediğiniz problem ile karşılaşacaktım.
ben dişi erkek ayrımı henüz yapamadığım için yavrulama dönemini yakalayamayabilir ve doğanları koruyamayabilirim. onları da yaşadıkça test edeceğiz artık.

bugun 20 lirte su değişimi yaptım 3 tane midye açtım nufus çok olunca ve onumuzde haftasonu olunca iyi beslensinler diye , şimdi hapur hupur yiyorlar 🙂

keşke foruma cep telefonundaki videoyu direk yükleyebilseydik harika olurdu

birde bu tekeleri iğneye öldürmeden en sağlam nasıl bağlarız acaba ?
youtube da bir video vardı kuyruktaki sinire takmaktan bahsediyordu dün denedim onu ama pek başarılı olmadı
farklı teknik ve yöntemleri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Not: iğneye taktıklarım akvaryumdan değildi 🙂 teke toplarken dayanamadım şansımı denedim kayalıklarda 🙂

dün hayatımda ilk defa yakaladığım ve yediğim eşkinanın tadından sonra bir eşkina aşkı başladı bende sormayın gitsin 🙂 meğer ne güzel balıkmış o....

birde bu tekeleri iğneye öldürmeden en sağlam nasıl bağlarız acaba ?
youtube da bir video vardı kuyruktaki sinire takmaktan bahsediyordu dün denedim onu ama pek başarılı olmadı
farklı teknik ve yöntemleri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Not: iğneye taktıklarım akvaryumdan değildi 🙂 teke toplarken dayanamadım şansımı denedim kayalıklarda 🙂

dün hayatımda ilk defa yakaladığım ve yediğim eşkinanın tadından sonra bir eşkina aşkı başladı bende sormayın gitsin 🙂 meğer ne güzel balıkmış o....
Yem ipi ile bağlayarak, iğneye geçirmeden uzun süre dayanabiliyor. Kimisi de sadece kuyruğun ucuna takıyor iğneyi.

Back