Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

@bestofwesd Abi sen o suya 4 avuc kaya tuzu dök birde 50ml hidrojen peroksit dök bir akvaryumcuya git 2 kilo mercan kırığı iste onları kadın çorabına koy ondan sonra corabı akvaryuma koy bak neler olacak 🙂)

@bestofwesd bak şimdi bunu yaparsan yaşadın
yanlız halandırma için kulandığın taş çok önemli bu noktada ben sana ucuz olacak bir model söylerim olay şu oksijen proteine tutunarak parcalanmasını sağlıyor ondan sonra da köpürerek kabın dışına taşıyor
tuzlu su canlılarından çok afedersiniz bok olmaz işeyerek dış-kılarlar bu yüzden kaba pislik olmaz ve tutunmaz hal böyle olunca canlıların dışkısı homojen bir şekilde dolaşımda olur bu da nitrat seviyesini zaman içinde artırır kacınılmaz olan şeyde nitrat zehirlenmesi bu düzeneği yaparsanız nitrat derdiniz olmaz
la bu yaş dan sonra neler yapiyom yaaa 🙂))

5tl lik bir hava pompası işini görür
10 tl de hava taşı desek tamam dır ama mutlaka bunu al

(link)

Burda önemli olan havataşının çok ince gözenekli olması

Son düzenleme:
@bestofwesd Abi sen o suya 4 avuc kaya tuzu dök birde 50ml hidrojen peroksit dök bir akvaryumcuya git 2 kilo mercan kırığı iste onları kadın çorabına koy ondan sonra corabı akvaryuma koy bak neler olacak 🙂)

@bestofwesd bak şimdi bunu yaparsan yaşadın
yanlız halandırma için kulandığın taş çok önemli bu noktada ben sana ucuz olacak bir model söylerim olay şu oksijen proteine tutunarak parcalanmasını sağlıyor ondan sonra da köpürerek kabın dışına taşıyor
tuzlu su canlılarından çok afedersiniz bok olmaz işeyerek dış-kılarlar bu yüzden kaba pislik olmaz ve tutunmaz hal böyle olunca canlıların dışkısı homojen bir şekilde dolaşımda olur bu da nitrat seviyesini zaman içinde artırır kacınılmaz olan şeyde nitrat zehirlenmesi bu düzeneği yaparsanız nitrat derdiniz olmaz
la bu yaş dan sonra neler yapiyom yaaa 🙂))

5tl lik bir hava pompası işini görür
10 tl de hava taşı desek tamam dır ama mutlaka bunu al

(link)

Burda önemli olan havataşının çok ince gözenekli olması

Merhaba Aytekin Bey,

Belliki akvaryum konusunda engin bilgilere sahipsiniz...
Bilgi paylaştıkça çoğalıyor ise bizde sizin bilgilerinizi çoğaltaltalım 🙂

Ben akvaryum konusunda zır cahil sayılırım bundan 20 sene önce balık corbası olarak sonuçlanan kısa bir tecrubem (termostat bozulmustu) ve şimdi sıfır maliyetle kurduğum karides akvaryumu haricinde hiç bilgi ve tecrübem yok. daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi aslında amacıma ulaşmıştım sıfır maliyet ile yemlik tekeyi ne kadar uzun yaşatırım idi. ama şimdi yine minumum maliyet ile bunu nasıl daha kaliteli hale getirebiliriz süreyi ne kadar daha uzatabılırız buda sizlerin tecrube ve bılgılerı ile olacak.

şimdi gelelim tavsiyelerinize ,

1-) 4 avuç kaya tuzu ne için ? suyu ben denizden alıp getiriyorum yine de gereklimi ?
2-) hidrojen peroksit ne için ? mercan kırığı ne için ?
3-)gönderdiğiniz linkteki hava taşı stokta yok ama başka sitelerden bakacağım bencede buna ihtiyaç var.

sudaki nitrat konusunu şimdilik haftada veya iki haftada bir su değişimi ile çözmeye çalışıyorum ama basit önlemler ile bu süre uzarsa bana da kolaylık olur.

tüm tavsiye ve önerilere açığım. tabiki minumum masraf ile olacaklara 🙂 deniz akvaryumunda malum üst sınır yok 🙂

tekrar teşekkür ederim

@bestofwesd
1-) 4 avuç kaya tuzu ne için ? suyu ben denizden alıp getiriyorum yine de gereklimi ?

Sizin Kulandığınız suyun tuz oranı 1000/15 biz bunu biz 1000/25 kadar çıkaralım sebebi gelince
1- İletgenliğini artırmak
2- Ph tamponlayıp 8-9 görmek ki bu seviyelerde bakteri ve Mantarlar yaşamaz ama balığa hiç bir zararı yoktur
3- siz eklem bacaklı ve cifte kabuklu yetiştiriyorsunuz
Kalsiyum 24 mg
Magnezyum 1 mg
Demir 0,3 mg
Bu elemnetler de kaya tuzun da olduğu için dışardan element takviyesi yapmanıza gerek kalmayacak hele kalsiyum olmasa olmaz bu canlıların kabukları tamamen kalsiyum dan oluşur .

2- Hidrojen Peroksit kısaca Oksijenli su dur kulanım sebebi akvaryumda bulunan organik yükün sisteme zarar vermeden fermante olmasıını sağlamak
Doğada bozulma 2 türlü olur
1- Oksitlenme
2- Fermantasyon
Oksitlenme kötüdür Fermantasyon candır can

Mercan kırığı ne için ?
Ne dedik Kalsiyum (Ca) hayati önemli eklem bacaklı ve cifte kabuklular için Mercan kırığı Kalsiyum (Ca) reaktörü görevi görür suyu sertleştirir
ayrıca Nitrifikasyon bakterisi için yaşam alanı oluştutur
Şimdi Hayvanlar Tuvaletini yapınca Amonyak açığa cıkar amonyak zehirli bir bileşendir
nitrifikasyon bakterileri amonyak ile beslenir ve Nitrit Üretir Nitrit de Nitrata dönüşür artık zehir değil gübre dir akvaryumda dolaşan amonyak
Nitrat olarak dolaşır
k9LVqy.png

Önemli Olan Nitrifiaksyon bakterilerin yuva yapabileceğil alan oluşturmak biz o yüzden kadın çorabına yada bir saten bir torbanın içine dökeriz mercan kırığını bakteriler yuva yapsın içinde diye
Bu arada da türkiyede okumadım türkce de yazım hatası yapabilirim .

Bu arada güney amerika biotop uzmanıyım acizane az da olsa bir şeyler öğrendik
Amazon deltasında üretimini yapamayacağım balık ve eklem bacaklı türü yok gibi diye bilirim uzmanlığım da Stingray Fresh Water familyası

Siz bana balık tutmayı öğretin ben size deniz atından yavru almayı öğreteyim 🙂))

Hadi yavru aldıralım size
1 akvaryumda sadece midye ve tekeler kalsın başka canlı türü bırakmayın
Midyeler filitre görevi görecek 3 günde 1 kere ekmek mayası ile beslenecek
2 Işık day light olacak Çok önemli bir konu sadece günde 8 saat ışık verilecek

Tekeler Omnivore dur yani %70 etçil %30 bitkisel beslenir ona göre diyet uygulayacaz
yapalım mı böyle bir çalışma sizinle

Back