Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Fraglama bu çocuk oyuncağı bunu üretmek bu mercanları hem de çok hızlı büyürler
Nasıl Üretiğimizi bilsen şaşar kalırsın yeterki ışık bol olsun bir de su çok ısınmasın

y651X9.jpg

jg3po9.jpg

nQMpZ5.jpg

P1kNm6.jpg

elbet öyledir ama öncelikle bir tohum lazım sanırım ?

Tohum yok pense ile kırın bir parcasını sonra japon yapıştırıcısıyla mermemer parcasına yapıştırın ordan büyümeye devam eder
akvaryumcuda kırık mercan parçaları satıyorlardı onları mı alıp yapıştıracağız ?
yoksa yaşayan mercandan bir parça koparıp mı yapıştıracağız ?

akvaryum konusunda çok cahilim kusura bakma 🙂

Akvaryumcu daki ller ölü canlı mercan dan dal kırıp mermer parcasina yapıştıracaksınız mesela
altaki resimden bir pense yardımıyla bir tane kırın kırdığınız parcayi 3 cm bir mermer parcasına yapıştırın
akvaryuma koyun 6 ay sonra kopardığınız anna kayac kadar büyük olacakdır
16v0oA.jpg

peki ölü mercan parçalarını ne için satıyorlar suya pozitif bir etkisi varmı ?
Aynen çok faydası var ölü mercan canlı iken bünyesine cekdiği tuz ve mineraleri öldük den sonra suya geri salar gözenekli yapısı da oksijensiz ortam da yaşayan bakterilere yuvalama alanı sağlar

seneler önce kızıldenize tatile gitmiştim, heryer mercan doluydu ölusu canlısı envai çeşit bi dünya toplamıştım getireyim diye , sonra öğrendim ki havaalanında yakalanırsak hapis cezası varmış hepsini bıraktım korkudan 🙂 sadece değişik deniz kabukları vardı onları getirdim .
iyi aklıma geldi onları akvaryuma dekor olarak kullanırım yavru falan olursa gözeneklerinde saklanırlar 🙂

Back