Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

@Çırak abi yok ya karides yapcaz sadece ondan sonra kısmet olursa ona deniz atı üretirecem ama önce mekanikleri öğrenmesi lazım walla Hakan abinin deniz atından yavru alıp bunu piyasaya duyurursa adam efsane olur Akvaryum sektöründe HAHHAHAHA walla ne makara yapar yaa Deepsea nin sahibi metehan ilk ucak ile yanına gitmese bende başka birşey bilmiyorum

@Çırak Ustam şimdi biz bunlara önce kondisyon çalıştıralım sen ne tavsiye edersin diyetleri için nasıl bir program uygulayalım tavsiyen ne yönde olur

1 Akvaryum çok ufak su düzeni bozmadan yapmamız çok önemli
2 Biyolojik sitem daha oturmadı
3 Filtre sistemi yetersiz kalır su düzeni bozulduğunda
Bunları düşünerek hareket etmemiz lazım

Birde yumurtlama hunusini çıkar abi çok yer kaplıyor gereksiz yada yan yatır paralel olarak

midyeleri kuma dökeyim mi diyosun ? sağ dar tarafa mı ? arka uzun tarafa mı yayayım midyeleri ?

sağ ön köşeye bir kültablası yada çay tabağı koy yemekleri ordan alıp yesinler artan yemi de alırsın suyu bozmaz

yemi bir kaba koysam da tekeler asılarak kopardığı için koydugum kapta durmayacaktır.

Ya aslında deniz atı mı üretsek hem olay olur varya üretim aşamalarını da biliyorum varya süper olur

neden olmasın 🙂

Abi akvaryumun altına ufak bir akvaryum daha sığar mı çok ufak 1 tane daha koyacaz sump yapacaz elindeki motor yeter su döngüsü için bize lazım olan dönüş miktarı büyük akvaryumu 1 saat içinde 3 kere doldurup boşaltacak bir motor senin ufaklık yeter taşırma sistem yada kule sistem kurarız

yere bi kova veya 19 lt damacanalardan koyup yapsak olur mu ? su dongüsünü hangi motorla yapacağız ? hava motoru ile mi ? o kısmı anlamadım

Ondan sonra hamsi bile boylandırırsın orda hahahahaha
media malzemelerini ben sana hediye ederim sıkıntı yok

Media malzemeleri nelerdir ? anlamadım
@Çırak abi yok ya karides yapcaz sadece ondan sonra kısmet olursa ona deniz atı üretirecem ama önce mekanikleri öğrenmesi lazım walla Hakan abinin deniz atından yavru alıp bunu piyasaya duyurursa adam efsane olur Akvaryum sektöründe HAHHAHAHA walla ne makara yapar yaa Deepsea nin sahibi metehan ilk ucak ile yanına gitmese bende başka birşey bilmiyorum

heycanlanmaya başladım 🙂

@Çırak Ustam şimdi biz bunlara önce kondisyon çalıştıralım sen ne tavsiye edersin diyetleri için nasıl bir program uygulayalım tavsiyen ne yönde olur

Forumdan bir arkadaşımızın kullanmadığı büyük 1 mt x50x50 yanılmıyorsam bu boylarda idi akvaryumu varmış müsait olduğunda vereceğini söyledi .
o akvaryum geldiğinde projeyi büyütürüz ama şimdilik biz bu ufak teke tankı ile devam edelim.

siz yönlendirin ben elimden geldiğince yapmaya çalışayım

Aytekin bey benim akvaryumum yaklaşık 650 Litre, dolayısıyla 1nci ve 3ncü maddelerin cevapları ile ilgili tank hacmi sebebiyle nasıl sağlanır inanın hiç fikrim yok. Ben Protein skimer, Medya reaktörleri, Sump sistemime ilave olarak sumptan bağımsız olarak kurmuş olduğum 2 set siporax kümeleri (psden çıkan oksijence zengin suyun nakledildiği 1nci küme ve buradan oksijen tükenmiş olan suyun nakledildiği 2nci küme ve dolayısıyla Aerobik ve Anaerobik bakteri yaşamının yani Nirtifikasyon ve Denitrifikasyon biyolojik sisteminin Alman tankı gibi olduğu), ve sistemin bekçisi Ozon jeneratörü ve Redoks Kontrol cihazı ile kurmuş olduğum sistemler ile döngü sağladım. Tank içindeki suyu 1 saatte 15-16 defa sumptan geçirip tekrar akvaryuma yoluyorum dolayısıyla bence şöyle yapalım dediğimde Hakan beyin akvaryumunu çökertme ihtimalim yüksek bu riski göze alamam sonuçta içinde canlılar var. Hakan beyin 100*50*50 lik yeni tankı için tabi daha detaylı çalışma yapacağız o ayrı 🙂

Daha evvel Amphiprion ocellaris (Palyaço balığı, bildiğimiz kayıp balık nemo 🙂 , Conch ve Lysmata amboinensis (Cleaner Shrimp) canlılarımdan yavru alabildim ancak Conch haricinde diğerlerini maalesef yaşatamadım, daha doğrusu yaşatabilmek için zamanım olmadı çünkü yavruları diğer canlılar çıtır çıtır afiyetle yediler, Lysmata amboinensis yavrularının 1-2 tanesi kaya oyuklarında kendilerini bir süre korumayı başarmıştı aslında ama daha sonra onlarda ortadan kayboldu.

Şuan bu konunun 16ncı sayfasındaki tankımı evden iş yerime taşıdım ancak henüz aktif etmedim (Canlılarım bir arkadaşımın akvaryumunda), yeni sistemim için iş yerimde ve tam akvaryumun arka kısmında kullanmadığım bir odam var ve bu odayı filtre odası yapacağım, bu yeni kurulum ile ilgili sizinde fikirlerinizi almak isterim Aytekin bey. Yeni kurulum aynı zamanda Hakan beyin 100*50*50 lik yeni kuracağı akvaryum içinde refarans bilgiler oluşturak diye düşünüyorum.

Kurulmayı bekleyen akvaryumum :

20190109_111053.jpg

Yeni tasarladığım Sump (Büyük boy filtre çorapları için yeniden tasarlandı) :

20190109_111132.jpg

Filtre odası - Akvaryumun hemen arkasındaki oda (Oldukça dağınık malesef) :

20190109_111200.jpg

Son düzenleme:
@Çırak Tank içindeki suyu 1 saatte 15-16 demişiniz Abi çok fazla değilmi bu Nirtifikasyon ve Denitrifikasyon biyolojik sitemi için çok hızlı gibime geldi ancak zaten sizde ki döngü de bunlara ihtiyacınız bile kalmamış

Birde Amphiprion ocellaris dan yavru almak çocuk oyuncağı sadece önemli olan yavru naklini gece zifiri karanlık da yapmanız anaçlar uyurken.
Ayrıca yumurtlama hunisini yada fayansını nereden aldıysanız aynısından aynı yere 2-3 cm kayma olmadan aynı yere koymanız sabah anaçlar uyandığında yavruları bulamasalar bile yuvalama alanına küsmezler yumurtlamaya devam ederler nakil mutlaka cama cam bir tanka yapılmalı hayvanlar serbest yüzüşe gectikden 32 saat sonra ilk yem verilmeli bazı turlerde 72 saat bulur ilk yemleme için de tavsiyem salt lake city utah daki bölgeden toplanmış artemia kulanmanız onları da Biyomatoxin ve B12 vitamini ile zenginleştirip öyle vermeniz eğer doğan yavrularda solungac kapağında deformasyonlar varsa yada hiç solungac kapağı görünmüyorsa ilk 1 hafta mutlaka C-vitamini de verilmeli artemiyalara
Diyecen ki abi yavrular çok ufak doğdu utah artemiyası bile yiyemiyorlar o zaman infusoria verirsin infusoria Nasıl üretilir diye sorarsan sana daha sonra anlatırım 🙂)

@Çırak Ha bu arada tank sistemine hasta oldum on numara iş çıkarmışınız barvo
Siporax kümeleri yerine yukatan bölgesi lav kırığı kulanırsan çok ama çok daha faydalı olur ben çok çalışma yaptım seramik halka konusunda bakteri kümeleri çok kolay tutunamıyor oraya ki sende saate 15-16 kere dönüyorsa su bilmiyorum microskop ile bakteri sayımı yapmak lazım ne kadar tutunuyor diye lav kırığı kulanırsanız daha rahat tutunurlar oraya hem bedavadan 50 ye yakın iz element girişi yapmış olursun hemde macro boyuta
Birde türkiye de okumadım hatalı yazıyorsam söyle düzelteyim

Son düzenleme:
@Çırak @Alminaro siz olayı aşmışsınız arkadaşlar,
umarım beni de zehirleyip başıma bi dünya masraf açmazsınız 🙂

neyse neyse biz teke ve marmara balıkları konusunda ilerliyelim 🙂
hem marmara balıklarını besler isek yem çalışmlarını canlı yayından yayınlarız 🙂

@Çırak @Alminaro siz olayı aşmışsınız arkadaşlar,
umarım beni de zehirleyip başıma bi dünya masraf açmazsınız 🙂

neyse neyse biz teke ve marmara balıkları konusunda ilerliyelim 🙂
hem marmara balıklarını besler isek yem çalışmlarını canlı yayından yayınlarız 🙂
Tamam tamam konuyu kaynatmayalım

midyeleri kuma dökeyim mi diyosun ? sağ dar tarafa mı ? arka uzun tarafa mı yayayım midyeleri ?

yemi bir kaba koysam da tekeler asılarak kopardığı için koydugum kapta durmayacaktır.

neden olmasın 🙂

yere bi kova veya 19 lt damacanalardan koyup yapsak olur mu ? su dongüsünü hangi motorla yapacağız ? hava motoru ile mi ? o kısmı anlamadım

Media malzemeleri nelerdir ? anlamadım

heycanlanmaya başladım 🙂

Forumdan bir arkadaşımızın kullanmadığı büyük 1 mt x50x50 yanılmıyorsam bu boylarda idi akvaryumu varmış müsait olduğunda vereceğini söyledi .
o akvaryum geldiğinde projeyi büyütürüz ama şimdilik biz bu ufak teke tankı ile devam edelim.

siz yönlendirin ben elimden geldiğince yapmaya çalışayım

en son burda kaldıydık 🙂

Back