Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

@Çırak Tank içindeki suyu 1 saatte 15-16 demişiniz Abi çok fazla değilmi bu Nirtifikasyon ve Denitrifikasyon biyolojik sitemi için çok hızlı gibime geldi ancak zaten sizde ki döngü de bunlara ihtiyacınız bile kalmamış

Birde Amphiprion ocellaris dan yavru almak çocuk oyuncağı sadece önemli olan yavru naklini gece zifiri karanlık da yapmanız anaçlar uyurken.
Ayrıca yumurtlama hunisini yada fayansını nereden aldıysanız aynısından aynı yere 2-3 cm kayma olmadan aynı yere koymanız sabah anaçlar uyandığında yavruları bulamasalar bile yuvalama alanına küsmezler yumurtlamaya devam ederler nakil mutlaka cama cam bir tanka yapılmalı hayvanlar serbest yüzüşe gectikden 32 saat sonra ilk yem verilmeli bazı turlerde 72 saat bulur ilk yemleme için de tavsiyem salt lake city utah daki bölgeden toplanmış artemia kulanmanız onları da Biyomatoxin ve B12 vitamini ile zenginleştirip öyle vermeniz eğer doğan yavrularda solungac kapağında deformasyonlar varsa yada hiç solungac kapağı görünmüyorsa ilk 1 hafta mutlaka C-vitamini de verilmeli artemiyalara
Diyecen ki abi yavrular çok ufak doğdu utah artemiyası bile yiyemiyorlar o zaman infusoria verirsin infusoria Nasıl üretilir diye sorarsan sana daha sonra anlatırım 🙂)

Tank içindeki su 1 saatte 15-16 defa sirküle oluyor evet ama ps çıkışına yakın bir yerde ufak bir kafa motoru var 1000lt/h lik, sporax kümesine suyu o motor basıyor.

Yavrular için olan tavsiyenizi eğer tekrar nasip olur yumurtlama gerçekleşirse o zaman direk olarak sizden yapılması gerekenler hakkında tavsiyeler alacağım ve deneyeceğim. Sonuçta ben işin daha çok hobi tarafındayım sizin geçmiş tecrübeleriniz üretim ve canlı gelişimi konularnda direk nokta atışı.

Valla hepinizin yazdıklarını tebessüm ede ede okuyorum.
🙂

Gıpta ediyorum ama niyetlenmiyorum sıkıntı olur yoksa 😀

Hepinizi ve muhabbetinizi tebrik ediyorum :kyfmyrn::hhhhhh:🙂

👍👍👍👍👍👍👍👍
Moderatörümüzden de tebriği aldık sırtımız yere gelmez gayri 🙂

eksik olmayın...

ofiste olmasa bende zor niyetlenirdim evde kesin sıkıntı olurdu 🙂)))))))

@Çırak ok şimdi oldu ozmaan şahane sana mercan yaptıralım fraglama walla hiç kum mum girme cama cam yap su seviyesi 30 cm de derin olmasın bol ışık led de olur 3wat lık power led 40 derecelik dışa bükeyt lens takalım ledlere süper olur birde çok ışık olacağı için bu sefer suyu soğutmamız da lazım onu da çözeriz yaa 🙂))

@KaNKuRT gel sana ben stingray tankı kuralım hiç satmadıysam 15.000 tane satmışımdır bu familya dan hem çok kolay yavru alırsın canlı doğuruyor 28 günde bir
Potamotrygon Leopoldi

Beyler bunun yavrusu beni bir soktu varya böyle bir acı tarif edilemez ama insan da çok kolay alışıyor sevdiriyor avucuna yatıyor okşatıyor la köpek gibi balık bu gördüğünüz

@Alminaro işlem tamamdır üstad 🙂

şimdi gelelim dış tank mı sump mı olayına 🙂 kova damacana bunlarla bişey yapabiliyomuyuz 🙂

8f88e4848515faca00a08e673caeb917.jpg

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bestofwesd abi sende de hiç göz zevki yok la diz sene yan yana hepsini arkada bir duvar oluşturmaya çalış
Abi sump olayı daha erken senin için satj dönemin bittsin ondan sonra
yaw ben girinti çıkıntı çok olsun rahatça saklansınlar diye öyle yaptım sergiye dizer gibi mi diziyoz 🙂

Back