@Çırak ok şimdi oldu ozmaan şahane sana mercan yaptıralım fraglama walla hiç kum mum girme cama cam yap su seviyesi 30 cm de derin olmasın bol ışık led de olur 3wat lık power led 40 derecelik dışa bükeyt lens takalım ledlere süper olur birde çok ışık olacağı için bu sefer suyu soğutmamız da lazım onu da çözeriz yaa
🙂))
Çok mercan fragladım
🙂. Shallow tankları çok sevmiyorum, ağırlık mercan beslesemde 3-5 balık mutlaka oluyor ve 30cm balıklar için çok yetersiz maalesef. Kum olmadan doğala yakın görüntü alamıyorum benim öncelikli amacım mercan veya balık üretmek değil, akvaryumu izleyip stres atmak o yüzden kumsuz olmaz
🙂. Soğutucu olarak yaza doğru Teco TK2000 düşünüyorum zaten. Aydınlatma şuan T5+Led hybrid armatür kullanıyorum ve mercan gelişimi için oldukça etkili ve memnunum. Deniz akvaryumu hobim sırasında kullandığım aydınlatmalar:
1- Metal Halide: Özellikle sert mercanlar için en çok veri aldığım sistemdi ama aşırı enerji sarfiyatı var.
2- Pacific Sun HyperionS 3*75w Led Panel + 8*54w T5 Hybrid : Yazılımı inanılmaz güzel ve gelişmiş bir armatürdü, renk tonları harikaydı çok memnundum ama Giesemann Aurora almak için satmıştım ve çok pişman olmuştum.
3- Gieseman Aurora Hybrid: Kullandığım en iğrenç armatürdü, Yazılımı çok zayıftı beyaz+yeşil+kırmızı renkler tek kanal üzerinde kontrol ediliyordu ve bu benim istemediğim bir özellikti (Pacific sun da her kanalı ayrı ayrı kontrol ediyordum). Belkide inanılmaz güzel bir armatür olan Pacific Sun HyperionS den hemen sonra kullandığım için bu hissiyata kapıldım bilemiyorum ama yok Aurora kötü bir deneydi benim için.
4- Ecotech Marine Radion Gen4 Pro: 3 adet gen4 pro yu aynı anda kullanıyordum, gen4 versiyonunda farm white renk ekleyip sps için 1 numara olduklarını iddia etmişlerdi ama ben hiçbir faydasını görmedim ve mercanlar hiç büyümedi. Seyir esnasında mercanlara inanılmaz güzel renk vermişti ama yine de Pacific Sun'un gerisinde kalmıştı. Birde akşam zamanı geldiğinde ışıkları kapansa bile fanları 24 saat çalıştığı için gece evde inanılmaz rahatsızlık vermişti.
5- 3*50w Led + 6*54 T5 Hybrid: Yerli üretim bir armatür ama şuana kadar çok memnunum, renklenme ve gelişim çok iyi.
6- Şuan kullandığım armatürde eğer bir problem olursa Dense Matrix Led'li bir Kessil AP700 hayalim var
🙂