Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Hamdi bey, Akvaryumdaki balık gelincik balığı sanırım teke koyarsanız hepsini temizler.
Evet biliyorum, ama şimdilik teke az olduğu için o kadar önemsemiyorum yesinler. Ama teke çok koyduğumuzda araya bölme var onu koyacağım.

Arkadaşlar bu kabuk değiştiren tekeleri nasıl koruyacağız ?
Kçük de olsa büyük de olsa kabuğu dğişmiş tazeyi buldular mı anında parçalıyorlar
az evel yine bitanesini götürdüler şimdi afiyetle parçalıyorlar

Saklanacakları yerler oluşturmanız lazım dekorda, küçük küçük oyuklar, delikler v.s.

Tuğla görüntü kirliliği olsa da şart oldu desenize

Aslında tuğla değil, avuç içi kadar kayaları kullanarak giriş ağzı küçük ama arkası büyük ve kapalı odacıklar yapın, kabuk değiştirdiklerinde diğerlerine görünmeden saklanabilecek bir yapıda olsunlar, tuğlada ön arka her yer açık, bence tuğla kullanmayın.

Aslında tuğla değil, avuç içi kadar kayaları kullanarak giriş ağzı küçük ama arkası büyük ve kapalı odacıklar yapın, kabuk değiştirdiklerinde diğerlerine görünmeden saklanabilecek bir yapıda olsunlar, tuğlada ön arka her yer açık, bence tuğla kullanmayın.
anladım taş ev yapın diyosunuz yarın sahili dolaşıp uygun parçalara bakayım
yaz olsaydı dalarak hem canlı kaya hem doğal oyuklu şeylerde bulunurdu

Elimdeki kayalardan birkaç örnek odacık yaptım, iç kısımları fotoda çok belli değil ama epey derin ve sağa sola aşağı doğru uzuyor, yani dışarıdan bakınca içindeki canlı odanın iç kenar tarafında durup saklanabiliyor, buna benzer olursa iş görür diye düşünüyorum.

20190201_172731.jpg

20190201_173201.jpg

Back