alabalık 20/02/2016

harbyteam

Daimi Üye
Kayıt
1 Şub 2013
Mesaj
1,326
Tepki
1,357
Ödül
113
Şehir
istanbul
Merhaba arkadaşlar,
Haftasonu kafa dinlemek adına cuma akşamı Bolu'nun yolunu tuttum, bagaja da ne olur olmaz diyerek lrf takımlarını attım tabiki 😀
Cumartesi sabah erken saatlerde daha önce kasna avladığım bir meraya doğru yola çıktım. Görüş mesafesinin 20 metrelerde olduğu sisli bir dağ yolunda epey tırmandıktan sonra arabayı müsait bir yere parkedip uzunca bir mesafeyi de yaya olarak aldım ve hemen çalışmaya başladım. Daha önce sahteyle kışın bu en soğuk günlerinde hiç kasna avlamamıştım ama ilk 4-5 atışta aldığım takipler beni heyecanlandırmıştı.
Fakat balıklar kandırıcıya hamle yapmıyordu, ilerleyen saatlerde takipler de kesildi 🙁
Hava çok soğuk, yoğun sis ile birlikte sürekli çizeleyen yağmur avı zora sokuyordu.. Oldukça yavaş sarım yapıp mümkün olduğu kadar dipleri yoklamaya başladım..derken güzel bir hamle oldu ama balık anında kurtuldu 🙁 balığın ayarını bulduğumu anlayıp bu şekilde devam ettim ama 2-3 balığı da aynı şekilde kaçırmıştım.
Canım iyice sıkılmaya başladı..gelsenize işte zaten suya geri gideceksiniz 😀
İğneyi değiştirdikten sonra yine yavaş sarımlardan birinde bu sefer balık sağlam oturdu 😀
Ama kasnadan daha hareketliydi bu balık.. Çok geçmeden puslu suyun içinde beliren noktalar ve kıvrımlar ağzımı açık bırakmıştı.. çünkü bu endemik bir tür olan abanticusdu..ve abant dışında daha önce hiç bir yerde yakalamamıştım. sakince balığı sudan dışarıya aldım. Günü kurtarmıştım 😀 bir kaç poz ve videonun ardından balığı suya iade ettim.. Çok güzel bir balık gerçekten.
Kasnalar bunu kıskanmış olacakki ardından bir kaç tane de kasna kandırıp avı öğle saatlerinde sonlandırdım. Sessizliğin içinde kaybolduğum, oksijen sarhoşluğu yaşadığım güzel bir av güncesi olmuştu benim için. Bu da güzel balığımızdan bir kare.
Hepinize rastgelsin.
Not: Alabalık için yasak olan bu dönemde raporda da belirttiğim üzere hedef balık tamamen kasna idi. Tesadüfen oltaya gelen alabalık geri salınmıştır 🙂
20160220_095252-01.jpeg
 
Tebrikler Ahmet daha güzelleri rast gelsin, avın hikayesi ve fotoğraf karesi 10 numara olmuş. sabrın ve azmin meyvesini almışsın.
 
Tebrikler harika bir tür gerçekten mükemmel bir zenginlik değerini biliriz inşaallah...
 
Endemik tür olan abant alası yakalamış olmanız gerçekten muhteşem tebrikler.. 🙂 ayrıca rapor sunumuda harika.. Rastgelsin..
 
Tebrikler çok güzel bir anlatım harika bir av olmuş doğrusu ayrıca balıği geri iade ederek çok iyi bir davranış sergilemişsiniz bunun için sizi ayrıca kutluyorum her zaman rast gelsin.
 
Tebrikler Ahmet daha güzelleri rast gelsin, avın hikayesi ve fotoğraf karesi 10 numara olmuş. sabrın ve azmin meyvesini almışsın.
Engin çok teşekkür ederim. Sabır ve azim atçek avcılığında sihirli kelimeler değil mi zaten 😀 😉

Muhteşem bir güzellik. Tebrikler.
Teşekkürler Erdal hocam 🙂

Tebrikler harika bir tür gerçekten mükemmel bir zenginlik değerini biliriz inşaallah...
Sağolasın Yusuf..inşallah dediğin gibi kıymetini biliriz,

Endemik tür olan abant alası yakalamış olmanız gerçekten muhteşem tebrikler.. 🙂 ayrıca rapor sunumuda harika.. Rastgelsin..
Teşekkür ederim. Ben de çok mutlu oldum gerçekten. raporu beğenmenize sevindim,

Cok keyifli bir av olmus gozukuyor, ayrica geri birakmanizda cok guzel.. Ellerinize saglik..
Teşekkürler, o güzelliği avuçlarınıza aldığınızda gördüğünüz desenler ve hissettiğiniz kadifelik zaten elinizi suya kendiliğinden götürüyor. Rastgelsin,

Tebrikler
Ahmet
Sağolasın abi 🙂

Tebrikler çok güzel bir anlatım harika bir av olmuş doğrusu ayrıca balıği geri iade ederek çok iyi bir davranış sergilemişsiniz bunun için sizi ayrıca kutluyorum her zaman rast gelsin.
Erdem hocam sağolasın. Bu sene çok şükür karınca kararınca atçek usulü avlar yaptık ama hiç birinin güzelliği abanticus kadar değildi. Raporlanmayı fazlasıyla hak ediyordu yani. Fakat abanttan aldığım haberler hiç iyi değil. Göle iyilik olsun diye salınan bazı canlılar özellikle yavruları talan etmiş. Umarım denge tekrar sağlanır orada.

tebrikler gerçekten yakışıklı balıkmış..
Çok teşekkür ederim 🙂
 
Back