Alabalık ağı için yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enesn53
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

enesn53

Yeni Üye
Tepki
9
Ödül
5
Herkese merhaba. Benim yaşadığım bölgede derelerin kırmızı benekli alabalık çok meşhurdur. Bende bu balığı yakalamak için dere dere dolaştım fakat mepps iş yapmadı. Orda bir kaç abinin ellerinde iki sopalı bir ağla dereye girip balık tuttuğunu gördüm. Ve gidip sordum. Kendilerinin şehirdeki bir av bayiden geçen sene 150 liraya aldıklarını söylediler. Fakat ben av bayii ye gittiğimde bana 280 lira gibi bir uçuk fiyat verdiler. Bende bu ağı kendim yapmaya karar verdim. Ağ ve ağın ucuna takılan kurşunlar tamam. Fakat o iki sopanın ve ağın ne kadar uzun olduğunu bilmediğim için daha ağı yapmaya başlayamadım. Ağın fotoğraflarını bir yerden buldum eğer boyutları bilen bir arkadaş varsa beni çok mutlu eder.IMG20210708151600.jpgIMG20210708151557.jpgIMG20210708151533.jpgIMG20210708152431.jpgIMG20210708152435.jpgIMG20210708151509.jpgIMG20210708151516.jpgIMG20210708151513.jpgIMG20210708152432.jpg

Yanlış yoldasın Enes , ya amatör balıkçı olursun ya da ağa ile bohçacı olursun , ile de balık tutmana gerek yok bazen ortamın güzelliği bile insana yetiyor, zaten kırmızı alabalık nesli azalıyor.

Yanlış yoldasın Enes , ya amatör balıkçı olursun ya da ağa ile bohçacı olursun , ile de balık tutmana gerek yok bazen ortamın güzelliği bile insana yetiyor, zaten kırmızı alabalık nesli azalıyor.
Abi beni yanlış anladın önce bir keşke sorsaydın ne yapacaksın tuttuğun balığı diye. Bizim köyde tutulan balık zaten geri salınır o kadar büyük balık olmuyor derelerde zaten sordum nasıl yapılıyor diye ama bir yanlış yaptıysam affola.

Abi beni yanlış anladın önce bir keşke sorsaydın ne yapacaksın tuttuğun balığı diye. Bizim köyde tutulan balık zaten geri salınır o kadar büyük balık olmuyor derelerde zaten sordum nasıl yapılıyor diye ama bir yanlış yaptıysam affola.
Evet haklısın ama ağcılar pek tuttukları balıkları geri salmazlar ufak büyük ne varsa alırlar , kusura bakma biraz sert yazmış olabilirim.

Derelerde ağ kullanımı yasaktır. O bahsettiğin kişileri de bir şekilde jandarma görse ciddi ceza yerler..
Ağla yakalayacağına hiç yakalama Enes..

Derelerde ağ kullanımı yasaktır. O bahsettiğin kişileri de bir şekilde jandarma görse ciddi ceza yerler..
Ağla yakalayacağına hiç yakalama Enes..
Ağla derede balık tutmanın yasak olduğunu bilmiyordum o ki yasak yapmayacağım uyardığınız için teşekkür ederim.

Back