Aliexpress makina tavsiyesi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan turok
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

turok

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
arkadarşlar aliexpress üzerinden makine alsam tavsiye verebilir misiniz ryobi, daıwa gibi.

Tavsiye vermesine veiririz de gelen ürün orjinal olur mu yoksa clone ürün mü gelir bilemem. Ayrıca ödeyeceğin vergi baya yüksek çıkar. Gümrük memurları fatura fiyatını inandırıcı bulmadıkları taktirde internet üzerinden yaptıkları fiyat araştırmasına göre vergilendireceğinden sen kopya ürüne orjinal ürün vergisi ödeyebilirsin. Geçenlerde kuponlarım sayesinde bedavaya bir mini fener aldım 60 lira vergi vermek zorunda kaldım. Daiwa ve Shimano gibi ürünler alacaksan (link) sitesinden almanı tavsiye ederim. Bu sitede hile hurda asla olmaz. Ama hesaba vurduğunda ödeyeceğin vergiyle kargo ücretiyle neredeyse Türkiye de ki fiyata denk geliyo. Beklemen de cabası acaba gümrükte sorun çıkacak mı diye streside var. Ama Türkiye de bazen elde kalan ürünler oluyo iyi bir pazarlıkla alınabiliniyo.

Dolar düşükten 2 3 kez makine almıştım. Herhangi bir problem yasamadim. Ama şimdi dolar arttığı için Türkiye fiyatıyla arada çok fark kalmadı. Hatta bazı ürünler Türkiye'de daha ucuz. Eski fiyat üzerinden sattıkları için olsa gerek.

Back