Aliexpress Vergi Zammı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rodosto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rodosto

Aktif Üye
Tepki
557
Ödül
103
Elektronik eşya forumunda gördüm.Gumruk sunum ucretini arttırmışlar.8 lira olmuş.90769A75-439D-4DA1-8E99-247D50F83956.jpeg

En son 15 mayısta çok beğenip isteyerek sahte balık sipariş etmiştim hemen akabinde vergi uygulama işi patladı ve sipariş verdiklerim 75 gün geçmesine rağmen gelmemişti, bende anlaşmazlık açıp iade ödeme aldım ve nitekim siparişim de gelmedi bana zaten... O dönemde Yanwen posta yoluyla gönderilen siparişlerin birçoğu ulaşmadı alıcılara, takipsiz diye nitelenerek gelen paketler alıcı bilgilendirilmeksizin geri gönderilmiş Çin'e veya el konulmuş bilgisi dolaştı o dönemde... Ben de artık alışverişi kestim aliexpressten bu vergiler, gümrükte takılmalar ve uygulanan ekstra geçirmeler nedeniyle... Alsınlar hepsini.........

Vergi zaten vardı 20 euro üstüne.Olan yine öğrenciye garibana oldu.
10 tl’lik ürün alıyorum üründen pahalı vergi.

ondan sonra gürkan neden kıbrısa gidiyor 3ayda bir viski almaya şişelerce diyor arkadaşlarım. (baya baya valiz ticaretine dönüştürdüğüm için bütün geçiş yollarını kaçşişe geçirilebileceğini artık master seviyesinde biliyorum . bu arada rekorum 47 şişe tek seferde kabin içi hemde)
sabah citroen c5 aircross faturalarını giriyordum. şu en dolusunu 235 bin tl ye sattığımız araç bile 110 binliraya geliyor. eminim citroen fabrikası devlet kadar kar etmiyordur bu arabadan.. neden yerli araba ürettirsinki ..

Back