Aliexpress

firma ile fatura bedelini düşük tutmalarını isteyecektınız uyarmazsanız burada vergi yüksek çıkıyor malesef 🙁
Bence tam tersi,düşük yazın dediğim için onlar da 10 fdolar civarı yazmış olacaklar ki ukimdeki kişiler paketi açıp kalemle 40 dolar yazmışlar 😀

Bana ukimden telgraf geldi fiyatlama yapamadık, fatura gönderin diye ben de göndermek zorunda kaldım 60 TL de ben ödedim. Fiyatı çok düşük yazdırmayın derim. Kutu büyük olup fiyat düşük olunca şüpheleniyorlar muhtemelen. Ya da artık ukimdekiler olta makinelerinin fiyatlarını biliyorlar. Ya da burayı takip ediyorlar 😀

11.11de aldığım ürünlerin ilk postası geldi;
Makine cok hoşuma gitti tüy kadar hafif,hiç boşluk yok 124TLye ürün+26 TL gümrük
(link)
İğneler çok güzel hele de sazan da iğne bakıyorsanız başka iğneye bakmayın derim..Firma ve ürünler çok kaliteli 🙂
fırdöndü klips vs bolca aldım 🙂
(link)
(link)

1.jpg

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    95.4 KB · Okunma: 76
  • 3.jpg
    3.jpg
    46.4 KB · Okunma: 73
  • 4.jpg
    4.jpg
    104.2 KB · Okunma: 76
  • 5.jpg
    5.jpg
    141.8 KB · Okunma: 73
Siparişi gectik bakalım. Umarım aksiyonlari iyidir.

TRY 85.53 53%OFF | SeaKnight SK008 uzun döküm Minnow 20g 125mm balıkçılık Lures Wobblers Minnow 0.3-0.9M sert yem balıkçılık aksesuarları 8 renkler
(link)
d099933102b2c5b3549e967648e6f36c.jpg

9 liralık ürüne 14 lira vergi alanların Allah belasını versin! Haram zıkkım olur inşallah.aliexpress dönemi benim için kapandı artık hiçbir şey alınmaz yurtdışından.

Bazı ürünlerin altında ülkemizden yapılan yorumları okuyorum. Bazıları, ödedikleri ücretin vergi olduğunu bilmiyor, aliexpress'e sitem ediyor: "Hani kargo ücretsizdi, 14,5 lira kargo ödedim." "Dolandırıcısınız siz kargo ücretsiz diyorsunuz, teslim ederken kargo parası alıyorsunuz." vb yorumları okuduktan ve ülkem insanının seviyesini gördükten sonra bu vergiyi de çatır çatır alır bu Devlet, gümrüğe sunum ücretini de.. hatta gümrüğe sunum ücretini kısa vadede 12 TL bir süre sonra da 20 TL bile yapar.

Herkesin çok övdüğü kancaları sipariş geçtik bakalım. Ne zaman gelicek ya da gelicekmi acaba

TRY 8.10 30%OFF | Balıkçılık Kanca 10 adet Yüksek Karbon Tiz Kanca Süper Keskin katı boyutu 4 6 8 Üçlü Dikenli Çelik balık oltası
(link)
21 günde geldi. Kancalar efsane. Takipsiz sipariş vermiştim. Kesinlikle tavsiye ederim. 4 ve 6 numara sipariş vermiştim.

072dd35f3d7a57c8613d5d32f238545f.jpg
1df484461283923d3b1ab93bc2d0501a.jpg

Siparişi gectik bakalım. Umarım aksiyonlari iyidir.

TRY 85.53 53%OFF | SeaKnight SK008 uzun döküm Minnow 20g 125mm balıkçılık Lures Wobblers Minnow 0.3-0.9M sert yem balıkçılık aksesuarları 8 renkler
(link)
d099933102b2c5b3549e967648e6f36c.jpg
öncelikle hayırlı olsun iğne kısımlarını ve halka kısmınınn sahteye giriş yerlerine japon dök veya direk yapabiliyorsan vernik at bir kat daldır çıkar as kurusun becerevilirim dersen epoksi folyoları dökülüyor ve su alıyor onun haricinde aksiyonu güzel levrek baracuda skoru oldu

Siparişim 13.12.2019 da İstanbul'a ulaştı. Ama o günden beridir yaklaşık 8 gündür, hiç bir hareket olmadı.
Kargo takipten devamlı bakıyorum. Ya gümrükte yada Ptt de olduğu gibi duruyor.

Çin'den 4 günde gelen ürün, Türkiye içinde 8 güne teslim edilemedi. Sizlerde de aynı sorunlar vardır muhakkak.

Sebebi belli. 11.11 yoğunluğu ve alt yapı yetersizliği.

Her gelen kargoya vergi uygulamaya kalkmadan önce, bu kadar kargonun işlemini kaldırabilecek alt yapıyı oluşturmazsanız olacağı buydu.

Kargomuzu almak için Damada Küçük Altın taktığımız yetmedi, birde üstüne belirsiz teslimat tarihleri çıktı.

Son düzenleme:
Bu vergiye her fırsatta laf edip saçma sapan yazanlara ben de bir iki şey yazmak isterim...
3-5-10 TL lik ürün alanın 14.5 TL vergi çıkmasına laf etmesi normal de 700 TL lik ürünü alıp 20-25 TL vergi ödeyip utanmadan vergiye laf edene de diyecek sözüm yok...Vergi çoksa burdan al kardeşim,mecbur değilsin Çinden almaya 🙂

Back