Aliexpress

Yine aldık birşeyler. Sinking sahteyi boğazda taktirmadan kullanabilecekmiyiz bakalım. Henüz deneme imkanım olmadı fakat boya ve iğne kalitesi çok iyi.
IMG_20201226_133425.jpgIMG_20201226_133736.jpg
Linkide bırakalım.
US $4.99 28%OFF | ALLBLUE SPRINT 100SW ağır batan Minnow sabit ağırlık Jerkbait balıkçılık cazibesi 100mm 22G offshore tuzlu su deniz bas yem mücadele
(link)

Şu sahtelerde sepette bana bakıyor bende onlara bakıyorum. Ev sahte doldu. Bı ara gaza gelip bunlarıda alabilirim 🙂
IMG_20210220_160857.jpg

airbrush seti hakkında bilgi
Arkadaşlar rapala boyamak için (maket balık)
Ne çok pahalı ne çok ucuz orta yollu işimi görebilecek işten anlayan arkadaşlardan ricam ( airbrush ) işinden aliexpress den set olarak link atabilirseler çok memnun olurum bilmeden bir şey almak da istemiyorum

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ustalar merhaba,

Aliexpressten alınan ürünler neye göre vergilendiriliyor merak ettim? Bugün sipariş ettiğim RYOBİ makina ve W8 ip geldi. Makinanın üzerinde 10USD yazmasına rağmen 37,5 TL gümrük vergisi, ipin üzerinde de 3 usd yazmasına rağmen 7,5TL (1 USD gibi) vergi yazmışlar. Üstelik ambalaj açılmamıştı. Vergi bu kadar yüksek mi, yoksa içindeki ürünü tahmin usulü mü vergilendiriliyor?

ustalar merhaba,

Aliexpressten alınan ürünler neye göre vergilendiriliyor merak ettim? Bugün sipariş ettiğim RYOBİ makina ve W8 ip geldi. Makinanın üzerinde 10USD yazmasına rağmen 37,5 TL gümrük vergisi, ipin üzerinde de 3 usd yazmasına rağmen 7,5TL (1 USD gibi) vergi yazmışlar. Üstelik ambalaj açılmamıştı. Vergi bu kadar yüksek mi, yoksa içindeki ürünü tahmin usulü mü vergilendiriliyor?

Merhaba,
En düşük ücretlendirme 16 TL civarı. Bunun üzerindeki her ücret o anki memurun psikolojisine göre değişiyor.
Eğer gerçekten aldığınız fiyatın çok üzerinde bir vergi çıkarsa dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.

Merhaba,
En düşük ücretlendirme 16 TL civarı. Bunun üzerindeki her ücret o anki memurun psikolojisine göre değişiyor.
Eğer gerçekten aldığınız fiyatın çok üzerinde bir vergi çıkarsa dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.
Doğrudur, Dün ipe 7,5 tl, üzerine de diğer ücretler (damga vergisi vs) ekleninde tam 16 tl ödedim. Makina için de toplam 46 tl ödemiş oldum. Ücretlendirmede bir standart yok o zaman. Çünkü aynı makina için aliexpress'e 25tl verdi ödedim diye yorum yazan arkadaş da olmuş.

Teşekkürler cevap için.

Back