Ys21 ve ys81 malesef sinifta kaldi..Ys 81 diyecem de onuda denemissinizdir
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ys21 ve ys81 malesef sinifta kaldi..Ys 81 diyecem de onuda denemissinizdir
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benimki normal olta iğnesi, fudo, çapraz, yazın bırakmada kullanıyorum. 5 kilo levrek de bindi, dediğim gibi sinarit de. 3’lü iğne olarak ben owner st 46 kullanıyorum, jiglerde fudo single geniş yuvarlaklı. henüz iğneyi açan bir balığa denk gelemedim. yani belki buralarım balığı çok mücadeleci değildir, bilemiyorum.[COLOR=var(--fr-element-metin)]
İgne baligin agzinin icindeyse acma olasiligi cok dusuyor, ancak levrek sahteye yandan kafa atarak daliyor, direk sahteyi yutmuyor (en azindan bizim burda).. oyle olunca siddetli mucadelede ya igneyi aciyor, ya kolayca kurtuluyor.. bazen 2-3 kg arasi levrek bir mucadele ediyor inanamazsiniz.. 3 kere kiyiya alip geriye basan ve ignede yanagini birakan levrek oldu.. kalama hafifse cok daha kolay kurtuluyor.. kalama hafif sert ancak cok da degil.. igne kismi hafif etli-kalin bir yapiya sahip igneye ihtiyacimiz var 🙂 varsa memnun kaldiginiz deneyebiliriz..
Bu tekli igne cok guzel ancak avcilik azalmadi, takinca avcilik bitti 🙂 giden sahteye alttan ustten yandan kafa atarak mudahale ettigi icin hareketi gorup baligin uzaklasmasini izledik.. su ana kadar sadece 2 kere agzinin icinde sahte olan levrek gordum, ortalama 6 senede o da.. o yuzden 3lu igne lazim..benimki normal olta iğnesi, fudo, çapraz, yazın bırakmada kullanıyorum. 5 kilo levrek de bindi, dediğim gibi sinarit de. 3’lü iğne olarak ben owner st 46 kullanıyorum, jiglerde fudo single geniş yuvarlaklı. henüz iğneyi açan bir balığa denk gelemedim. yani belki buralarım balığı çok mücadeleci değildir, bilemiyorum.
hatırladığım vmc’nin iğneleri etli ve kalındı. denemişsinizdir muhtemelen, ama ondan daha kalın bir iğne hatırlamıyorum. levrek yutan bir balık olduğu için fudo’nun single iğneleri de sorununuza çözüm olabilir, tek iğne ama daha kalın ve daha güçlü. bu sebeple jig’lerde kullanıyorum. ama levrekte avcılığı azaltacaktır -ki zaten sakar bir hayvan. fudo 7308 olmalı.
evet tekli iğnede maalesef öyle bir sıkıntı mevcut. o halde geriye lider kullanmak kalıyor kayhan hocam, her ne kadar işlevsiz görünse de böyle durumlarda işe yarıyor diye düşünüyorum.Bu tekli igne cok guzel ancak avcilik azalmadi, takinca avcilik bitti 🙂 giden sahteye alttan ustten yandan kafa atarak mudahale ettigi icin hareketi gorup baligin uzaklasmasini izledik.. su ana kadar sadece 2 kere agzinin icinde sahte olan levrek gordum, ortalama 6 senede o da.. o yuzden 3lu igne lazim..
ucuz ve iyi bir alternatif olarak shimano yasei oldukça iş görüyor. okuma shotai de kullanan hocamın memnun olduğu ir lider. zira balıkların bu denli her iğneyi açması çok normal değil 😀Evet, denemek lazim.. tournament fc’ler vardi onlardan bakayim ben 🙂
Balığı aldım fakat iğnemin son durumu bu daiwa vertice 120f orjinal iğne. 5-6 kg lik bir levrekte değil tahmini 2.5-3 kg levrek kıyıya alana kadar iğnelerin çoğunu yamulttu. Bu sahteye önerebileceğiniz kaliteli bir dayanıklı iğne var mı acaba ?Evet, lider de denemedik demeyiz.. 🙂 daiwa sl145 kendi orjinal igneleri vardi.. balik cok mucadele etti, yrim saat once 4650gr gelen baliga denk biseydi ya da bi tik buyuktu.. igneleri dugum yapip elimize verdi sahteyi 🙂 baligin pulu hala ignede, bole saklamaya karar verdik 🙂 121786 dosyayı görüntüle
o zaman bu problemi beraber çözmemiz gerekiyor kayhan hocam, adres neresiydi 😀Evet, lider de denemedik demeyiz.. 🙂 daiwa sl145 kendi orjinal igneleri vardi.. balik cok mucadele etti, yrim saat once 4650gr gelen baliga denk biseydi ya da bi tik buyuktu.. igneleri dugum yapip elimize verdi sahteyi 🙂 baligin pulu hala ignede, bole saklamaya karar verdik 🙂 121786 dosyayı görüntüle
hocam vmc 9617 denemiş miydiniz?Evet, lider de denemedik demeyiz.. 🙂 daiwa sl145 kendi orjinal igneleri vardi.. balik cok mucadele etti, yrim saat once 4650gr gelen baliga denk biseydi ya da bi tik buyuktu.. igneleri dugum yapip elimize verdi sahteyi 🙂 baligin pulu hala ignede, bole saklamaya karar verdik 🙂 121786 dosyayı görüntüle