Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alman malı kamış iyimidir?

qkaracabey

Yeni Üye
Adı
Kerem
Merhabalar ben 5 senedir marmara ve boğazda surf ile avlanıyorum bir kaç ay önce spin aldım şimdide lrf alıcam bir tanıdığımda varmış ondan almayı düşündüm
Makine; Dam Quick 4 1000 FD
Kamış; Kendo Kenshi Pro 198 Cm 0.5-5 Gr
Bu ikisinin toplam sıfır fiyatı 4300civarı 3000dedi 2500de anlaştık iyimidir birde hangi sahteleri/silikonları almalıyım genelde galata üsküdar maltepe gibi yerlerde avlanıcam

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar ben 5 senedir marmara ve boğazda surf ile avlanıyorum bir kaç ay önce spin aldım şimdide lrf alıcam bir tanıdığımda varmış ondan almayı düşündüm
Makine; Dam Quick 4 1000 FD
Kamış; Kendo Kenshi Pro 198 Cm 0.5-5 Gr
Bu ikisinin toplam sıfır fiyatı 4300civarı 3000dedi 2500de anlaştık iyimidir birde hangi sahteleri/silikonları almalıyım genelde galata üsküdar maltepe gibi yerlerde avlanıcam
Merhaba,

Öncelikle yeni yolculuğunuz hayırlı olsun. Dam yani Deutsche Anglergeräte Manufaktur Alman malıdır ancak kullanıcılar arasında genelde Japon makine ve kamışlar daha çok rağbet görmektedir.

Makineniz; 5.2:1 devir oranına sahip bir turda 68 cm misina toplayan, 7 kg drag kuvvetine sahip 6+1 rulmanlı ve 223 gram ağırlığına sahip bir makinedir. Ağırlık olarak bilinen japon markaları shimano ve daiwanın 3000 ilk spin makinelerine eş değer bir ağırlık değeri sunmaktadır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki Shimano ve Daiwa markalarının da uygun fiyatlı giriş segment makineleri genelde çin üretimi, orta segmentler bazen malezya ya da thailand üretimi ancak üst segmentleri japon üretimidir. Bu bağlamda çin üretimi japon asıllı bir makine tercih edileceğine EU malı bir makinenin tercih edilmesine son derece saygı duyarım.

Makineyi deneyimlemediğim için artıları ya da eksilerinden bahsedemiyorum ancak kağıt üstü verilerini size sağlayabildim.

Başlığınız Alman malı kamış iyi midir ancak yazdığınız Kendo Kenshi kamış kesinlikle Alman malı değil. Kendi adıma kendo markası hangi ülkeye ait onu bile bilmiyorum, bilenle de karşılaşmadım.

Üsküdar ve Maltepe'de bende lrf avı yapıyorum. Kullandığım silikon genelde berkley baby sardine ve berkley gulp alive. Bu ikisine alternatif olarak ucuz versiyon fujin baby worm de balık bol ise zaman zaman iş görüyor çantada bulunabilir.

Maltepe tarafında mırmır, minekop denerken ise tam boy hırsızlı isome kullanıyorum genelde.

Bunların dışında markalı markasız ucuz pahalı bir sürü silikon denemişliğim vardır. Günü gününü tutmuyor. Bir gün iyi iş yapan başka bir gün yapmayabiliyor. Silikon işi biraz kendi tecrübeniz ile karar verilebilecek bir şey.

Şimdiden rastgele.

qkaracabey

Yeni Üye
Adı
Kerem
Merhaba,

Öncelikle yeni yolculuğunuz hayırlı olsun. Dam yani Deutsche Anglergeräte Manufaktur Alman malıdır ancak kullanıcılar arasında genelde Japon makine ve kamışlar daha çok rağbet görmektedir.

Makineniz; 5.2:1 devir oranına sahip bir turda 68 cm misina toplayan, 7 kg drag kuvvetine sahip 6+1 rulmanlı ve 223 gram ağırlığına sahip bir makinedir. Ağırlık olarak bilinen japon markaları shimano ve daiwanın 3000 ilk spin makinelerine eş değer bir ağırlık değeri sunmaktadır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki Shimano ve Daiwa markalarının da uygun fiyatlı giriş segment makineleri genelde çin üretimi, orta segmentler bazen malezya ya da thailand üretimi ancak üst segmentleri japon üretimidir. Bu bağlamda çin üretimi japon asıllı bir makine tercih edileceğine EU malı bir makinenin tercih edilmesine son derece saygı duyarım.

Makineyi deneyimlemediğim için artıları ya da eksilerinden bahsedemiyorum ancak kağıt üstü verilerini size sağlayabildim.

Başlığınız Alman malı kamış iyi midir ancak yazdığınız Kendo Kenshi kamış kesinlikle Alman malı değil. Kendi adıma kendo markası hangi ülkeye ait onu bile bilmiyorum, bilenle de karşılaşmadım.

Üsküdar ve Maltepe'de bende lrf avı yapıyorum. Kullandığım silikon genelde berkley baby sardine ve berkley gulp alive. Bu ikisine alternatif olarak ucuz versiyon fujin baby worm de balık bol ise zaman zaman iş görüyor çantada bulunabilir.

Maltepe tarafında mırmır, minekop denerken ise tam boy hırsızlı isome kullanıyorum genelde.

Bunların dışında markalı markasız ucuz pahalı bir sürü silikon denemişliğim vardır. Günü gününü tutmuyor. Bir gün iyi iş yapan başka bir gün yapmayabiliyor. Silikon işi biraz kendi tecrübeniz ile karar verilebilecek bir şey.

Şimdiden rastgele.
Sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim ve evet başlığa yanlış yazmışım alman malı makine diyecektim onun dışında yaptığım araşıtmara göre kendo cengiz balıkçılığın kendi markası bir gün avda denk geliriz belki önerebileceğiniz başka mera varmıydı anadolu yakasında

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar. öncelikle hoşgeldiniz.
DAM Quick serisinin neredeyse tüm serilerini kullandım, inceleme yazılarımda da yazmıştım zaten.
şöyle bir durum var makine eğer sıfırsa içine fabrikasyon olarak sürülen yağ çok kalın olduğundan size ilk başta pek akışkan gelmeyecektir. (incelemelerimdede quick 1 ve 3 ü bu yüzden kötülemiştim) fakat 1 günlük kullanımdan sonra yağdaki tüm sorun ortadan kalkıyor ve tank gibi bir makineye sahip oluyorsunuz. velhasıl kelam @Bedri35 beyinde dediği gibi okuma shimano daiwa kisvesi altında çan çin çon ürünleri almaktansa alman malını almak çok daha mantıklı olur ...

qkaracabey

Yeni Üye
Adı
Kerem
Merhabalar. öncelikle hoşgeldiniz.
DAM Quick serisinin neredeyse tüm serilerini kullandım, inceleme yazılarımda da yazmıştım zaten.
şöyle bir durum var makine eğer sıfırsa içine fabrikasyon olarak sürülen yağ çok kalın olduğundan size ilk başta pek akışkan gelmeyecektir. (incelemelerimdede quick 1 ve 3 ü bu yüzden kötülemiştim) fakat 1 günlük kullanımdan sonra yağdaki tüm sorun ortadan kalkıyor ve tank gibi bir makineye sahip oluyorsunuz. velhasıl kelam @Bedri35 beyinde dediği gibi okuma shimano daiwa kisvesi altında çan çin çon ürünleri almaktansa alman malını almak çok daha mantıklı olur ...
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. 🙂

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim ve evet başlığa yanlış yazmışım alman malı makine diyecektim onun dışında yaptığım araşıtmara göre kendo cengiz balıkçılığın kendi markası bir gün avda denk geliriz belki önerebileceğiniz başka mera varmıydı anadolu yakasında
Yeni belanız , pardon hobiniz hayırlı olsun :)

Çubuklu feribot iskelesi yanı ( artık eminiz tekneciler tonoz ile çöktü buraya aralarına atabilirsen belki )
Çakalburnu ( Lüfer zamanında balık buraya kıyılar , ayrıca eşkina ve iskorpit avı için de denenebilir bir yerdir )
Ajia otel yanı ( yine istavrit için arada denediğim meralardan biri , iskorpit döneminde çok bol iskorpit çıkar )
Kandilli parkı sağ taraf ( bazı dönemlerde carolina ile eşşek istavriti yapar , bu sene lrf ile de dişli avı yapıldı )
Kandilli iskelesi sol taraf ( Sürpriz avlara açık bir mera ara ara yoklamak gerekir )
Kandilli yalı önü ( müthiş akıntılı bir meradır dişli zamanı kavgası kıyameti bol olur yılın çok kısa bir dönemi kamış kanırtan istolar çıkar )
Vaniköy parkı ( Meşhur bir meradır anlatmaya gerek yok )
Kuleli kayalar dan başlayarak camiye kadar olan kısım ( Meşhur meralardan biri yine anlatmaya gerek yok )
Beylerbeyi camiönü ve iskele yanı ( dişli döneminde dişli , bazı dönemler de istavrit yapar )
Paşalimanı ( genelde mera değişirken bir uğrayıp olta attığım bir yer zaman zaman güzel istavrit avları yapmışlığımız var )
Üsküdar burası birkaç başlık altında değerlendirilmesi gereken bir yer ;
Turyol iskelesi gemi araları ( burda gemi park etmeden boşluk bulunursa güzel avlar yapılıyor
Deniz taksi ( sürpriz avlara açık bir mera dönem ve zamana göre balık hedefi değişir )
Kuş konmaz cami önü ( sürpriz avlara açık bir yer daha )
İstanbul yazısının önü ( deniz taksi ile Cami arası ) sürpriz avlara açık denene bilir yerler
Kız kulesi karşısı ( yol inşaatından kaynaklı bir süredir av yapamıyoruz balık da tam oturmadı oturursa eski günlerine döner diye ümid ediyoruz
Kız kulesi sonrası kayalar(sürpriz avlara açık denenebilir yerler )
Kadıköy hattının cahiliyim av yapmadım keşif yapmadım gezmek lazım araç ile giriş çıkış zor olduğundan bizim için hala kapalı kutu
Maltepe cevahir otel önü ve civarı ( sürpriz avlara açık birçok noktasında kumluk taşlık alanlar olan yerler ara ara deneriz )
Kartal (koçtaş önü ve civarı ) yine bilinen bir mera sürpriz avlara açık :
Pendik monica cafe ve civarı ( sürpriz avlara açık denenebilir yerler )

yk71

Aktif Üye
Adı
Yüksel
Bu markanın eski serileri Made in Germany idi.
Bu makine için Made in Germany yazdığından emin miyiz hocam? Çin üretimi EU asıllı bir makine olmasın...
Arkadaşlar yazmışlar zaten; Japon, Avrupa v.b. bir çok makine üreticilerinin alt- orta segment ürünleri gibi bu markanın da bir çok makine modeli üretimi Çin veya Uzak Doğu ülkelerinde yapılıyor diye biliyorum. Bu durum makinenin kötü oluşu anlamına da gelmesin. Neticede köklü bir firma ve bu durumun verdiği bir güven var. Bende de bu markanın Quick Fz 400Fd modeli var ve Made in China, Çin üretimi EU asıllı.
Forum arkadaşlarımızın da çok iyi bildiği gibi bu durum sadece balıkçılık sektörüne has bir durumda değil.
Ayrıca bazı makine, misina v.b. balıkçılık ürünlerinde Designed Japan, Japan copolymer ... v.b. ibareler var. Hepsinin de üretim yeri Çin veya Uzak Doğu ancak bu ürünler maalesef Japon malı diyerek tüketiciye satılıyor. İp- misina çeker değerleri aşırı abartılı. Yaz ona 10 kilo, yaz ona 20 kilo hesabı.... Bu durumların düzelmesi veya düzeltilmesi temennisiyle... Rastgele.