Alpinist avım

Tebrikler Vedat Abi
Çok sportmen bir av olmuş. Dizinin dibindeki yerine imkansıza doğru yol almak kolay değil.
Sendeki bu azmi, balık ve doğa sevgisini takdir etmemek mümkünmü.

Sevgili Şeref
Bence sen tüm forumların,tüm moderatörlerinin en dengeli,en faydalı,en yol gösterici olarak yazabilen bir ağabeyisisin.
Keşke biraz daha vakit bulabilip doyasıya levrek vs.balıkların peşinde koşabileydin.
Neyse gelecek elbette bunları sana verecektir.
Kendime arada hakikaten hayret ediyorum.Oralarda düşüversem biryerlerim kırılıverseki,dünki avımda az daha oluyordu,sanki bu yaşta zor iflah olurum,ancak cesaret ve azimle devam ediyorum.
Sevgi ve saygımla kal

Sevgili Vedat Abi her zamanki gibi muhteşem , sürükleyici ve bir okadarda maceralı bir rapor ve av olmuş . Vedat abi seni bu azminden dolayı bir kez daha tebrik etmek isterim keşke bu güzel avlarında bende sizlerle olabilsem .Ama ben Sivriceyi , Asosu senin gibi bir efsana avcısız düşünemiyorum . Tabiki arada değişiklik iyi dir . Ve eminimki bir şekilde istediğin botu ve motoru sponsor desteği olmadan napıp edip alıcaksın 🙂 ben şimdiden hayırlı olsun diyorum en azından botunu katlayıp arabanın bagajına koyarsın ve çalamazlar.

Değerli Üyeler
Geceyi geçirmek için alt bölgelerde bir köprü altına indik.
Etrafta avlananlar,örtü serip yemek yiyip birkaç kadehte yuvarlayanlar vardı.
Bizi görünce biri kalktı ismimle hitap edip,sarıldı,arkadaşlarınıda çağırdı vede beni başköşeye bir plastik tabureye oturttu.
Övgülere boğdu,beni şımarttı ve olan oldu.
Plastik tabure dayanamadı bacaklarını açtı ve bendeniz sırt üstü ortalığa serildim.
Aman ne ihtimam,kuş gibi kaldırıldım bu kere daha sağlamına oturtuldum.

Bu arada sevgili Vedat abi sen bu ilgi ve alakanın çok çok daha fazlasını hakettiğine inanıyorum ve bu sevdaya gönül vermiş seni tanımayan çok az insan var.

Sevgim ve Saygımla Kalın Ustam .

Tolga Saraçoğlu.

harıka bır yer...sizide tebrık ederım..maaşallah diyorum...allah herkese sızınkı gıbı bır enerjı versın...

Tebrikler Vedat abi,konu başlığına yakışan, macera dolu bir av olmuş.Balıklarda iyi,daha irileri rasgelsin.

Sevgili Vedat Abi her zamanki gibi muhteşem , sürükleyici ve bir okadarda maceralı bir rapor ve av olmuş . Vedat abi seni bu azminden dolayı bir kez daha tebrik etmek isterim keşke bu güzel avlarında bende sizlerle olabilsem .Ama ben Sivriceyi , Asosu senin gibi bir efsana avcısız düşünemiyorum . Tabiki arada değişiklik iyi dir . Ve eminimki bir şekilde istediğin botu ve motoru sponsor desteği olmadan napıp edip alıcaksın 🙂 ben şimdiden hayırlı olsun diyorum en azından botunu katlayıp arabanın bagajına koyarsın ve çalamazlar.

Bu arada sevgili Vedat abi sen bu ilgi ve alakanın çok çok daha fazlasını hakettiğine inanıyorum ve bu sevdaya gönül vermiş seni tanımayan çok az insan var.

Sevgim ve Saygımla Kalın Ustam .

Tolga Saraçoğlu.

Sevgili Tolga

Yukarıda yazdıklarınla beni çok mutlu ettin,sağolasın.
Burada anlatmaya çalıştığım esas nokta,gittikce dibe vurmaya doğru giden balıkcılığımızın,sizler gibi hevesli,modern avcılara olacak menfi etkilerini hafifletmeye yöneliktir.
İdeal avlar,trofe avları elbetteki hepimizin peşinde olduğu ve istediği avlardır.
Ancak arada bunları kovalarken alternatif avlarıda denemeye değer bulmalıyız.
Kimbilir çoğunuzda böylesine deneyimler neticesinde yeni bir heves ve keyf kazanır,sonuçtada mevcut durumdam hem daha az etkilenir ve hemde daha az üzülürsünüz.

Uygun,kafa,anlayış ve keyf birlikteliğinde buluşabileceğiniz av arkadaşlarınız ise alınacak zevk ve heyecanı katlayacaktır.

Bot ve elektrikli motoru illaki edineceğim.

Benim arada zorlandığım husus,sair bilinen ustaların çoğunda gözlenen bazı davranış biçimlerinden arınmış olmamdır.

Bir başka değişle,asla davranışlarımda değişiklik olmayacağının yanısıra,sadece emekli maaşımla üstesinden gelmeye çalıştığım tüm faaliyetlerimde sadece maddi nedenlerle arada zorlandığımın ifadesidir.

Balık yakalanır,yenir,başka kişilere,arkadaşlara ikramda edilir,ancak amatör yetkideki kimse,asla balığını artık satmamalı,trampa etmemeli,yada teknesini maddi menfaat karşılığında kullanmamalıdır.

Bu eğilimde olan bilindik ustalarla kavgam yada anlaşmazlığım sadece bu yüzdendir.
Benim kıskançlıkla zerre kadar işim olmaz.

Forum kuralları,bazen çoğunuzun haberi dahi olmadan silinen bazı mesajlarım beni bağlayamaz.
En fazla basarlar düğmeye çeker giderim.

Türkiyenin her yerinde çoğu meraklılarca tanınır ve bilinir bir ihtiyar avcı olduğumun farkındayım.

Bu payeye işte bahsettiğim davranışlarımın neticesinde ulaştım.

Yani, bildiğim her şeyi paylaşmak,alternatif balık avlarının hemen hepsiyle olabildiğince uğraşmak,meraklı kardeşlerime,buralara geldiklerinde,tamamen karşılıksız hizmet etmek,modern ekipmanları,dünya forum ve sitelerini devamlı takiple,adeta ders çalışarak öğrenip,birşekilde edinip,onları deneyip,netice aldıktan sonra sizlere anlatmak benim günlük zevk alarak yaptığım faaliyetelerimdir.
Bunları titizlikle yaparım,dil uzatanlarada değer verip anlatmaya çalışırım,belki sonuçta birazda kızabilir ve üzülebilirimde.

Ama elim,ayağım tuttuğu müddetce yerine getirmeyi boynumun borcu olarak telakki eder,bu uğurda herşeyimi ortaya koyarım.

Şükürler olsunki,coğunuz tarafından anlaşılabilmiş birisiyim.
Bir,iki, art niyetli beni engelleyemez,zaten engelleyememişlerdirde.

Sevgiyle kal

Back