Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Amatör Balıkçı Belgesi Zorunlu Oldu !!!

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yok, öyle değil. Şimdi Amatör Denizcilik Belgesi var muhakkak duymuşsunuzdur. Tekneyle çıkıyorsanız bu belgeyi bulundurmanız zorunlu aksi takdirde cezası var, ancak Amatör Balıkçılık Belgesi zorunlu değildir hiçbir yerde
Amatör balıkçılık belgesi sadece tekneyi kullanmak için değil mi, yanlış mı biliyorum? Tekne içerisinde bulunanlara bir evrak zorunluluğu yok diye biliyorum.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Amatör balıkçılık belgesi sadece tekneyi kullanmak için değil mi, yanlış mı biliyorum? Tekne içerisinde bulunanlara bir evrak zorunluluğu yok diye biliyorum.
Amatör Denizcilik Belgesi ticari olmayan tekneyi kullanmak için;

Amatör Balıkçılık Belgesi ticari olmayan balık avcılığı için. Bodrumda bizim bulunduğumuz tekneye sahil güvenlik geldiğinde sadece ticari teknenin evraklarına baktı. Bizden belge sormadı 4-5 ay önce

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık avı turu yaptıran teknede av yapanlar veya başka anlatımla ticari teknelerde amatörce de olsa av yapanlar için amatör balıkçılık belgesi zorunlu diye biliyorum. Amatör denizcilik belgesi ise ticari olmayan tekneleri kullanmak için. Balıkçılıkla ilgisi yok.

ibrahim1903

Aktif Üye
Adı
ibrahim
Kan Grubu
B Rh Negatif
Yaklaşık 1 ay önce beni sahilde olta atarken 2 orta yaşlı amca ziyaret etti. Tarım İl Müdürlüğünden geldiklerini ve amatör avcılık belgemin olup olmadığını sordular. Bende yok dedim. Bir tanesi ''Bu belgeyi almazsan bir dahaki sefere elindeki tüm malzemeye ve balığa el koyarız ayrıca yüklü cezalar yazarız. Bu yaptığın kaçak avcılıktan farklı birşey değil'' dedi. Cebinden kendi ruhsatını çıkarıp parmağıyla resmi kapatıp yanyana hatıra fotosu aldı ve gitti.

Şimdi bu olay nasıl şekillenecek onu anlamış değilim. Bu belgeyi almak çokta zor bişey değil ama iş Tarım il müdürlüğüne gitmekte. Ne yapalım, alalım mı almayalım mı :)
amatör balıkçılık belgesini almak zorunlu değil olmadan da balık tutabilirsiniz. tabii ki de sirkülerdeki limitler dahilinde. bu limitlere uyuyorsanız size böyle bir şey yapmaya hakları yok. gönül rahatlığıyla balığınızı tutun öyle bir şeye kalkışırlarsa şikayetçi olun görevi kötüye kullanmadan dava açılır büyük ihtimalle avukat olan arkadaşlar daha iyi bilir

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
teknede avlanmak için en az bir kişide (tekneyi kullanan o kişi olursa daha iyi, en azından sahil güvenlik kontrole gelirken dümene o kişi geçsin) ADB olmalı aksi takdirde cezası var. Sahil güvenlik bir çok tekneyi karaya gönderdi hatta ceza yazdıkları bile oldu. Eğer ADB olmadan tekneyle çıkarsanız amatör de olsanız cezası var. En azından Kocaeli'de bu duruma ceza yazdılar 1500tl.

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yönetmeliğe göre, Amatör Denizci Belgesi almak için Bakanlığınız tarafından düzenlenecek sınava katılmak gerekmektedir. ADB sahibi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 1000 Türk Lirası idari para cezası uygulanmaktadır. (kaynak: Aydın Adnan Sezgin Amatör Denizci Belgesi Hakkında Soru Önergesi)

Amatör denizci belgesi (ADB) olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak.
Kaynak Yeniçağ: Belgesiz tekne kullananlara ceza gelecek

Amatör Denizci Belgesi Olmadan Özel Tekne Kullananlara 2 Bin 500 TL Para Cezası (kaynak: Amatör Denizci Belgesi Olmadan Özel Tekne Kullananlara 2 Bin 500 TL Para Cezası )

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bütün zorunluluk ve cezalar tekne sahipleri içindir. Kıyıdan amatör avlanan kişilere limitlere uyulduğu ve yasak avlanma yapılmadığı müddetçe bir ceza veya zorunluluk yoktur.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar..ÇÖKERTME adında bir av sistemi var..suya kocaman kepçe gibi bir şey indiriyorlar, biraz bekledikten sonra kaldırıp balık var mı diye bakıyorlar...çok araştırdım ama bu sistemin yasak olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamadım....bilgisi olan paylaşır ve kaynağını da belirtirse sevinirim..
yasak

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
güzel haberler kesinlikle zorunlu olmalı hatta bence yıllık bir ücret alınmalı 100 tl olabilir mesela.

alınan para tatlısuda sportif balıkçılığın geliştirilmesi için kullanılmalı.

lisans çeşitleri olmalı , yine kota sistemi getirilmeli ama bunlar için ülkede hatırı sayılır da balık olması lazım yoksa kimse uğraşmaz sokarım lisansına der.

yk71

Aktif Üye
Adı
Yüksel
Yaklaşık 1 ay önce beni sahilde olta atarken 2 orta yaşlı amca ziyaret etti. Tarım İl Müdürlüğünden geldiklerini ve amatör avcılık belgemin olup olmadığını sordular. Bende yok dedim. Bir tanesi ''Bu belgeyi almazsan bir dahaki sefere elindeki tüm malzemeye ve balığa el koyarız ayrıca yüklü cezalar yazarız. Bu yaptığın kaçak avcılıktan farklı birşey değil'' dedi. Cebinden kendi ruhsatını çıkarıp parmağıyla resmi kapatıp yanyana hatıra fotosu aldı ve gitti.

Şimdi bu olay nasıl şekillenecek onu anlamış değilim. Bu belgeyi almak çokta zor bişey değil ama iş Tarım il müdürlüğüne gitmekte. Ne yapalım, alalım mı almayalım mı :)
Almayın. Amatör Balıkçı Belgesi, yürürlükteki tebliğe göre zorunlu değil. Ama bence zorunlu olmalı. Kısa bir eğitim de verilmeli. Böylece amatörler hangi balıkları, hangi boyda, ne zaman, ne kadar, hangi olta düzenekleriyle tutacak v.b. daha iyi öğrenip bilinçlenir. Bu arada tebliği telefona indirip veya ilgili kısmın resmini çekip, belge soranlara gerekli cevabı verirsiniz. Bundan böyle hatıra fotoğrafını da siz çekersiniz...

Son düzenleme: