AMATöR BALIKÇI BELGESi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuncay-ay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Son su ürünleri yasa tasarısı meclisten gecerse bulundurmak zorunlu.

KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ (SEZAR)

Aynen öyle olacak gibi duruyor. Ki yasa kabul edilirde , zorunlu olur ise ocak ayından sonra 20 Tl lik ücret tavan yapar büyük ihtimalle. Ben önlemimi alarak amatör değilde sarı belge çıkarttım bugün sıkıntı yok 😉

Aynen öyle olacak gibi duruyor. Ki yasa kabul edilirde , zorunlu olur ise ocak ayından sonra 20 Tl lik ücret tavan yapar büyük ihtimalle. Ben önlemimi alarak amatör değilde sarı belge çıkarttım bugün sıkıntı yok 😉

Sevgili Tuncay, adına sarı belge denilen belge bu işten ekmek yiyen ve çoluk çocuğunun ekmek parasını bu işten sağlayanların kullandığı bir belge.

Bu belgeyi bende alabilirim rahatlıkla...Çünkü benim Lise den arkadaşım İl müdür muavini ve beni kırmaz verir belgeyi...😉Peki Etik olur mu sence...😉

Sevgili Tuncay, adına sarı belge denilen belge bu işten ekmek yiyen ve çoluk çocuğunun ekmek parasını bu işten sağlayanların kullandığı bir belge.

Bu belgeyi bende alabilirim rahatlıkla...Çünkü benim Lise den arkadaşım İl müdür muavini ve beni kırmaz verir belgeyi...😉Peki Etik olur mu sence...😉

Haklısın abi de.. benim ticaret gibi bir amacım yok hobi olarak yaptığımız bir iş balık avı. Sadece abilerimizin ticari tekneleri ile ara sıra ava gitme ihtiyacı duyuyoruz sıkıntı yaşamamak için aldım. Amatör belgenin yeni yasalara göre bir hükmü olursa o zaman hiç düşünmem onuda alırım. Ki belge çıkartmak için her hangi bir arkadaşa ; amcaya , dayıya ihtiyaç yok. Basit bir işlem. 😉

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Tuncay sarı belge çıkarmakla iyi yapmışsın , çanakkalenin tekneleri %90 ticaridir arkadaşının teknesine binip plaja bile gidemezsin...

Başka avlaklarda da ticari tekneyi kiralasan , sarı kağıdın yoksa ceza ödersin ...

Tuncay sarı belge çıkarmakla iyi yapmışsın , çanakkalenin tekneleri %90 ticaridir arkadaşının teknesine binip plaja bile gidemezsin...

Başka avlaklarda da ticari tekneyi kiralasan , sarı kağıdın yoksa ceza ödersin ...

Aynen o amaçla aldım zaten geçenlerde balıkçılık yapan bir abimin teknesine bindim o anlattı durumu sıkıntı yaşamamak ve yaşatmamak açısından 50 tl verip aldım . Dediğin gibi Çanakkale'de çoğunluk ticari tekne amatör olan pek fazla yok. Almakla yanlış bir şey yapmadığımın kanaatindeyim. 😉 🙂

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Su Ürünleri Ruhsat Teskeresi

Gerekli Evralar ;
- 1 adet vesikalık fotoğraf
- 1 adet kimlik fotokopisi
- 1 adet dileçe ( memur tarafından verilmektedir.)
- 1 adet gelir makbuzu ( vezneye ödenen 50 TL ücret karşılığında alınmaktadır )

Sabah erken gittiğiniz taktirde mesela 10 : 00 da , belgeniz en geç 15 : 00 a kadar hazırlanır.. Geç giderseniz , mesela öğleden sonra bi sonraki güne kalır..

Dosyalar

• Fotoğraf0441.jpg
    Fotoğraf0441.jpg
    41.4 KB · Okunma: 96
hazir av mevsimi acilirken bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslar? son duzenlemeler ?

Bu sari belge tek bir kiside olmasi yeterli mi yoksa tekne ile acilan herkeste olmali mi?igneada'da acilmak istedik surekli bu kagidi sordular., kacak insan tasidiklari icin ekstra sahil guvenlik kontrolde oluyor..

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sari belge tek bir kiside olmasi yeterli mi yoksa tekne ile acilan herkeste olmali mi?igneada'da acilmak istedik surekli bu kagidi sordular., kacak insan tasidiklari icin ekstra sahil guvenlik kontrolde oluyor..

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkesde olmak zorunda

Back