Amatör Balıkçılık Ve Pendik

Abi şamandıra olarak ne tercih edeyim

Balıkçılarda eva şamandıralar var. Üstüne fosfor takılıyor gece avları için. Hatta geliştirilmiş yanan lambalı olanlar var saat pili ile çalışan.
Şamandırayı alıp 2-3 lü dip takım hazırla. Takımın dibine şamandıranın taşıyabileceği 10-20-30 gramlık kurşun. Dip takımının bedenini avlandığın bölge derinliğine göre ayarla. Yani kurşun dibe oturmayacak. Kurşun ağır gelip şamandırayı batırmayacak.

Aşağıda birkaç çeşit buldum ama tabii siz malzemecide daha çok çeşit bulabilirsiniz.

EFF1984A-463C-4846-AC14-AA891D120132.jpeg 7135A089-4FD6-48F8-AAF8-3A834D59FFE5.jpeg 62587203-2F39-4CD9-9750-B58FCD351770.jpeg

Merhabalar forumda da yeniyim balıkçılıkta da.. Pendik uzunların sol tarafında askeriyeye doğru mendireklerin oldugu yerin sağında avlanıyorum. bi kerede pendik marina sağında denedim. hep istavrit çaparisi ve eşkina çaparisi (3 iğneli) boru kurduyla avlandım bugüne kadar hiç tutamadım her gün iniyorum ama yapamıyorum indiğim saatler 16-24 arası. kardeşiniz olarak 4 sorum var size konu yeri yanlışsa affola

1)Avlandığım yer doğru mu(yani bu takımlarla iş yapması gerekir mi)
2)Boru kurtları biraz suda beklettiğim zaman oltayı parçalanmış (yenmiş) denilebilir vaziyette cıkıyor oltaya takıldıgını hiç farketmiyorum ne yapmam lazım.
3)Bu civarlarda nereden kiralık sandal bulabilirim numarasını verebilir misiniz
4)Bu avlandığım merada hangi tür balık vardır başka hangi balıklara atmamı ve hangi saatlerde gelmemi bi de hangi takımları kullanmamı önerirsiniz
Pendik te Hurşit Kaptan ile balığa çıkabilirsiniz. Tavsiye ederim. Telefonu 0535.290 22 41.

Back