Amatör Bir Balıkcıya Yardım :)

Cryptolga

Yeni Üye
Tepki
24
Ödül
5
Merhabalar,
ben Antalya'da ikamet ediyorum ve hobby olarak arkadaşım ile balıkcılığa başlamak istiyoruz. Küçüklüğümden beri eş dostun yanına balık avına gittiğim oldu ancak artık tamemen hobby edinmek istiyorum bu sevdayı 🙂 Mağlum antalya'da yaşıyorum bu bir nimet ve değerlendirmek lazım. Teknem ve teknesi olan tanıdığım olmadığı için sanırsam tekneyle ava cıkmak ilk etapta zor olacak. Öncelikle bir set olta takımı toparlamam lazım ancak bir bilgim olmadığı için tek başıma bu işe kalkışmam zor olacak. Sizlerin engin tecrübesine dayanarak ve yardımlarınızı isteyeceğim bu konuda. Şimdiden herkese teşekkür ederim RASTGELE 🙂

Tolga bey aramıza hoşgeldiniz.
Forumda aynı amaçla açılmış, yüzlerce konu ve binlerce sayfa bilgi sizi bekliyor.
Bol bol okuyun . Hatta notlar alın, öncelikle.
Bulamadığınız,eksik bulduğunuz veya anlayamadığınız bir nokta olursa ,bilgimiz ve vaktimiz elverdiğince yardımcı oluruz.👍

Öncelik ile 🙂
Hangi dalda koşturacaksın 🙂
Lrf , spin( atcek), jig, yemli, surf sonrakiler aynı olabilir 🙂
Sonra bunlara ait kamış, makine ve yem sececeksin..
Makine kafa olarak ,
0-2000 kafa lrf
2500-4000 kafa spin
5000- sonrası sörf

Kamış atar olarak
0-10 gr atar arası lrf
7-50 arası spin olabir sanırsam 🙂
Daha fazlasinda jig
Ve sorf icin canli jig ler

Bunlar başlangıç için aksiyon medium , hard ,fast aynı mı bilmem 🙂

Bunları sor ve al 🙂

Hoşgeldiniz...
yardım için dilediğiniz gibi aklınızda ne varsa sorabilirsiniz... Antalya için kıyı konusunda yardımcı olurum!
Rast gele!
Hocam ben Konyaaltında yaşıyorum ve bir arkadaşım ile beraber hobby olarak sahilden ilk etapta avlanmak istiyoruz ancak bizim setimiz dahi yok ilk sorun orada. Sizde sanırsam antalyadasınız. Anlicağınız öncelikle bi olta takımı toplamamız lazım ancak hiç bir bilgimiz yok sizin engin tecrübelerinize dayanacağız 🙂 Hatta sizin içinde uygun olursa müsait bir gününzde buluşup hem biz bir set toplarız hemde size avda eşlik edip bir iki tüyo kaparız tabiki sizin için bir sakıncası yoksa.

Öncelik ile 🙂
Hangi dalda koşturacaksın 🙂
Lrf , spin( atcek), jig, yemli, surf sonrakiler aynı olabilir 🙂
Sonra bunlara ait kamış, makine ve yem sececeksin..
Makine kafa olarak ,
0-2000 kafa lrf
2500-4000 kafa spin
5000- sonrası sörf

Kamış atar olarak
0-10 gr atar arası lrf
7-50 arası spin olabir sanırsam 🙂
Daha fazlasinda jig
Ve sorf icin canli jig ler

Bunlar başlangıç için aksiyon medium , hard ,fast aynı mı bilmem 🙂

Bunları sor ve al 🙂
Valla yazdıklarınızda hiç birşey anlamadım desem 😀

Hocam hoşgeldin öncelikle 🙂 Antalya gibi bir yerdesin geç bile kalmışsın 🙂 Tekneden bahsetmişsin sanırım ileriye dönük planın tekneden avlanmak olacak. Onun için beklemeli avlarda da kullanabileceğin 6000 lik makinalara bakabilirsin tekne içinde daha sonra kullanabilirsin en azından acemiliğini atana kadar 🙂 kamış olarakta lineaeffenin kıyı için 3.90-420 kamışlarını tavsiye edebilirim cok saglamdır ve seni epey idare edecektir.

Hocam hoşgeldin öncelikle 🙂 Antalya gibi bir yerdesin geç bile kalmışsın 🙂 Tekneden bahsetmişsin sanırım ileriye dönük planın tekneden avlanmak olacak. Onun için beklemeli avlarda da kullanabileceğin 6000 lik makinalara bakabilirsin tekne içinde daha sonra kullanabilirsin en azından acemiliğini atana kadar 🙂 kamış olarakta lineaeffenin kıyı için 3.90-420 kamışlarını tavsiye edebilirim cok saglamdır ve seni epey idare edecektir.
Hoşbuldum hocam 🙂 Evet,hemde baya bir geç kaldım farkındayım 😀 Bu tavsiye ettiğiniz kamış hem yem hemde spin denilen sahte balık avı içinde kullanılıyormu yoksa özelliği ne ? Biraz araştırmama göre öncelikle yemli ava başlamam gerekiyormuş biraz tecrübe kazandıktan sonra spin avına geçin denildi. Sizin tavsiyeniz nedir ?

Back