Ankara Ve Çevresi Balık Avı Raporları

Ankara ve çevresine ait balık avı raporlarının olmadığını görünce böyle bir başlık oluşturma gereği duydum.

Ankaranın bilindik meraları serisinin ilkinde Çanıllı (Asartepe) Barajında turna denemesi yaptım. Sular ciddi oranda çekilmiş. Suyun kenarında ağaçlık alan kalmamış. Bu nedenle turnalarda derinlere çekilmiş.

İyi seyirler dilerim.

İSABETLİ OLMUŞ TEŞEKKÜR EDERİZ.

Normalde tekneden yemle denizde balık tutan biri olarak, Bu haftasonumu Ankara'da LRF denemek istiyorum. Kapalı sezonda mıyız? Yoksa ava gidip, güzel vakit geçirebilir miyim?

Normalde tekneden yemle denizde balık tutan biri olarak, Bu haftasonumu Ankara'da LRF denemek istiyorum. Kapalı sezonda mıyız? Yoksa ava gidip, güzel vakit geçirebilir miyim?

Şuan Turna sezonu kapalı o yüzden balığı rahatsız etmemek için turna nın çok çok az olduğu Eğrekkaya barajında Perch deneyebilirsiniz ama soğuktan dolayı balık şuan derinlere çekilmiş vaziyette ve kıyıdan denk getirmesi biraz zor olur, ama 2 olta sallarım stres atar temiz hava alırım diyorsanız Eğrekkaya yı deneyebilirsiniz

Şuan Turna sezonu kapalı o yüzden balığı rahatsız etmemek için turna nın çok çok az olduğu Eğrekkaya barajında Perch deneyebilirsiniz ama soğuktan dolayı balık şuan derinlere çekilmiş vaziyette ve kıyıdan denk getirmesi biraz zor olur, ama 2 olta sallarım stres atar temiz hava alırım diyorsanız Eğrekkaya yı deneyebilirsiniz
teşekkür ederim hocam. Bu arada LRF denicem, çok da yeniyim bu konuda, 2-12 atarlı bir kamışım var Perch için şu iyi iş yapar bu yapmaz dediğiniz sahte ve silikon var mıdır? Tatlı suya ve LRF ye çok yeni başlıyorum çünkü.

teşekkür ederim hocam. Bu arada LRF denicem, çok da yeniyim bu konuda, 2-12 atarlı bir kamışım var Perch için şu iyi iş yapar bu yapmaz dediğiniz sahte ve silikon var mıdır? Tatlı suya ve LRF ye çok yeni başlıyorum çünkü.

Perch suda yüzen her şeye atlayan bir balıktır Fırat bey, jig olur silikon olur, sigara jeltaini olur, jelibon olur 🙂 hiç fark etmez sadece kullandığınız kandırıcıların ebat olarak çok büyük olmamasına dikkat edin yeter, biz perch avına gittiğimizde ben sürekli Fishup tanta ile çalışırım diğer av arkadaşlarım kendi el yapımımız olan jiglerle çalışırlar av bölgesinde perch varsa her türlü yakalıyoruz, tek tavsiyem pahalı sahteler ve jigler kullanmayın çünkü Ankara barajlarında kıyılarda zemin çok kötü olduğu için takma ihtimaliniz çok yüksek oluyor hiç gerek yok pahalı sahteye.

Av sezonumuzu açtığımızda sizin içinde uygun olursa bizimle ava gelebilirsiniz.

Back