BALIKDENiZDE
Daimi Üye
Dostlar ben oyundan çekildim. Enes bey yemli avlanmayı düşünmüyorum deyince diskalifiye oldum 🙂 Kardeşim hoş geldin bu arada 🙂
Ucundan kıyısından limitli olarak lrf spin bilgim var o da istanbul çevresi daha çok fakat bölgeniz ve Shorejig disiplini ile ilgili bilgiye sahip değilim. Fakat yazdıklarınız bölgenizi bilerek size tavsiye veren arkadaşlara ışık tutarak isabetli tavsiye vermelerine yol açacaktır diye umut ediyorum.Bedri Bey, yanıtınız için teşekkür ederim.
Açıkçası yemli avlanmayı düşünmüyorum. Bölgemdeki birkaç amatör balıkçıyla görüştüm ancak çok faydalı bilgiler edinemedim. Araştırmalarım doğrultusunda LRF yönteminin Antalya kıyı balıkçılığı için çok uygun olmadığı söyleniyor. Bu bölgede genellikle shore jig öncelikli olmak üzere spin yönteminin de tercih edildiğini görüyorum. Bu nedenle ben de shore jig ile başlamayı düşünüyorum. Tabii ki sizin yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz, daha doğru bir yol izlememe yardımcı olacaktır.
Bütçe olarak yalnızca kamış ve makine için 5.000 TL ile başlamak istiyorum, yeterli olmaması halinde bütçemi bir miktar daha artırabilirim.
Aslında düşünmüyorum derken net olarak olmaz demiyorum. Sadece biraz uğraştırıcı gibi geliyor (çok fazla dibe batıyor ve kopma oluyor) ve o şekilde avlanmak zor gibi görünüyor. Bazen sahile gidip izliyorum neredeyse kimse balık alamıyor. Belki de yöntemleri veya bulundukları durum yanlış bilemiyorum 🙂Dostlar ben oyundan çekildim. Enes bey yemli avlanmayı düşünmüyorum deyince diskalifiye oldum 🙂 Kardeşim hoş geldin bu arada 🙂
İlk önerim biraz videolarımı izlemen 🙂 Belki de aşıyı alırsın ve seni değme ustalara kafa tutacak bir surf casting avcı olarak görürüz ileride 🙂 Hem destek olmuş olursun kanalıma 🙂 Sonra yemli avcılık disiplini hakkında, hatta belki tutkunu bir tık ileri taşıyarak su altı avcılığı konusunda da elimden gelen ne var ise destek olacağımdan, olacağımızdan emin olabilirsin. Doğru yerdesin, güzel insanlarlasın. Tekrardan hoş geldin.Aslında düşünmüyorum derken net olarak olmaz demiyorum. Sadece biraz uğraştırıcı gibi geliyor (çok fazla dibe batıyor ve kopma oluyor) ve o şekilde avlanmak zor gibi görünüyor. Bazen sahile gidip izliyorum neredeyse kimse balık alamıyor. Belki de yöntemleri veya bulundukları durum yanlış bilemiyorum 🙂
Öneriniz var ise mutlaka değerlendirmek isterim, sonuçta bu işi hobi amaçlı yapmayı hedefliyorum. 🙂
LRF ile hiç ilgilenmedim.Hoş bulduk, belirttiğim avlanma yönetimi için bir tavsiyeniz olur mu?
bende av bayi açıcam balıkçılık üzerine tavsiye arıyorum nereden daha uyguna ürün bulabilirimArkadaşlar selam, hobi olarak balık tutmaya merak sardım. Antalya’da kıyıdan avlanmak için ekipman önerilerinize ihtiyacım var. Çok fazla bilgi ve tecrübem olmadığı için sizin yönlendirmelerinizle ilerlemek benim için daha sağlıklı olacaktır. Başlangıç için hangi ekipmanları almamı önerirsiniz?