Ap power 8000 surf av

Hasanizmir

Daimi Üye
Tepki
401
Ödül
73
Ap power 8000 surf av için uzaga atmak için ip misina mı yoksa mono misina
Şuan lotus 0.18 ip misina kullanıyorum 0.40 şok lider kullanıyorum mesafa elde edemiyor
Hangi ekipmanı kullanmam lazım
Teşekkür ederim

0.18 biraz kalın bir ip. 0,14 genelde ideal. önüne 0,35 kalıtelı mono mısınayla sok yaparsan bıraz daha fayda eder mesafe konusunda. tabi kullandıgın kamısta onemlı 3 parcamı teleskobıkmı. hıbrıtmı tubularmı vs.vs. ayrıca attıgın kursun agırlıgı ve kamısın atar değeri vs. bunların hepsı deneye yanıla farklı kombınasyonlar deneyerek en ıyı atar agırlıgı ve mesafeyı kestırebılırsın. bende dam steelpower 4,20 teleskobık kamıs ve okuma surf 8k makınaya 0,14 ip - 0,35 şok ile 120m.ip ve 15 m. şok bitiyor atıs yapıp bosunu aldıgımda en ideal agırlıgıda 120 gr.la tecrube ettım. aynı ip şok ve agırlıkla lıneaeffe 4,20 longcast 3 parcalı kamıs ve okuma deadrıgger 55 kafa makınayla o mesafeye atamıyorum mesela genelde kafada 10mt. kadar ip kalıyor. kısaca tecrubem bu sekılde

Kamış biraz dandik açıkçası ondan olabilir remixson terminator 390
100 grm kurşun kullanıyorum

0,18 diye belirtmişsiniz ama bu gerçek kalınlığımı ona bakmak gerekiyor. Piyasada satılan hemen hemen tüm ürünler ne yazık ki gerçek çeker ve gerçek kalınlık değerini yansıtmıyor. Özellikle çin menşeili ürünlerin tamamına yakınında 0,03, 0,04 mm gibi oynamalar mevcut.

AP Power kafası çukur jig makinelerinden olduğu için yeteri kadar dolgu yapmazsanız atış esnasında kafaya sürtünme bir hayli fazla olacaktır. Hedef balığınızı bilmiyorum ama avlandığınız merada çok büyük balıklar yok ise 0,12 veya 0,14 üzerine 0,20 ip ile şok yaparsanız çok daha iyi mesafelere gidecektir. İstanbul boğazı için konuşuyorum, burada yüksek gramajlı kurşunlar kullandığımız için 0,16 ipe 0,23 ile şok yapıyoruz. Ama siz 100 120 gram arası atış yapıyorsanız maksimum 0,16 ip misina işinizi görecektir.

Kamış biraz dandik açıkçası ondan olabilir remixson terminator 390
100 grm kurşun kullanıyorum

3.90 KAMIŞIN atış performansından pek bırsey beklemeyın hele bırde teleskobıkse max atacagınız mesafe 100 gr. ile 80-90 mt. anca gider. bu işte makıne kamış ip ve şok kombinasyonu onemlıdır. bır ıncekı yorumumda gereklı acıklamayı yaptım. elınızdekı sısteme aıt en ıyı kombını deneye yanıla farklı agırlık ve ıncelıkte ıp yada mısına deneyerek kendınız bulucaksınız. ayrıca gazi abinin dedıgı gıbı 8000 lık makıneye dolgu yapmadan kullanmakta mesafeyı oldukca düşürür. eskı hurda mısınalarla makınanın kafasını doldurup sonrasında uzerıne atısta kullanacagınız ıpı yada mısınaya düğüm atarak bırlestırın oyle deneyın. ruzgarlı havalarda 100 gr. kursunun mesafesıde bır haylı az olur.

Yarın dolgu yapıcam ne kadar yapam gerekiuor

Şimdi şu soruyu sormak lazım, makinenin altında şuan mevcutta bir dolgu var mı ?

Eğer dolgu yok ise mevcut misinanın üzerine 0,25 mono misinayı geçmeyecek şekilde veya elinde atıl durumda olan eski iplerden de olabilir, kafa silme dolana kadar doldurup, ardından ters çevirmen gerekecek. Yani dolgu alta ana misina üste gelecek şekilde yeniden sarmalısınz.

Eğer ben çok sıkı sararım boşluk bırakmam dersen silme doldurmak yerine 1 mm kadar kafada boşluk bırakabilirsin. Genelde ev ortamında yapılan sarımlar yumuşak olur, daha sonra av da sıkı sarım yapıldığında misinalarda çökme meydana gelir.

Dolgu yapacağın misina çok kalın olmamalı, yoksa üstteki ince misina alttaki kalın ipin aralarına dolar ve çukurlar meydana gelir.

Back