Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@oguzsen
Merhaba Trabzon'dan selamlar,

İçinde deniz sevgisi olan, son bir yıldır da teknelere merak salmış birisiyim. Yaklaşık 5 aydır internette tekne ile ilgili izlemediğim video kalmadı desem yeridir. Tekne ile ilgili araştırma yaparken forumunuza rastladım ve bu başlıktaki tüm sayfaları da okudum. İmkanlarım ölçüsünde 5 metre altında tekne almayı planlıyorum. Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Tekneyi ailecek(3- 4 kişi) gezi teknesi olarak kullanmakla birlikte ilerleyen süreçte balığa merak salıp o amaçla da kullanma ihtimali bulunuyor. Ama ağırlıklı olarak gezi amacıyla kullanmayı planlıyorum.

Buna mukabil internette yaptığım araştırmalar sonucunda çok çeşitli firmanın fiber tekne yaptığını fark ettim. 5 metre altı da olsa çok lüks denebilecek tekneler bulunmakta, ancak gidip incelemek üzerine düşmek zor olduğu için bulunduğum ilde üretim yapan firmayı tercih etmek hem alım sürecinde hemde oluşabilecek sorunlarda müdahale açısından daha yararlı olacağı kanısındayım.

Bu anlamda Trabzon firması olan Aktaş Fiberglas'dan tekne alan arkadaş var mı? Yorumlarda bir arkadaşın @erdemhoca 445 bir tekne aldığını okudum. memnuniyet durumu nedir öğrenmek isterim. Başka kullanan var mı onunda deneyimlerini öğrenmek isterim. Bir diğer öğrenmek istediğim konu denizle ilk kez buluşan birinin 400- 450-480 ilk teknelerden hangisini kullanmasını tavsiye edersiniz? Bu konuda benim mantığım; aralarında çok büyük boyut farkı yok bu tekne bir kez alınıyor almışken büyüğü olsun hem denizde daha stabil durup daha rahat ve konforlu bir seyir gerçekleştirilir. Ama diğer yandan da biliyorum ki boy büyüdükçe kullanılacak motorun da büyümesi gerekiyor. Benim öyle sürat gibi bir beklentim yok. Konforlu bir seyir gerçekleştireyim yeterli. Tabi bunu her zaman çarşaf gibi denizde gerçekleştirmeyi planlamıyorum dalgalı denizde de tekneyi kullanmak isterim. Bu anlamda 4.80'lik bir tekne ile 9.9 bg'lik bir motor Trabzon sularında yeterli olur mu?(480'lik teknenin fotolarını da ekliyorum) Motoru şuanlık daha yüksek beygirli alma imkanım yok gibi duruyor bunun yerine 450 civarı bi tekne alsam denizde beklediğim konforu bulabilir miyim?

Tüm sorularımla ilgili vereceğiniz geridönütlere şimdiden teşekkürler,

Saygılar
Merhabalar,
İhtiyacınıza yönelik güzel tavsiyeler yapılmış. Ben de bir iki tavsiye vermek isterim. Diğer yorumlarda olduğu gibi bu hobi zehirlidir, bağımlılık yapar. Eğer sadece balık tutucam deseniz dediğiniz boyutta tekne süper iş görür. Ama ailece çıkınca sıkıntı. Teknede öyle dip dibe bir süre sonra daralıyor adamı. Ayrıca kendimden de biliyorum malum denizde yiyorsun içiyorsun tuvaleti geliyor insanların. Gezi için vakit geçirmek için tekne alacaksanız 6 metre civarı, küçük de olsa portatif bir wc koyabileceğiniz bir kamarası olsun. Başında alın bu kararı. Yoksa olacak şey tekneyi aldıktan sadece 1 hafta sonra ben bu tekneyi satsam da biraz büyük alsam olur.

Daha uygun rakamlıya gittiğinizde bir sonraki yıl harcadığınızın %40-50 daha fazlasını vererek (elinizdekini de zararına satmak zorunda kalarak) değiştirmek isteyeceksiniz. Diğer konu ise markanın kendini ispat etmiş olması aslında. Yani kaç yıldır bu sektörde olduğu, müşterisine ne kadar yıl destek verdiği, kullanıcıların genel memnuniyeti gibi detaylar aradaki fiyat farkını çıkartıyor. Tekne denge işidir. 10 yıldır bu işi yapıp, maalesef hala inanılmaz dengesiz ve CE belgesi olan tekneler mevcut. Alanlar daha ilk yılı dolmadan satıyorlar. Yine malum sitede aratırsanız sıkça o markaya da rastlarsınız. Ben buradan isim verip, hiçbir markayı tenkit etmek istemem. Bu iş biraz araştırma, deneme ve içinizin rahat etmesi işidir. Size hangi satıcı daha samimi geliyorsa (tabii ki yaptığınız araştırmalardan sonra) onunla alışveriş yapmanız doğru olacaktır.

Bu sebeple bilinen markalar biraz daha pahalı olabilir. Ancak farklarını servis, destek, denge, ağırlık vs gibi noktalarda görebilirsiniz.

Merhabalar,
İhtiyacınıza yönelik güzel tavsiyeler yapılmış. Ben de bir iki tavsiye vermek isterim. Diğer yorumlarda olduğu gibi bu hobi zehirlidir, bağımlılık yapar. Eğer sadece balık tutucam deseniz dediğiniz boyutta tekne süper iş görür. Ama ailece çıkınca sıkıntı. Teknede öyle dip dibe bir süre sonra daralıyor adamı. Ayrıca kendimden de biliyorum malum denizde yiyorsun içiyorsun tuvaleti geliyor insanların. Gezi için vakit geçirmek için tekne alacaksanız 6 metre civarı, küçük de olsa portatif bir wc koyabileceğiniz bir kamarası olsun. Başında alın bu kararı. Yoksa olacak şey tekneyi aldıktan sadece 1 hafta sonra ben bu tekneyi satsam da biraz büyük alsam olur.

Görüşleriniz için teşekkürler. Fikirlerinizi değerlendireceğim.

Kıymetli forumdaşlar; siteye üye olma sebebimdir bu başlık. Bu ve bir de “A dan Z ye bot alımı” başlığını defalarca sayfalarca okudum, yetmedi ekran görüntülerini aldım. Vesaire. Şimdi ise sanki hiçbir şey öğrenmemişçesine yazma ihtiyacı hissediyorum.

Bot almak istiyorum, çoğunlukla 2 kişilik kullanım için daha çok göl ama ara sıra da durgun denize indirmek niyetim var. 3 metre bir botun işimi göreceğini düşünüyorum ve 6hp bir motor da yetecektir. Mutlaka 4 zamanlı almak istitorum (tasarruf amaçlı) ama sizlerin fikrini de almak isterim. Son tahlilde sıfır almak için yola çıktım ama forum üyelerinin az kullanılmış sorunsuz ve iyi niyetli ikinci el tekliflerine de açığım.

Sıfır almak için asil marinden fiyat aramasına giriştim fakat aradığımda şirketin o güzelim yerli şirketin 2014den beri iş yapmadığını ve dağıldığını öğrendim. Onun yükünü polatlar marine üstlenmiş ama o da 3:00 metrelik bot üretmiyor.

Marineporta ulaştım fiyatlar ve motor 6hp Mercury (2 zamanlı) uygun gibi görünüyor benim istediğim aralık için ama çin işi olma korkusu sardı bir anda beni. Çünkü üretim yeri yok ve bildirilmiyor. İthal tedarikçi firma malı gibi görünüyor. Ama 1300 denye alman mehler kumaş dedi açıkçası piyasadaki 1000 ve 1100 denyelere nazaran daha falza güven verdi.

Son tahlilde dayanamadım ve sizlern kapısını çalmak zorunda kaldım. Ne dersiniz, ne önerirsiniz ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım.

Herkese merhaba arkadaşlar, çok kez tekne aldım sattım ve bugünlerde büyütmek için yine bir teknemi sattım, aradığım modeller belli ve alacağım teknelerin geçmişlerine kullanıcılarına kasasına motoruna bakarken aracı marin işi yapan arkadaş tekne sahibinin büyütmek için sattığını söylüyor zaten bilir kişi olduğunu sorunsuz olduğunu söylerken tekne sahibide aynı ilanı koymuş haberim yok tesadüf arıyorum oda büyütmek için diyor.Bu sefer marin işi yapan aracı arayıp tekne sahibinin numarasını nereden buldun etik olmadı diyor.Tam bakmak için gideceğim tekne sahibi telefonda çok nakite sıkıştım salıya kadar satacağım alıcısı çok gibi birçok söylemle karşılaşıyorum.Uzatmamak için anlatmıyorum bir anda karma karışık işlere dönüyor ve ben vazgeçiyorum.Bu tür olaylar sık sık yaşanıyor ve söylemek istediğim aldığınız teknenin satıcısı dürüst güvenilir öncelikle insan olması önemli.Daha sonra teknenin borda yüksekliği eni boyu mühendislik detayları önemli.CNR boat show'a katılan Sea Boat'tan benzer olaylardan zaten haberiniz vardır.Kısacası çakaldan çukaldan uzak durun piyasa dolandırıcı dolmuş...Herkese hayırlı güzel balıklı yaz günleri dilerim.İyi günler sağlıkla kalın...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki 1 ay içerisinde tekne alma hedefim var. Ahşap tekne ve motorlarından anlayan arkadaşlar bana özelden yazıp yardımcı olabilir mi?

Şu bot hakkında yardımınıza ve ince görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz ?

(link)

Arkadaşlar merhaba,
25 hp 4 zamanlı direksiyon sistemli yeni bir yamaha motor almaya karar verdim.marmara adasında sadece balık avı için kullanılmak üzere hangi marka ve boyda tekne tavsiye edersiniz,sizin değerli görüşlerinizi öğrenmek istedim.Genelde tek başıma çıkacağım balığa.Hepinize iyi günler dilerim.

Arkadaşlar merhaba,
25 hp 4 zamanlı direksiyon sistemli yeni bir yamaha motor almaya karar verdim.marmara adasında sadece balık avı için kullanılmak üzere hangi marka ve boyda tekne tavsiye edersiniz,sizin değerli görüşlerinizi öğrenmek istedim.Genelde tek başıma çıkacağım balığa.Hepinize iyi günler dilerim.
4.50 ile inanılmaz performans alırsın 4.70 e kadar güzel olur. Üzeri boyutlarda idare eder

Back