Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Arkadaşlar merhaba
Forumda Başaran Bey, Ercan Bey ve Osman Bey’den çeşitli fikirler aldım özellikle teşekkür ederim.
En son viyaboat 4.65 konsollu, anılmarin 4.60 konsolsuz ve yerliyurt 4.60 konsollu arasında kaldım.
Motor seçimi 30 hp
Benim gönlüm viyaboattan yana olsa da sadece reklamlarından duyduklarım var, kullanan, dengesini bilen, önermeyen var mı acaba?
Dün itibariyle teknemi teslim aldım içi gerçekten güzel yarın denizde deneyeceğim tekne oturaklı gözüküyor dış genişliği 2,1 deneyimimi paylaşırım

Obolukbasi

Yeni Üye
Adı
Onur Bölükbaşı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hayırlı olsun keyifli güzel günleriniz olsun inşallah

Meraklı Gezgin

Yeni Üye
Adı
Barut berge
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar sizden ricam tekne almadan önce iyi bir fiyat araştırması yapıp bana danışmanız. 0 teknelerde
Selamlar arkadaşım,
İsatek 490’ı çok beyendim.
20 hp tohatsu ile Bodrum,Gökova’da koyu seyri yaparak gezmek istiyorum.
Sağlammıdır,denizcimidir öğrenmek istiyorum.ama hiç bir yoruma ulaşamadım.
Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
🤙👋

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Viyaboat 4,65 prn bu hafta sonu kullanmak nasip oldu akşam üzeri deniz epeyce dalgalı idi tekne dalgadan çok etkilenmedi ,hafif serpinti aldı olacak o kadar motorda 20Hp ile 30Hp arasında kalıp 30Hp almıştım isabetli karar vermişim motor dalgada epey zorlanıyor ,çok gaz verip kesmek zorunda kalıyorsun.Hız olarak 3 kişi 24 mili gördüm tabiki çok durgun havada 'Akbük 'koyunda yakıt olarak sadece 4 saat kullana bildim genellikle dalgalı hava orta devirlerde depoya açtım baktım tahminimden çok az yakmış ilave etmedim

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Selamlar arkadaşım,
İsatek 490’ı çok beyendim.
20 hp tohatsu ile Bodrum,Gökova’da koyu seyri yaparak gezmek istiyorum.
Sağlammıdır,denizcimidir öğrenmek istiyorum.ama hiç bir yoruma ulaşamadım.
Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
🤙👋
İsatek 490 ağır oturaklı bir tekne olarak biliyorum tabiki şikayetlerde var youtube de, yalnız Bodrum Gökova arasında gezerek dolaşmak istiyorsunuz, Kerme körfezinin öğleden sonra çıkan ölü dalgası vardır o ağırlıktaki tekneye 20Hp motor kafi gelirmi bilmem.Benimde hayalimde Kerme Körfezi koylarına Turnalı Akbük Ören Çökertme Datça tarafı Yedi adalar Löngöz vs gezmek.Benim teknem 4,65 viyaboat 30Hp motorlu geçen hafta sonu aile olarak dolaşıp sakin koylarda yüzdük, dönüşte hanım korktu gerçi ben çok usta bir kullanıcı değilim ama tekne330kg 2,10 genişliği var çok az sepinti aldı dalgalı havada motor olayını düşünün derim

Meraklı Gezgin

Yeni Üye
Adı
Barut berge
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İsatek 490 ağır oturaklı bir tekne olarak biliyorum tabiki şikayetlerde var youtube de, yalnız Bodrum Gökova arasında gezerek dolaşmak istiyorsunuz, Kerme körfezinin öğleden sonra çıkan ölü dalgası vardır o ağırlıktaki tekneye 20Hp motor kafi gelirmi bilmem.Benimde hayalimde Kerme Körfezi koylarına Turnalı Akbük Ören Çökertme Datça tarafı Yedi adalar Löngöz vs gezmek.Benim teknem 4,65 viyaboat 30Hp motorlu geçen hafta sonu aile olarak dolaşıp sakin koylarda yüzdük, dönüşte hanım korktu gerçi ben çok usta bir kullanıcı değilim ama tekne330kg 2,10 genişliği var çok az sepinti aldı dalgalı havada motor olayını düşünün derim
Selamlar,teşekkürler,
Yazdıklarından anladığım kadar bu yörede oturuyorsun.
Bilgi için teşekkür ederim.
Benim yıllardır kullandığım 6,20 bir yelkenlim var.Gökova deneyimim çok.Aşşağı yukarı her havasını bilirim.Heryerinide bilirim.Ancak ben daha Özgür olmak,gerektiğinde küçük bi kumsala baştan kara edip orada gecelemek.hem balık tutup,hem kamp yapmak ve kıyı kuyu havalıda kollayarak mümkün olduğunca uzun Seyirler yapmak istiyorum.
Eğer veriler doğruysa iyi havada 10 milin üzerinde yapar 20 beygirle gibi.birde 450 si var isatekin biraz daha rahat olur diye 490 ı istiyordum ama ikiside olabilir.
Fakat dediğim gibi sağlammıdır ,denizcimidir,yada başka problemleri varmıştır?onları öğrenmek istiyorum.450 yada 490 isatek kullanan varsa yardımı çok iyi olacak

BAŞARAN

Aktif Üye
Viyaboat 4,65 prn bu hafta sonu kullanmak nasip oldu akşam üzeri deniz epeyce dalgalı idi tekne dalgadan çok etkilenmedi ,hafif serpinti aldı olacak o kadar motorda 20Hp ile 30Hp arasında kalıp 30Hp almıştım isabetli karar vermişim motor dalgada epey zorlanıyor ,çok gaz verip kesmek zorunda kalıyorsun.Hız olarak 3 kişi 24 mili gördüm tabiki çok durgun havada 'Akbük 'koyunda yakıt olarak sadece 4 saat kullana bildim genellikle dalgalı hava orta devirlerde depoya açtım baktım tahminimden çok az yakmış ilave etmedim
Merhaba Ahmet Bey;

Motorunuzun sağlıklı çalışması ve uzun süreli hizmet vermesi açısından rodaj süreci çok önemlidir. Hız olarak 24 mil gördüğünüzü belirtmişsiniz.
Bu sürede kullanım klavuzunda belirtilen devirler dışına çıkmak garantinin bozulmasına, önümüzdeki günlerde max devir oranının azalmasına sebebiyet verebilir.
Nacizane olarak hatırlatmak istedim.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

BAŞARAN

Aktif Üye
Selamlar,teşekkürler,
Yazdıklarından anladığım kadar bu yörede oturuyorsun.
Bilgi için teşekkür ederim.
Benim yıllardır kullandığım 6,20 bir yelkenlim var.Gökova deneyimim çok.Aşşağı yukarı her havasını bilirim.Heryerinide bilirim.Ancak ben daha Özgür olmak,gerektiğinde küçük bi kumsala baştan kara edip orada gecelemek.hem balık tutup,hem kamp yapmak ve kıyı kuyu havalıda kollayarak mümkün olduğunca uzun Seyirler yapmak istiyorum.
Eğer veriler doğruysa iyi havada 10 milin üzerinde yapar 20 beygirle gibi.birde 450 si var isatekin biraz daha rahat olur diye 490 ı istiyordum ama ikiside olabilir.
Fakat dediğim gibi sağlammıdır ,denizcimidir,yada başka problemleri varmıştır?onları öğrenmek istiyorum.450 yada 490 isatek kullanan varsa yardımı çok iyi olacak
Merhaba Barut Bey;

İsatek tekne kötü bir marka değil, ancak son zamanlarda kalite konusunda forumlarda ve sosyal medyada biraz şikayetler arttı. 2018 Yılında bende tekne alırken İsatek ve Yerliyurt arasında kalmıştım. Tercihimi 4,60 Yerliyurt'tan yana yaptım. Düşünceme göre aynı klasmandaki İsateklere göre bir tık daha kaliteli ve sağlam. Denizciliği konusunda bu güne kadar olumsuz bir durum yaşatmadı. Yalnız 4.60 tekne için 30 Hpden düşük motor tercih etmeyin.

İyi forumlar dilerim.