Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayırlı olsun keyifli güzel günleriniz olsun inşallah

Merhaba arkadaşlar sizden ricam tekne almadan önce iyi bir fiyat araştırması yapıp bana danışmanız. 0 teknelerde
Selamlar arkadaşım,
İsatek 490’ı çok beyendim.
20 hp tohatsu ile Bodrum,Gökova’da koyu seyri yaparak gezmek istiyorum.
Sağlammıdır,denizcimidir öğrenmek istiyorum.ama hiç bir yoruma ulaşamadım.
Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
🤙👋

Viyaboat 4,65 prn bu hafta sonu kullanmak nasip oldu akşam üzeri deniz epeyce dalgalı idi tekne dalgadan çok etkilenmedi ,hafif serpinti aldı olacak o kadar motorda 20Hp ile 30Hp arasında kalıp 30Hp almıştım isabetli karar vermişim motor dalgada epey zorlanıyor ,çok gaz verip kesmek zorunda kalıyorsun.Hız olarak 3 kişi 24 mili gördüm tabiki çok durgun havada 'Akbük 'koyunda yakıt olarak sadece 4 saat kullana bildim genellikle dalgalı hava orta devirlerde depoya açtım baktım tahminimden çok az yakmış ilave etmedim

Selamlar arkadaşım,
İsatek 490’ı çok beyendim.
20 hp tohatsu ile Bodrum,Gökova’da koyu seyri yaparak gezmek istiyorum.
Sağlammıdır,denizcimidir öğrenmek istiyorum.ama hiç bir yoruma ulaşamadım.
Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
🤙👋
İsatek 490 ağır oturaklı bir tekne olarak biliyorum tabiki şikayetlerde var youtube de, yalnız Bodrum Gökova arasında gezerek dolaşmak istiyorsunuz, Kerme körfezinin öğleden sonra çıkan ölü dalgası vardır o ağırlıktaki tekneye 20Hp motor kafi gelirmi bilmem.Benimde hayalimde Kerme Körfezi koylarına Turnalı Akbük Ören Çökertme Datça tarafı Yedi adalar Löngöz vs gezmek.Benim teknem 4,65 viyaboat 30Hp motorlu geçen hafta sonu aile olarak dolaşıp sakin koylarda yüzdük, dönüşte hanım korktu gerçi ben çok usta bir kullanıcı değilim ama tekne330kg 2,10 genişliği var çok az sepinti aldı dalgalı havada motor olayını düşünün derim

İsatek 490 ağır oturaklı bir tekne olarak biliyorum tabiki şikayetlerde var youtube de, yalnız Bodrum Gökova arasında gezerek dolaşmak istiyorsunuz, Kerme körfezinin öğleden sonra çıkan ölü dalgası vardır o ağırlıktaki tekneye 20Hp motor kafi gelirmi bilmem.Benimde hayalimde Kerme Körfezi koylarına Turnalı Akbük Ören Çökertme Datça tarafı Yedi adalar Löngöz vs gezmek.Benim teknem 4,65 viyaboat 30Hp motorlu geçen hafta sonu aile olarak dolaşıp sakin koylarda yüzdük, dönüşte hanım korktu gerçi ben çok usta bir kullanıcı değilim ama tekne330kg 2,10 genişliği var çok az sepinti aldı dalgalı havada motor olayını düşünün derim
Selamlar,teşekkürler,
Yazdıklarından anladığım kadar bu yörede oturuyorsun.
Bilgi için teşekkür ederim.
Benim yıllardır kullandığım 6,20 bir yelkenlim var.Gökova deneyimim çok.Aşşağı yukarı her havasını bilirim.Heryerinide bilirim.Ancak ben daha Özgür olmak,gerektiğinde küçük bi kumsala baştan kara edip orada gecelemek.hem balık tutup,hem kamp yapmak ve kıyı kuyu havalıda kollayarak mümkün olduğunca uzun Seyirler yapmak istiyorum.
Eğer veriler doğruysa iyi havada 10 milin üzerinde yapar 20 beygirle gibi.birde 450 si var isatekin biraz daha rahat olur diye 490 ı istiyordum ama ikiside olabilir.
Fakat dediğim gibi sağlammıdır ,denizcimidir,yada başka problemleri varmıştır?onları öğrenmek istiyorum.450 yada 490 isatek kullanan varsa yardımı çok iyi olacak

Viyaboat 4,65 prn bu hafta sonu kullanmak nasip oldu akşam üzeri deniz epeyce dalgalı idi tekne dalgadan çok etkilenmedi ,hafif serpinti aldı olacak o kadar motorda 20Hp ile 30Hp arasında kalıp 30Hp almıştım isabetli karar vermişim motor dalgada epey zorlanıyor ,çok gaz verip kesmek zorunda kalıyorsun.Hız olarak 3 kişi 24 mili gördüm tabiki çok durgun havada 'Akbük 'koyunda yakıt olarak sadece 4 saat kullana bildim genellikle dalgalı hava orta devirlerde depoya açtım baktım tahminimden çok az yakmış ilave etmedim
Merhaba Ahmet Bey;

Motorunuzun sağlıklı çalışması ve uzun süreli hizmet vermesi açısından rodaj süreci çok önemlidir. Hız olarak 24 mil gördüğünüzü belirtmişsiniz.
Bu sürede kullanım klavuzunda belirtilen devirler dışına çıkmak garantinin bozulmasına, önümüzdeki günlerde max devir oranının azalmasına sebebiyet verebilir.
Nacizane olarak hatırlatmak istedim.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Selamlar,teşekkürler,
Yazdıklarından anladığım kadar bu yörede oturuyorsun.
Bilgi için teşekkür ederim.
Benim yıllardır kullandığım 6,20 bir yelkenlim var.Gökova deneyimim çok.Aşşağı yukarı her havasını bilirim.Heryerinide bilirim.Ancak ben daha Özgür olmak,gerektiğinde küçük bi kumsala baştan kara edip orada gecelemek.hem balık tutup,hem kamp yapmak ve kıyı kuyu havalıda kollayarak mümkün olduğunca uzun Seyirler yapmak istiyorum.
Eğer veriler doğruysa iyi havada 10 milin üzerinde yapar 20 beygirle gibi.birde 450 si var isatekin biraz daha rahat olur diye 490 ı istiyordum ama ikiside olabilir.
Fakat dediğim gibi sağlammıdır ,denizcimidir,yada başka problemleri varmıştır?onları öğrenmek istiyorum.450 yada 490 isatek kullanan varsa yardımı çok iyi olacak

Merhaba Barut Bey;

İsatek tekne kötü bir marka değil, ancak son zamanlarda kalite konusunda forumlarda ve sosyal medyada biraz şikayetler arttı. 2018 Yılında bende tekne alırken İsatek ve Yerliyurt arasında kalmıştım. Tercihimi 4,60 Yerliyurt'tan yana yaptım. Düşünceme göre aynı klasmandaki İsateklere göre bir tık daha kaliteli ve sağlam. Denizciliği konusunda bu güne kadar olumsuz bir durum yaşatmadı. Yalnız 4.60 tekne için 30 Hpden düşük motor tercih etmeyin.

İyi forumlar dilerim.

Merhaba Ahmet Bey;

Motorunuzun sağlıklı çalışması ve uzun süreli hizmet vermesi açısından rodaj süreci çok önemlidir. Hız olarak 24 mil gördüğünüzü belirtmişsiniz.
Bu sürede kullanım klavuzunda belirtilen devirler dışına çıkmak garantinin bozulmasına, önümüzdeki günlerde max devir oranının azalmasına sebebiyet verebilir.
Nacizane olarak hatırlatmak istedim.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
İlginize teşekkürler söylediğinizi yapıyorum 3000-3500deviri geçmemeye özen gösteriyorum 30 saat böyle kullanılacak galiba ve sonra servise gidecek .Hatalı kullanımım var ise belirtin lütfen

İlginize teşekkürler söylediğinizi yapıyorum 3000-3500deviri geçmemeye özen gösteriyorum 30 saat böyle kullanılacak galiba ve sonra servise gidecek .Hatalı kullanımım var ise belirtin lütfen

Merhaba Ahmet Bey;

Motorunuzun kullanım klavuzunda da vardır.
1. Saatlik periyot,
2. Saatlik periyot,
3. ile 10. saat arasındaki periyotlara göre yapılması gerekenler aşağıdadır.
10. Saatten sonra motorun ilk bakımının yetkili servis tarafından yapılması garanti için önemlidir.

Motor Alıştırma Prosedürü
ÖNEMLİ: Motorun rodaj işlemlerini yapmamak motorun hizmet ömrü boyunca kötü performans göstermesine
ve motorun hasar görmesine neden olabilir. Rodaj işlemlerini mutlaka yapınız.
1. İlk bir saatlik çalışmada sırasında, motoru 3500 RPM'ye kadar değişen devirlerde veya yaklaşık yarım
gazda çalıştırın.
2. İkinci çalışma saatinde, motoru 4500 RPM'ye kadar değişen gaz ayarlarında veya yaklaşık 3/4 gazda
ve bu süre zarfında her 10 dakikada bir yaklaşık bir dakika süreyle tam gazda çalıştırın.
3. Sonraki sekiz saatlik çalışmada, bir seferde beş dakikadan uzun süreyle tam gazda çalıştırmaktan
kaçının.

İyi forumlar dilerim.

Back