Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öncelikle tek ava çıkacağım zaten gemlik körfezinde avlarım olacak yani avlanacağım mera ile liman arası 3km yani çok mesafesi yok
Hayırlı olsun o zaman üstadım eğer zehirlisi içine sinmediyse ve tekne denizde yıl sonuna kadar kalacaksa zımpara ve zehirli geçmeni öneririm daha fazla sorun yaşamaktansa önceden önlem iyidir.

Hayırlı olsun o zaman üstadım eğer zehirlisi içine sinmediyse ve tekne denizde yıl sonuna kadar kalacaksa zımpara ve zehirli geçmeni öneririm daha fazla sorun yaşamaktansa önceden önlem iyidir.
altında 2 tane yama vardı taşıma arabasının deldiği yerler şimdi bu hafta sonu zehirli boyayı zımparalayıp cam elyafı ile güçlendirme yapıp epoksi astar boya atıp onun üzerine zehirli atmak istiyorum sizce uygunmudur? ayrıca cam elyafı katının üzerine macun sürmek yararlı mı olur ?

altında 2 tane yama vardı taşıma arabasının deldiği yerler şimdi bu hafta sonu zehirli boyayı zımparalayıp cam elyafı ile güçlendirme yapıp epoksi astar boya atıp onun üzerine zehirli atmak istiyorum sizce uygunmudur? ayrıca cam elyafı katının üzerine macun sürmek yararlı mı olur ?

Eğer bu konuda bir tecrübeniz yoksa bilen bir usta ile ilk deneyimi beraber yapıp bir sonraki sene siz devam etseniz daha iyi olur. Denizde kalitesiz işcilik ve kalitesiz malzeme kullanılmaz ve önerilmez 1 kere deniz test eder Allah korusun sıkıntıya düşmeyin..Denizle asla şaka olmuyor bence bu işlemi bilene bırakın 3 5 kuruş için risk almaya değmez. İşin ustası gerekeni kesinlikle söyler

Eğer bu konuda bir tecrübeniz yoksa bilen bir usta ile ilk deneyimi beraber yapıp bir sonraki sene siz devam etseniz daha iyi olur. Denizde kalitesiz işcilik ve kalitesiz malzeme kullanılmaz ve önerilmez 1 kere deniz test eder Allah korusun sıkıntıya düşmeyin..Denizle asla şaka olmuyor bence bu işlemi bilene bırakın 3 5 kuruş için risk almaya değmez. İşin ustası gerekeni kesinlikle söyler
Daha önceki teknemin tüm bakımlarını yapmıştım sadece yama yerlerini yapan ustaymış elinin izi kalmış sadece limanda kalacağı için sürekli altında güçlendirme çalışması amacı ile elyaf uygulması yapma taraftarıyım önceki tekneme de yapmıştım o mursan markaydı sadece bilgi için yapmam doğru olurmu onu merak ettim

Ahmet Bey ;

Öncelikle hayırlısı olsun sizin için düşünmeye başlamak bile yeni bir adım.Bende bu sene tekneyi aldım ve bazı sorulara kendinizce cevap bulmalısınız .Çünkü çok farklı tekneler ve motorlar var bunlarında karşılığı para demek.Öncelikle başlangıç noktasında doğru tekne sizi en azından belirli yıl götürecektir.

Öğrenme maliyeti bence çok önemli çünkü tekneye bir kere bulaştımı insan daha fazlasını istiyor..O yüzden keyif alacağınız ve sizi denizden soğutmayacak bir tekne almanız şart , kesinlikle tekneden anlayan bir arkadaşınızdan yardım isteyin..

Ben kendime ;

Minimum kaç kişi ile çıkacağım dedim 2 . çünkü tek başına tekne bence pek keyifli değil arada kafa dinleme dışında.
maksimum 4-5 . burgaz adaya arkadaşlarla gidip takılmak güzel oluyor 6 kişi ile gittiğimiz oldu sorunsuz şekilde.
genel amaç balık tutmak ve haftasonu denize girmek
gideceğim maksimum mesafe küçükyalı-adalar yaklaşık 4 mil gidiş geliş 8 mil.. yaklaşık 11 12 km yapıyor ki benim ortalama 4 litre yakıtım gidiyor.
Başlangıç için kamaraya ihtiyaç duymacağım için hiç onlara bakmadım
ahşap bakım zor olduğu için direk fiber düşündüm
vereceğim paranın görüntü olarakta hoş olmasını istediğimden kesinlikle direksiyonlu olmasını istedim

sonuç olarak safter 5m gezi teknesi ve 30bg tohatsu motor aldım 4 ay oldu yaklaşık 30-40 sefer yapmışımdır ne istediğimi bildiğim için 1 kez pişman olmadım. Sadece arada acaba 50 yada 75 bg nasıl olurdu acaba diyorum ama ozamanda bütcemi aşıyordu 🙂 durum böyle bu şekilde sizde soru cevap giderseniz eminim ki teknenizi bulursunuz. Anıl marin , moonday ,safter ve forumdaki diğer arkadaşların önerilerine bakın alacağınız teknenin benzerinde gezin.Eğer küçükyalı yakındaysanız teknede tur atabiliriz en azından fikrinizin oluşması amacıyla.

Utku Bey;

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler öncelikle,
Açıkçası ne yapacağımı ne alacağımı nasıl birşey alacağımı hiç bilmiyorum, bu dünya bilmediğim anlamadığım bana yabancı bir dünya, ama çocukluk hayalim diyebilirim 🙂
Biraz araştırma yaptığımda çok farklı modeller ve çok farklı fiyatlar içerisinde kayboldum, kafam karışmasın diye de çok derinlere inmedim, buradan yazayım dedim 🙂
Tabi amaç balık tutmak ve belki 4 kişilik bir çekirdek aile gezisi, benim için önemli olan güvenlik ve çok bakım istemeyen beni zaman olarak yormayan, çok değil ama biraz konforlu, az masraf çıkartan bir deniz aracı 🙂
eşe dosta sorduğumda da farklı tavsiyeler geliyor, birisi diyoruki; yarım kamaralı olsun yağmur yağar rüzgar çıkar korunursun, birisi diyorki ,arkadan bağlamalı motor alma taşıması dert sabit marşlı motor olsun, kayboldum gitti yani 🙂 ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Kesinlikle yapmalısın çünkü su altı basıncı teknenin her zaman en zayıf noktasına hucum ediyor , ayrıca fiber ipliksi yapıda olduğu için deniz suyu çok hızlı şekilde nufuz edebiliyor ..Bence takviye şart

Utku Bey;

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler öncelikle,
Açıkçası ne yapacağımı ne alacağımı nasıl birşey alacağımı hiç bilmiyorum, bu dünya bilmediğim anlamadığım bana yabancı bir dünya, ama çocukluk hayalim diyebilirim 🙂
Biraz araştırma yaptığımda çok farklı modeller ve çok farklı fiyatlar içerisinde kayboldum, kafam karışmasın diye de çok derinlere inmedim, buradan yazayım dedim 🙂
Tabi amaç balık tutmak ve belki 4 kişilik bir çekirdek aile gezisi, benim için önemli olan güvenlik ve çok bakım istemeyen beni zaman olarak yormayan, çok değil ama biraz konforlu, az masraf çıkartan bir deniz aracı 🙂
eşe dosta sorduğumda da farklı tavsiyeler geliyor, birisi diyoruki; yarım kamaralı olsun yağmur yağar rüzgar çıkar korunursun, birisi diyorki ,arkadan bağlamalı motor alma taşıması dert sabit marşlı motor olsun, kayboldum gitti yani 🙂 ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Herkes kendi hayalinde ki tekneyi istiyor açıkcası. Bizim teknenin tentesi var ve gayet yeterli oluyor , masa kurulabiliyor arkadaşlarla keyif yapabiliyorum dediğim gibi tekne dünyasında o kadar farklı modeller ve tipler var ki .Kamaralı olunca arkada ki havuzluk küçücük oluyor ne keyif oluyor ne alan kalıyor , şuanda benim öyle bir şeye ihtiyacım olmadığı için yarım kamaralı düşünmedim.Ama tekneyi büyüteceğimde 7 m ve üzerine çıkarsam tabi ki kamaralı olmasını içinde mutfak tuvalet olmasını isterim ve her istek dediğim gibi bir karşılığı var 🙂) tenteli resmi olmadığından internetten buldum tenteli halini , bu bir fikir mesala . Fiber tekne alıyorsan bilmen gerekenler var kesinlikle yandan dalga yemiceksin , baş omuzluktan dalgaları almak zorundasın , belirli havalarda çıkmayacaksın , akıntılarda çapanı hatta bazen fırtına çapası denen paraşüt tarzı malzemeyi kullanman gerektiğini bilmelisin.
Dediğim gibi bu konularda sabahlara kadar konuşulur.Ahşap teknenin de avantajları dezavantajları var vs vs. Konu acayip deriinnn 🙂)) Her teknenin bir avantajı bir de dez avantajı var kullanım durumuna göre herşey değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden ne desek boş ne desek arafta kalacak. Ben kendi deneyimlerimi anlatıyorum diğer arkadaşlarda kendilerinkini paylaşıp eminim yardımcı olacaktır. Ama dediğim gibi o sorular benim çıkış noktamdı ve karşılığını buldum.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2019-03-01 at 19.20.04.jpeg
    WhatsApp Image 2019-03-01 at 19.20.04.jpeg
    96.7 KB · Okunma: 50
  • safter.jpg
    safter.jpg
    6.7 KB · Okunma: 48
Kıymetli deniz dostlarım. Bodrum da ailemle gezi için kullanabileceğim. Rahat inip çıkılan. 50-70 hp motor takacağim bir tekne arıyorum. Sıfır alacağım ve 6-7 aydır incelemedeyim. Şuan için marinboat salsa 495 ve isatek cobra üzerinde yoğunlaştım. Tekneyi fuar zamanı almayı düşünüyorum. İsatek için içten su alıyor tarzı şikayetler gündemde ve korktum. Sizlere danışmak ve kıymetli fikirlerinizi almak istiyorum.

Misal 50 hp mercury motor dahil 60 bin lira bütçem var. Bana tavsiye edebileceğiniz tekneler nelerdir. Lütfen tekne marka ve modelleri ile yazar mısınız ? Eğer diyorsanız Biraz daha bekle para biriktir ve şuna bin o tavsiyelerinizi de dört gözle dikkate alırım. Teşekkür ederim.

Kıymetli deniz dostlarım. Bodrum da ailemle gezi için kullanabileceğim. Rahat inip çıkılan. 50-70 hp motor takacağim bir tekne arıyorum. Sıfır alacağım ve 6-7 aydır incelemedeyim. Şuan için marinboat salsa 495 ve isatek cobra üzerinde yoğunlaştım. Tekneyi fuar zamanı almayı düşünüyorum. İsatek için içten su alıyor tarzı şikayetler gündemde ve korktum. Sizlere danışmak ve kıymetli fikirlerinizi almak istiyorum.

Misal 50 hp mercury motor dahil 60 bin lira bütçem var. Bana tavsiye edebileceğiniz tekneler nelerdir. Lütfen tekne marka ve modelleri ile yazar mısınız ? Eğer diyorsanız Biraz daha bekle para biriktir ve şuna bin o tavsiyelerinizi de dört gözle dikkate alırım. Teşekkür ederim.
Isatek cobrada su alma sorunu olduğunu bende duydum. Marin boat konusuna gelince ben samba modelini kullandım ve açıkçası memnun kalmadım. Malzeme kalitesi çok zayıf ve fiberi çok ince. Enma barakuda anıl marin gibi markalara yönelmenin bence daha mantıklı gibi

@emirB

Merhaba Emir Bey;

Mercury 50 Hp motorun 0 fiyatı yaklaşık 40-44.000 TL aralığındadır. Geriye kalan 16 - 20.000 TL bütçe ile alabileceğiniz sıfır tekneler kısıtlı olacaktır.

Benim size nacizane tavsiyelerim:
Yerliyurt 470 Class
Yerliyurt 480 Sport
İsatek 465 Hobby Boat
İsatek Cobra 495
Safter 480 Sandal (Fiyatlarını bilmiyorum.)
Safter 500 Sport (Fiyatlarını bilmiyorum.)

Diğer marka tercihiniz için yorum yapmayacağım, forumda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ben sizi yönlendirmek istemiyorum.

İyi forumlar dilerim.

Back