Arkadaşlar Lrf Için Hangisi Uygun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alminaro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LRF İçin Hangisi Uygun

• Kudos Light Style 225 cm 2-8 gr Lrf Kamış

• Kudos Storm 229cm 2-8gr Lrf Kamış

• Toplam katılım
    8

Alminaro

Aktif Üye
Tepki
512
Ödül
103
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bende bir şekilde lrf olayına merak saldım ve çok amatörüm.
Öncelikle kendime Daiwa Crossfire 1000 3 BI Olta Makinesi edindim şimdi sıra geldi kamışa araştırdığım ve elimdeki bütçeye göre Kudos biçilmiş kafat benim için hem acemiliğimi atarım öğrenirim diye bu arada hedef balığım İskorpit ile istarvit .
2 tane Kudos Buldum buldum aslında hangisini secmeli. İkisin arasıdaki fark nedir onu çok merak ediyorum Ustalar lütfen yardım bekliyorum sizden iyi akşamlar herkese.

Kudos Light Style 225 cm 2-8 gr Lrf Kamış : 220 TL

YQJraA.png

Kudos Storm 229cm 2-8gr Lrf Kamış : 201 TL

XMJLg0.png

Daiwa Crossfire 1000 3 BI Olta Makinesi

36PYV5.png

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bende bir şekilde lrf olayına merak saldım ve çok amatörüm.
Öncelikle kendime Daiwa Crossfire 1000 3 BI Olta Makinesi edindim şimdi sıra geldi kamışa araştırdığım ve elimdeki bütçeye göre Kudos biçilmiş kafat benim için hem acemiliğimi atarım öğrenirim diye bu arada hedef balığım İskorpit ile istarvit .
2 tane Kudos Buldum buldum aslında hangisini secmeli. İkisin arasıdaki fark nedir onu çok merak ediyorum Ustalar lütfen yardım bekliyorum sizden iyi akşamlar herkese.

Kudos Light Style 225 cm 2-8 gr Lrf Kamış : 220 TL

YQJraA.png

Kudos Storm 229cm 2-8gr Lrf Kamış : 201 TL

XMJLg0.png

Daiwa Crossfire 1000 3 BI Olta Makinesi

36PYV5.png

Light Style olan modeli tercih edin bence çünkü teknik özellikler tablosunda Storm için 154gr ağırlık, Light Style için 90gr olarak belirtilmiş.

ikisi de uygun bütçenize göre herhangi birini alabilirsiniz. Light Style alacaksanız 1-7 olanını tercih edin derim.

Bizzat storm kullanıyorum ve çok memnunum. ancak önemli husus meranızın derinliği, bu kamışlar aşırı hassas ve solid tip kamışlar. mesela storm 2-8 yazıyor ama ben 0.8 atıyorum istavrite stormla. aynısı light style için de geçerlidir. Eğer meranızın en sığ yeri bile 7-8m derinlikteyse fazla esnek gelebilir size bu kamışlar

benim meram 0-5m derinlikte (lrf kamış erimine göre yoksa spin kamışla atarsanız 20m derinliğe de ulaşırsınız o ayrı). e şimdi sığ mera olduğu için stormu aldım 0.8gr jigheadle istavrite uzağa da atmama gerek yok güzel oluyor. ama sizin meranız derindir, biraz ağır çalışmanız gerekir 3gr 6gr gibi o zaman ters kalabilir. daha ağır gramajlarla derinde çalışmak için light style'ın 3-10 gr olanını tercih edin derim. ama bütün söylediklerimin dışında eğer meranız benimki gibi sığ ise, ben stormdan gayet memnunum

Kudos Storm 229cm 2-8gr Lrf Kamış : 150 TL almış bulunmakdayım şimdi sıra ne gibi jig vs almam gerekiyor bu arada soruma cevap veren herkes için çok ama çok teşekür ederim . Bu arada ben de derinlik 5mt geçmez mera olarak hangi silikonları almalıyım daha çok acemiyim ona göre tavsiyede bulunun 🙂)

İsome maruyuku pembe gözümün önünde bir sürü istavrit almıştır. İskorpit te alındığını çok kez duydum.
Sahte ise Duo tetraworks 42.Zebra glow veya gri benekli rengi. Biraz pahalı ama istavriti cezbediyor.
Jig olarak kendo baby jigler den çok verim alamasam da istavrit almışlığım vardır ve zargana da. Şu an Savage Gear ın LRF E-SG LRF Psycho sprat 5 gr deniyorum. Videolarda güzel iş yapanlar var.

Öncelikle güle güle kullanın 🙂 şimdi istavrit için ne kadar ince ve hassas takım ayarlarsanız o kadar avcı olursunuz bunu unutmayın. Eğer lrf kamış daha önce kullandıysanız yani eliniz alışıksa (ben ilk başlarda atış konusunda çok zorlandım pes etmeyin nolur devam edin) 0.8gr kgood jigheadler hem ucuz hem de dayanıklıdır tavsiye ederim. onun haricinde river marka mafsallı (hareketli) jigheadler var o da iyidir. Eğer mırmır varsa meranızda veya ne bileyim levreğe falan da çalışacağım arada derseniz 0.8gr iğneleri dayanmaz o balıklara. O tarz büyük dip balıkları veya işte levrek sarıkanat falan için ben rapture'ın power jigheadlerini kullanıyorum. paketin içinde 3 tane jighead var 8.5tl civarı. iğne boyutları da değişiktir her paketin üstünde yazar kaç numara iğne olduğunu artık avınıza göre seçip alırsınız.
Bunların haricinde eğer ki param var sen marka söyle derseniz blue blue jigleri tavsiye ederim (gözümün önünde mırmır almışlığı var o jigin), ama takılır kaybolur vs ben karışmam 😀 kendo baby jigler en çok piyasası olan jiglerdir.
Geçelim silikonlara. Paket paket, renk renk alınız. Balık bir gün pembe yer ertesi gün yüzüne bakmaz. Bir gün tombul kuyruklu modele atlar ertesi gün uzun kuyruk ister. Bu yüzden sakın bi tane alayım tam alayım demeyin paket paket alın. 10dk birini deneyin baktınız gelmedi hop diğerine geçersiniz.
*Dİpnot: Kokulu silikonlarda ben en çok verimi İsome Marukyu Pembe L boyutta aldım. Yalnız tek sıkıntısı çok çabuk deforme ediyor balıklar, hele ki ispari varsa amaaan parça pinçik ediyor. hırsız takın derim marukyu için. Bir de bütün kokulu silikonlar için geçerli av taktiğimdir, kokulu kullandığım yeri bi yarım saat 20dk terk etmem. Kokusunu salar iyice balığı oraya doğru çeker çünkü. Hatta her atışta şöyle dipletip biraz bekletirim dipte iyice salsın kokusunu diye.

Back