hocam malzemeler öyle çok yakmıyor max 50 waltlık ve yem vs de çok pahalı değil ilk başlar için değil de bir kaç ay sonra 100 lira da olsa kazanamaz mıyım sizce ?
yaklaşık 13-14 yaşında kurdum ilk akvaryumumu. lepistes kılıç kuyruk vs. param onlara yetiyordu. acemilik canlı doğuranları yedire yedire öğrendim.
96 yılında ilk profesyonel tropikal akvaryumumu kurdum. CHİCLİD TROPHEUS.
3 akvaryum kurdum. 2 tanesi 1,5 mt. 1 tane 75 cm yavruluk. tropheus cinsinden ne ararsan. dubosi, ikola, kriza, ilangi, çimba, kipili vs vs. 3 dişi 1 erkek. tamamını almanyadan getirttim. aldığımda 2 cm-3cm kadardı hepsi. ve bir senede boylar büyüdü.
o zamanlar cichled türü fazla bilinmiyordu. gelen balıklarım F1 di. akvaryumda balıklarımı görenler dere balığı sanıyordu. millet alışmış lepistese, kılıçkuyruğa, japon balığına. kim biliyorki tanganika gölünü, malavi gölünü.
98 de 3 akvaryumuda içindeki balıklarla beraber sattım. 98 model 0 (sıfır) toyota aldım. sabancının çıkardığı.
neden anlattım tüm bunları; attığım taş ürküttüğüm kurbağaya deydimi..... IIHHHHHHH.
neden? çünkü 4-5 senede
@Erdem82 arkadaşında dediği gibi yaptığım masraf en az 2 araba parasıydı.
heeee zevk yaptım. hobim oldu. meşgalem oldu.... ZEVKE KIYMET BİÇİLMEZ. AMA NEREYE KADAR.
AKVARYUM İŞİ ESKİDENDİ. masrafı bu kadar değildi. sende akvaryumu gören gidip bir akvaryum alırdı. malzemesini dizerdi. senden benden ondan 3-5 balık alırdı. 3-5 ay sonra çeşit arttırıcam diye işi büyütürdü. masrafıda fazla değildi. AMA ŞİMDİ.
ÖNCELİKLE HANGİ TÜRÜ BESLEYECEĞİNE KARAR VERMEN LAZIM.
İNCİĞİNİ CINCIĞINI HATMEDİP 10 METREDEN BALIĞIN NEDEN KÖS KÖS KAYA KENARINDA OLDUĞUNU ANLAMAN, ÇARESİNİ BİLMEN LAZIM.
haaa ben tecrübeliyim diyorsan, masrafıda umurumda değil diyorsan BAŞLA.
İLK ABİ NASİHATIM OLSUN. 1 AKVARYUM YAP YETİŞKİNLER İÇİN. SONRA EN AZ 100-150 KİLOLUK BİR DEPO AL. BİLDİĞİN SU DEPOSU. YÜKSEK. BALIK YAVRUSU DÜZ AKVARYUMDA 1 SENEDE ERİŞGİN BOYA GELİR. YÜKSEK BASINÇLI BİR SU DEPOSUNDA BOL OKSİJENDE 6 AYDA. (belki bildiğin bir şey ama ben bilmediğim için balıkların üreme boyuna gelmesi için bir sene bekledim.

)
son kurduğum akvaryum yalova depreminde (İstanbul şişlide oturuyorum) sallantıda patladı. 350 kilo su eve yayıldı. bu arada akvaryum 1,5 cm camdan altı 4, üstü 4 adet karşılıklı kayıtlıydı. alt ve üst kenarlar 5 cm genişliğinde kayıt vardı.
geçtim parkeleri değiştirmekten. alt komşunun 2 odasınıda tavandan boyatmak zorunda kaldım.
BU ARADA AKVARYUMDA 20 ADET SARI VE ORANJ BEMBA TROPHEUS MEFTA...

demem o ki akvaryum çok büyük bir zevk. çok güzel bir meşgale. evin bir köşesinde olsun diyorsan EYVALLAH.
AMA ÜRETİM YAPMAK ÇOOK ZOR ZANAAT
yinede denicem kararlıyım diyorsan... elimizden geldiği kadar ( @Erdem82 arkadaşın dediği gibi ) bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaşırız.