Arkadaşlar Spin At Çek Için Lider Yapmak Şartmı Yapmasak Ne Olur ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu konu çok su götürür arkadaşlar , o kadar takılmayın derim .. Ben spinde ve lrf de lider kullanmıyorum , eğer balık varsa zaten atlıyor ..Balık yoksa ne yaparsan yap fayda etmiyor , nasipten ötesi yok.

Kendi gözlemlerime göre:
Artılar:
  • Özellikle lrfde jighead kullanıyorsanız klipssiz düğüm atıyorsunuz ve tek liderle ipten kısaltmadan bir kaç kez klips-jighead değiştirmenizi sağlayabilir.
  • Bir kere sahteyi taşa taktığımda zorlanarak da olsa kurtarmayı başardım, ancak lider baya deforme olmuştu. Eğer ip olsaydı o yıpranma ile kesin kopardı diye düşünüyorum.
  • Sahtelerdeki iğnelerin ipe dolanması, ipin tiftiklenmesi ve zarar görmesine neden olabiliyor, bu yüzden lider kullanmak bu riski kaldıracaktır.
Eksiler:
  • Özellikle lrfde kullanıyorsanız liderleri her avdan önce değiştirme taraftarıyım. Ancak bu da her avda ip misinanın hatırı sayılır şekilde azalması demek oluyor.
  • FG knot dışındaki lider düğümlerinde halkalara sürtme yaşadım ve fgknot'da daha fazla ip ziyan olduğunu gördüm. Bunu önlemek için albright ile 2-3 cm ip ziyan edecek şekilde sağlam düğüm atıyorum ve liderimi de 50-60 cm civarında tutuyorum.
Neticede lider kullanmanın zararı yok, faydası var diyebilirim.

Herkese rast gelsin.

Back