arkadaslar yardim edermisiniz..

halitimmeeeeeh

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Ben zargana topu atiyorumm (40 gr) 0.10 mm orgu misina sarili makinamda. atis yaparken geçenlerde iki kez koptu . amacim kopmayi engellemek ve mümkün olduğunca ileri atabilmek.orgu misine önüne 0.28 flora korbon misine baglagiyip şok leder yapmak etkili olurmu bide bu flora karbon misina boyu ne kadar olmali kamisim 2.70 m dir.

Kopmanın sebebinin ip misinadan olduğınu ve önüne leader yapmanızın kopmayı önleyeceğini sanmıyorum. Muhtemelen siz atış yaparken rüzgar vardı ve ip misina klavuzlarına dolaşıp ani frenleme yaptı ve topunuz koparak uçtu. Eğer rüzgar yokduysa kamışın klavuzlarını kontrol etmenizi öneririm.

Hosbulduk.Ruzgarli zamana denk geldi evet belki atis esnasinda dolanmis olabilir klavuzlarda kesinlikle bisey yok.bu şok yapmayi düşündüğüm misineyi 4 m civari yapsam birkaçturda makinaya sarsam atis esnasinda oluşan kuvveti bu şekilde absorbe etmiş olmazmiyim hem bu şok misina rüzgardan daha az etkilenir diye ddusunuyorum ama sorun olurmu yada oneriniz varmi arksdaslar

Merhaba Halit Bey, foruma hoş geldiniz. Bir kaç sorum olacak.
1- Kamışın atar aralığı kaç gram?
2- 270 cm lik kamışta zargana topunun arkasına ne uzunlukta misina bırakıyorsunuz?

Sadece zargana için ava gidiyorsanız ucuz yollu daha uzun (360 cm) bir kamış temin etmenizi öneririm.

Rast gelsin.

Merhaba hoş buldukk..kamis spin kamis 15-40 gr atarli (fladen extraflex parcali kamis) topun arkasına 1m kadar misina birakiyorumm.sadece zargana avi yapmiyorum yeri geliyor kasik atiyorum yeri geliyor rapala atiyorum caparide atiyorum malum şuan zargana zamani top atiyorumm

Spin kamışı maksimum ağırlık noktasında kullanmanı öncelikle tavsiye etmem. Kamışı yıprattığınla kalırsın. Ayrıca topun arkasında en az 1,5-2 kulaç misina bırakmalısın ki zarganayı avlayabilesin. 1,5-2 kulaç mesafeyi spin kamışla atman zor olur. Hele hele bandırma limanı mendireğinde avlanıyorsan hepten problem. O yüzden zarganaya olta atabilmek için ucuz yollu bir kamış bak dedim. 360 cmlik teleskopik kamış ile hem zarganaya atarsın hem çapariye. Belki bana forumdan bazı arkadaşlar kızacak ama 360 cmlik kamış ile inan kaşık ve rapala bile atarsın. Dene pişman olmazsın. 😉

Merhaba hoş buldukk..kamis spin kamis 15-40 gr atarli (fladen extraflex parcali kamis) topun arkasına 1m kadar misina birakiyorumm.sadece zargana avi yapmiyorum yeri geliyor kasik atiyorum yeri geliyor rapala atiyorum caparide atiyorum malum şuan zargana zamani top atiyorumm
Ben de sizin gibi, 270cm 10-30 gr atarli spin kamış ile zargana topu atıyorum, be topun arkasında 2 kulaç mesafe bırakıyorum. Sudan çıkarırken ve atarken hiç bir problem yaşamadım. Ben 0,15mm ip kullanıyorum ve hiç kopma yaşamadım. Kopma atışı vurdurarak yaptığınız için olmuş olabilir mi?

Back