Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aşırı Kötü Hava Koşullarında Denemeler Hakkında

SpinnerX

Yeni Üye
Normal hava koşullarında nasıl avlanacağımız, nelere dikkat edip neyi hedefleyeceğimizi hemen hemen tamamiyle biliyoruz. Ama aşırı kötü hava koşullarında (yüksek dalga boyu, bulanık/çamurlu su, sağanak vs.) Gibi durumlarda atılacak adımlar kesin değildir. Dip mi spin mi, Spin ise rapala mı kaşık mı, uzak atışlarla açıklar mı hedeflenmeli yoksa yakın kıyı mı (sorular çeşitlendirilebilir...) gibi birçok belirsiz soru var. En azından benim açımdan böyle...

Normal kötü koşullarda zaten avlanıyoruz, tamam. Ama fazlasıyla havanın karışık denizin patlak olduğu zamanlarda olasılık gerçekten sandığımız gibi yok mu?

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Yıldırım varsa kaç hemen... o nun dışında rüzgarı arkana alıp atış matış da yapabilirsin. Yok ben katrina kasırgası gibi havada ve rüzgara karşı atış yapmak istiyorumm dersen o zaman sana kolay gelsin...

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aşırı kötü havada git eve yangel yat keyfine bak... :) Alacağın keyiften fazla sıkıntı yaratacak avlar yapmanın pek bir anlamı yok...

selçukbey

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kötü havaları pas geçmek gerek bence, yıldırım falan, Allah korusun.

wolf37

Aktif Üye
Adı
Aydın
Diğerlerine göre daha az bulanmış olan bir mera bulunur ve oldukça dikkat çekici renkleri olan(limon, turuncu renklere sahip ve aynı zamanda çakarlı) ve uzak atış yapılabilen bir sahte kullanılırsa bir şansınız olabilir. Hiç umudum yokken böyle bir havada geçen yaz bir balık aldım.

wolf37

Aktif Üye
Adı
Aydın
1 metre ve üzerinde dalarlı olmalı rapala. Böyle havalarda takılma pek fazla olmuyor.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Aşırı kötü havada git eve yangel yat keyfine bak... :) Alacağın keyiften fazla sıkıntı yaratacak avlar yapmanın pek bir anlamı yok...
Tam bir Ege balikcisi yorumu dedim okurken:) Baktim profiline Izmir Balcova;)

Ege avlarimizda biz de kasmiyoruz tabi. Sifir ruzgarda su ustuyle balik alirken ne gerek var tabi:)

Seni birgun Karadeniz ya da Saroz avlarimiza davet etmek isterim. Ortami gordukten sonra fikirler baya bir degisedegisecekm. Zira bu bolgelerin usta balikcilari ruzgar 35-40 km demeden elleri takimlara uzanmiyor. 70 km de olta atanlar var. 70 km demek 5 - 7 veya 35 knot demek. 30 km ne Ben 30 un ustunde gitmem onu soyliyim;)

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Oncelikle bu seviye koyu havalarda olta atmalimi atmamalimi ona bakmali. Su- Hava bir kac gundur sertse camur rengi su olabilir. Boyle bulanik su varsa hic atmadan don derim. Ama bulanikligin az gerisi maviyse ve sahte oraya yetisiyorsa bu sefer israrla atmalisin balik tam o cizgide gezer. Rapala kahverengilige girince balik sansin pek yok.

Cok agir sahte degil ruzgar erimi iyi sahteler lazim. Tackle hause feed shadov lar iyi gider mesela. Boyle havalarda ges ler calismaz. Agir diye onlara yonelmemeli. Suyun ustunde sorf yapar gesler. Hic bir balik yetisemez.

Kasiklari kullaniriz. Kasik arkasi silikon modelini internetten arastir.

Once guvenlik. Boyle havalarda dusme kayma cok olur. Tulum cizmeye ayak ustune distan bildigin corap giydirerek kaymayi azaltirsin.

Yagmurluk sarttir. Yagmurlugu belden bir iki kat camasir ipiyle baglayarak hem alttan vuran dalganin basincla yukari yuruyup tulumun icine girmemesi saglanir. Hem de suya dusme aninda tuluma su dolmasi engellenir. Yagmurlugun bileklerine de lastik taktirmali.

Boyle havalarda yosun coktur. Atislarin neredeyse hepsinde yosun varsa (4/5 oraninda ) uclu igneler yerine tekli igneler kullanmak yosunu biraz azaltir.

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tam bir Ege balikcisi yorumu dedim okurken:) Baktim profiline Izmir Balcova;)

Ege avlarimizda biz de kasmiyoruz tabi. Sifir ruzgarda su ustuyle balik alirken ne gerek var tabi:)

Seni birgun Karadeniz ya da Saroz avlarimiza davet etmek isterim. Ortami gordukten sonra fikirler baya bir degisedegisecekm. Zira bu bolgelerin usta balikcilari ruzgar 35-40 km demeden elleri takimlara uzanmiyor. 70 km de olta atanlar var. 70 km demek 5 - 7 veya 35 knot demek. 30 km ne Ben 30 un ustunde gitmem onu soyliyim;)
Hocam 70km rüzgar ne yaptın sen. Burada ruzger 16 km nin ustunde oldumu kasik haricinde sahte atilamiyor. Olmaz demiyorum ama 70 km esen rüzgar bana çok fazla geldi.