Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Atış erimim çok düşük :(

tlhnt

Yeni Üye
Adı
Talha
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamün aleyküm, ben bu işte çok yeniyim fakat sizlere danışmak istediğim bir mesele var. LRF disiplini yapmaya çalışıyorum. Sahte yemler kullanıyorum yaklaşık 4gr civarı. Fakat atış erimim çok düşük. yani belki 15 metre gitmiyor atışlarım. Makinemin doluluk oranı olması gerektiği gibi, kamışımın atarı uygun doğru zamanlamaylada bıraktığımı düşünüyorum. Fakat bir türlü bu mesafeyi geçemiyorum. Sizce nerede hata yapıyorum yada bu tarz yemlerle ne kadar uzağa atılabilir? Üstadlardan tavsiye bekliyorum.
Takımım : Balza japana 0.5-5gr 210cm / ceymar CXT25 / 0.08 4 kat ip + 0.2 leader

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamış lrf, makine spin-light spin olmuş. Makineden çıkan ip sarmalı biraz geniş olunca ilk yüzüğe fazla sürtüyor kanımca. Biz spinde 2500-3000 makine kullanıyoruz. Sadece makineyi arkadaşınızdan ödünç alarak deneyin.

mehmethabil1905

Aktif Üye
Adı
mehmet habil
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İpin ucuna bir kulaç 0.17 floro carbon misina bağla bir kaç atıştan sonra ip ıslanır daha çok mesafe alırsın birde atış tekniğini geliştir

Adı
murat yılmaz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf de olması gereken erim kaç metredir ki normalde

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İdeal şartlarda 1-7 gr bir kamışla rüzgarsız bir havada 0,04mm bir ip ile 2 gr ağırlığı 20 metre civarına ulaştırabiliyorum. Fakat 0,08mm bir ip ile 10mt civarı atış yapabiliyorum. İp kalınlaştıkça sürtünme ve su tutma arttığını, kamışın her halkasından ipin çıkışında sürtünmenin de 0,04mm ye göre 0,08mm nin daha fazla sürtünmeye sebep olacağını belirtmeliyiz.

Makineye hiç değinmedim ama makine de LRF kamışına uygun büyüklükte olmaz ise kamıştaki ilk boğuma gelen ipin spiral yaptığını yada kuşgözü gibi problemlerin arttığını, makinenin ağırlığının dengeyi bozup atarken rahatsızlık hissettirdiğini görebilirsiniz. O yüzden 1000 lik bir makinenin lrf kamışıyla daha uyumlu olacağını ve başka sıkıntılar yaşamamak için 1000 lik makine tercih etmeniz gerektiğini de belirteyim.

Doğru takımları tercih etmişseniz ve kamış atar aralığında bir jighead silikon kullanıyorsanız ortalama atışlarınızın 15 metrelerde olabileceğini, spin mesafelerini yakalamanın çok ütopik olduğunu unutmamalıyız. En iyi jig atışlarının ise 50 metrelere çıkabileceğini belirteyim.

tlhnt

Yeni Üye
Adı
Talha
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sonuç olarak atladığım 2 önemli nokta var biri makinem kamışımla tam olarak uyumlu değil, ikincisi ipim biraz kalın. Bu ikisi istediğim atış erimini yakalamama engel olabiliyor diyebiliriz. Bir de LRF için ortalama erim mesafesi benim düşündüğümden daha kısaymış. Tekrardan hepiniz teşekkürler.

Mustafaalmış

Aktif Üye
Adı
Mustafa Almış
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sırf şu erim problemlerinden light spin takım dizdim. 15-20mler çok az geldi gözüme. 5-20 kamış ve 2500lük makine ile fujin sound sahteyi 40-50m belki de daha uzağa atıyor. Bir yandan da aradığım levrek olunca ve silikonla avlanmak istediğimde bu mesafenin gereksiz olduğunu da düşünmeden edemiyorum :) İkilemde kaldım

tlhnt

Yeni Üye
Adı
Talha
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim de şuan için yorumlardan sonra makineyi sabit tutup kamışın atarını biraz yukarı çekmek gibi bir düşüncem var. Başlangıç yada orta düzey bir spin kamış alsam sanki daha iyi olacak.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif