Atış Sırasında Klipsin Kopmasi ve Sahte Kaybı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OmerKara
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Düğümün kendinden kaynaklanıyor sorun
Farklı düğüm kullanın birde monoflament e geçin
Misinanın raf ömrü de dolmuş olabilir yanık misina derler ben @Vedat Abayoğlu abinin damla düğümünü kullanıyorum klips düğümünde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Atış tekniği ile ilgili bir sorun olabilir mi? At kırbaçlar gibi atış yapıyorsanız kopabilir.
Surf kamış atışı yapar gibi atıyorum. Sahteyi geriye alıp kamışı atmak istediğim yöne doğru sertce hareket ettiriyorum.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ipinize klipsinizi bağlayın leader düğümünüzü yapın
klipsinizi saglam bir yere tutturun
leader düğümünüzün öncesinden yani ip kısmından elinize zarar vermeyecek şekilde ciddi ciddi asılın vurdura vurdura yoklayın
çözülme yada kopma yoksa
yüksüklerinizde sorun vardır yüksüklerinizdede sorun yoksa
atış tarzınızda sıkıntı vardır
arkadaşın dedigi gibi leader düğümünüz fincanların içinde kalmamalı

Kopan florocarbon misinanın fotosunu ekledim. Her seferinde bu şekilde oluyor.
473b7c8127fc279e37214923e8c4cb35.jpg
11460c47b1c4fde0553fe73fd9c39937.jpg
9bb3ebf947eb9958c3ddc01a70b0271a.jpg

misina kaç cm bağlandı ve şu an kaç cm? yani düğünün olduğu yerden mi koptu yoksa başka herhangi bir yerden mi?
Klipsin düğümünden kopuyor. Hatta bu gün test ettim. Lideri kısa veya uzun yapmam fark etmedi. Klipsin dibinden koptu. Demek amaclı hem uzun hem kısa lider yaptım ve Klipsi sahteye takip diğer ucundan darbeli vuruşlar yapınca koptu.

Klipsin düğümünden kopuyor. Hatta bu gün test ettim. Lideri kısa veya uzun yapmam fark etmedi. Klipsin dibinden koptu. Demek amaclı hem uzun hem kısa lider yaptım ve Klipsi sahteye takip diğer ucundan darbeli vuruşlar yapınca koptu.

Düğümün dibinden kopuyorsa sorun düğümdedir.
Islatmadan sıkıyorsundur, sıkarken zedeliyorsundur, misinanın düğüm dayanıklığı azdır, misinaya uygun düğüm atmıyorsundur gibi seçenekler geliyor aklıma.
FC misinaların paketlerinde düğüm önerileri de olur genellikle, yok mu sendekinde?

Islatarak da denedim. Internette en dayanıklı denilen palomar düğümünü kullanıyorum.

Goruldugu gibi dugum dibinden kopuyor bunun nedini attiginiz dugumden kaynakli dip kismini zedeliyorsunuz ve zayifliyor. Size kendi kulladigim dugumleri tavsiye ediyorum yaptigim testlerde simdiye kadar hic dugumden kopma yasamadim hep bedenden kopuyor.

0.30 mm ve alti misinalar icin oncelikle bedeni 4 kat yapin 4 kat hali 30 cm uzunlugunda olmasi yeterli sonrasinda o sekilde islatarak palomar dugumu atin. Sonrasinda 4 beden olacak tekli bedeni ayristirin ve bir yere civi sabitleyin klipsi civiye takip tek olan bedeni diger 3 bedenin bir altindan bir ustunden islatarak oturta oturta zincir orun AG Chain Knots oluyor bu zincirin adi asagida videosunu ekleyecegim. en az 25 kat orun bu sekilde attiginiz dugumun dip kismini guclendirmis olacaksiniz. Eger bu sekilde cok fc gider diyorsaniz ayni kalinlikta olmak sarti ile farkli bir bedeni lideriniz ile birlestirip o sekilde 4 kat yapabilirsiniz.

0.35 ve ustu kalinliklarda lider kullaniyorsaniz ki ben suan 0.37 ve 0.38 mm kullaniyorum bunda ise 4 kat yapmaniza gerek yok. misinayi ikiye katlayin 25-30 cm kadar gene pay birakin ve islatarak palormar dugumu atin. Sonrasinda tekrar klipsi civiye takin ve ayni sekilde islatarak oturta oturta zincir orun 0.37 ve uzeri kalinliklar icin 8-10 arasi zincir ormeniz yeterli olur.

Ben bu sekilde defalarca testlerini yaptim simdiye kadar hic dugumden kopma olmadi hep beden kopuyor simdiye kadar testlerini yaptigim en saglam klips dugumudur. Zincirleri orerken klips i muhakak bir yere takin hem daha iyi oturuyor dugumler hemde cok daha kolay ve hizli oluyor.

Simdi gelelim fc lider kalinlik secimine kullandigin 0.30 mm misinayi ipin muhtemelen 4 - 4.5 kg civarlarinda kesecektir. Sana tavsiyem kullandigin lideri 0.37 mm - 0.38 mm ya da 0.40 mm bu kalinliklara cikarmani tavsiye ederim bu sekilde ip lideri kesme sorununu da ortadan kaldirmis olursun. Lider dugumu ile ilgili sorularin olursa onunla da ilgili tavsiyeler verebilirim.

0.28 mm misinada atigim klips dugumu

IMG-20190526-164950.jpg

0.37 mm misinada attigim klips dugumu

dugum.jpg

Yaptigim testlerden fotolar

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

Ag Chain Knots Dugumu

Back