Atış yaparken misina kusuyor. Neden?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan snrk7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

snrk7

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum. Bir konu hakkında çok muzdaripim. Yardımınıza ihtiyacım var. Eğer yanlış yere actiysam konuyu özür dilerim. 4.20 Cinnetic olta ve Cayman alu 7000 makinam var. Kıyıdan uzak atış yapmaya çalışıyorum. 0.13 ip misinaya 0.40 gibi şok yapıp atıyorum ama iki ip arası aşırı incelik farkı olduğu için atarken düğüm kısmının halkalara çarpması sonucu konik kafa makinamdan ip misina resmen kusuyor, karman çorman bir şekilde fırlıyor misina. Kusmanın bundan ötürü olduğunu tahmin ediyorum. 0.16 lik misinaya 0.25 şok yapsam bu sorun ortadan kalkar mı ve kopma sorunu yaşamam diye tahmin ediyorum. Doğru mudur? Her türlü tavsiyenizi bekliyorum. İp seçimi vs. Teşekkürler.

Düğüm halkalara çarpıyorsa başka başka sorunlarla da karşılaşırsın.
Seramikler kırılabilir, takım kopabilir ve hatta kamış bile kırılabilir.
Bir de düğümün fotoğrafını eklesen.. Belki düğüm konusunda farklı alternatifler de olabilir.

Liderin uzunluğu ne., atmadan önce düğümü halkanın dışına çıkarsan

Lider kalin. İnceltebilirsin. Düğüm olarak ta Fg knot ( fg düğümü) dene. Yapısı itibari ile takılma yapmayan bir düğüm. Misinalar arasında kalınlık farki fazla olduğunda da rahat kullanılabilen bir düğüm. Ayrıca makinada gereğinden fazla misina sarilmadigindan emin ol.

Av sırasında koptuğu için kızdım tekrar bağlamadim hocam fotosu şuan yok. Misina da fazla sarılı değil. 150m ip vardı. Artık 0.16 ya 0.23-0.25 şok yapıp denicem. Cevaplar için teşekkürler

Back