Atışlarım Uzağa Gitmiyor?

Emre Karagül

Aktif Üye
Tepki
34
Ödül
38
Remixon 50-100 atarlı, 360 cm, karbon bir kamışım var. Surf olta olduğunu düşünüyorum.

Makinem Effe Scud 6000, 8 bilyalı 5:1:1 devir sayılı, önden kalamalı ve 0.30 misinayla kaplı.

Oltayı 45 derecelik açı ile misina bırakarak, kamçılayarak sallıyorum ama sürekli aynı mesafeye düşüyor. En fazla 25 metre gidiyordur. 20-40 atarlı spin oltamada aynı şekilde atıyorum o da aynı mesafede gidiyor.

Diğer kişiler benle aynı gücü yükleyip sallasa benden daha açığa atıyorlar, bu sebepten dolayı balıkta tutamıyorum.

Olta takımında bir sorun mu var? Yoksa sorum bende mi? 40-50 Gr kurşun atıyorum

Yardımlarınıza ihtiyacım var🙁

Merhaba. Kurşun kamisa hafif kaldığı için uzağa gitmiyor bence

40-50 Gr kurşun atıyorum

Ben işin teknik kısım ve tabirlerini bilmem, 11 senedir çoğu kez haftanın 5-6 günü balığa çıkıyor olmama rağmen ilgilenmem de açıkçası. 🙂 Bu bağlamda teknik değerlendirmeyi forumdaki üstadlarımız mutlaka yapacaktır.
Benim konuya dair söylemim ise öncelikle bir soru ile başlayacak. 40-50 Gram kurşun ile hangi balığa atıyorsunuz acaba?
Ve bir de nacizane tavsiyem olsun, yakınınızda iyi balıkçı izlenimi veren birileri varsa atış şeklinizi bir de ona sorunuz bence.

Arkadaşlar gramı arttırma yarışına girmeden önce hedef balığın ne olduğunu öğrenmemiz gerek kanısındayım. 🙂

Üstadım hobidasimizin sorunu uzağa gitmemesi. Çözüm de gramaj artışı bence.

Üstadım hobidasimizin sorunu uzağa gitmemesi. Çözüm de gramaj artışı bence.

Hedefte bir balık yok, mesele yalnızca uzağa atamamasından ibaretse amenna, o halde taksın 100 gram sorun çözülür.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Back