Atışlarım Uzağa Gitmiyor?

Net söyliyebileceğim 75-80 gram altında kurşuna kamış sağır kalıyor.
Minimum atarı zaten 50 gr. 40-50 gram kurşuna kamış ucu gerekli esnekliği göstermiyor demekki ve bu normal zaten.
En iyi uzak atış için 75-80 gr kurşun atın.
Ayrıca 50-100 gram atarlı - maksimum 75-80 gr atabileceğiniz bir kamışın misinası 0,30 bence kalın. Misina uzun süredir sarılı yada kalitesiz ise sertleşmiş ve kurumuş, makinadan ve yüzüklerden çıkarken zorlanıyor olabilir.
Sağlam yumuşak 0,25 - 0,28 misina deneyin.
Yada en iyisi;
Misinayı altta dolgu bırakın, makinanıza
8X 0,12 yada 0,14 ip sarın.
Kesinlikle çok farkedecektir.

Net söyliyebileceğim 75-80 gram altında kurşuna kamış sağır kalıyor.
Minimum atarı zaten 50 gr. 40-50 gram kurşuna kamış ucu gerekli esnekliği göstermiyor demekki ve bu normal zaten.
En iyi uzak atış için 75-80 gr kurşun atın.
Ayrıca 50-100 gram atarlı - maksimum 75-80 gr atabileceğiniz bir kamışın misinası 0,30 bence kalın. Misina uzun süredir sarılı yada kalitesiz ise sertleşmiş ve kurumuş, makinadan ve yüzüklerden çıkarken zorlanıyor olabilir.
Sağlam yumuşak 0,25 - 0,28 misina deneyin.
Yada en iyisi;
Misinayı altta dolgu bırakın, makinanıza
8X 0,12 yada 0,14 ip sarın.
Kesinlikle çok farkedecektir.
Misinam azaldı. Yakın zamanda değiştirecem. Bulunduğum yerler sığ olduğu için ağır kurşun kullanamıyorum. Bundan sonra derin yerler aricam. Belki uzağa gider. Gitmezse misinayı da değiştiririm.

Misinam azaldı. Yakın zamanda değiştirecem. Bulunduğum yerler sığ olduğu için ağır kurşun kullanamıyorum. Bundan sonra derin yerler aricam. Belki uzağa gider. Gitmezse misinayı da değiştiririm.

İstavrit içinse 8x0,10 en fazla 8x0,12 ip kullanın. 0,30 misina altta dolgu kalsın..
“Misinam azaldı” demenizden makinadaki misinayı uzun zamandır kullandığınızı anladım. Yanlış düşünmüyorsam. Tuz ve güneş misinayı yakmış, sertleştirmiş makina takımdan kolay çıkmıyordur.
EN İYİ ÇARE BENCE İP.
Misinadan daha sağlam, daha ince.

İstavrit içinse 8x0,10 en fazla 8x0,12 ip kullanın. 0,30 misina altta dolgu kalsın..
“Misinam azaldı” demenizden makinadaki misinayı uzun zamandır kullandığınızı anladım. Yanlış düşünmüyorsam. Tuz ve güneş misinayı yakmış, sertleştirmiş makina takımdan kolay çıkmıyordur.
EN İYİ ÇARE BENCE İP.
Misinadan daha sağlam, daha ince.
Yok misinam en fazla 3 aylıktır ama acemilikten ve kendi kendine düzelmeyen bağ olmasından dolayı azaldı. Bayramdan sonra yeni bir misina yada ip bağlicam. Makinem ve kamışım bunun için uygun mu peki?

Yok misinam en fazla 3 aylıktır ama acemilikten ve kendi kendine düzelmeyen bağ olmasından dolayı azaldı. Bayramdan sonra yeni bir misina yada ip bağlicam. Makinem ve kamışım bunun için uygun mu peki?

Misinanın düğüm olmasının sebebi hafif kurşun kullanman. Dediğim gibi kamış hafif kurşuna sağır kalıyor.
Çözüm öncelikle 75-80 gramlarda kurşun kullanın.
0,25 - 0,28 sağlam yumuşak bir misina,
Yada
8x0,10 - 0,12 ip kullanın.
Atış stilinizi geliştirin.
Makina ve kamışın ipe uyumsuz kalacağını zannetmiyorum. Makinanız surf kafa değil. Genel kullanım yada daha çok tekne için.
Ama sorun olacağını sanmıyorum.

Misinanın düğüm olmasının sebebi hafif kurşun kullanman. Dediğim gibi kamış hafif kurşuna sağır kalıyor.
Çözüm öncelikle 75-80 gramlarda kurşun kullanın.
0,25 - 0,28 sağlam yumuşak bir misina,
Yada
8x0,10 - 0,12 ip kullanın.
Atış stilinizi geliştirin.
Makina ve kamışın ipe uyumsuz kalacağını zannetmiyorum. Makinanız surf kafa değil. Genel kullanım yada daha çok tekne için.
Ama sorun olacağını sanmıyorum.
Çok teşekkür ederim. Bu bilgilere ihtiyacım vardı. Kamışım ne peki? (Spin,surf)

Çok teşekkür ederim. Bu bilgilere ihtiyacım vardı. Kamışım ne peki? (Spin,surf)

Kamış 50-100 atarlı, spin değil, surf desem hani “light surf” diyelim. Ama hedef balığınız istavrit için ideal bir kamış.
Uygun ağırlık ve uygun misina ile zevkli av yaparsınız.
Boğazda bile yeri geliyor 100-200 atarlı kamışlar ağır kalıyor istavrite.
Böyle zamanlarda özellikle balık kıyıladığında 50-100 60-120 atarlı kamışlar daha verimli oluyor.
Makinanızda hafif 👍.

Ayrıca inşallah 3,60 kamış ile 10 lu çapari atmaya çalışmıyorsunuzdur.
3,60 kamış, 40-50 gr kurşun, 10 lu çapari 😱😱

Böyle bir takımı uzağa atamazsınız, misina düğüm yapar.

Çaparide en fazla 8 li iğne kullanın.
Yada şöyle diyeyim çapari boyunu, kamış boyuna göre dengeleyin.
Çapariniz kamıştan uzun olmasın.

Ayrıca inşallah 3,60 kamış ile 10 lu çapari atmaya çalışmıyorsunuzdur.
3,60 kamış, 40-50 gr kurşun, 10 lu çapari 😱😱

Böyle bir takımı uzağa atamazsınız, misina düğüm yapar.

Çaparide en fazla 8 li iğne kullanın.
Yada şöyle diyeyim çapari boyunu, kamış boyuna göre dengeleyin.
Çapariniz kamıştan uzun olmasın.
Çok teşekkür ederim. Maalesef 10'lu kullanıyordum ama son 1 haftadır uzun geldiğini anladım. Elimdekiler bitene kadar kullanayım dedim. Demek ki bende de hata varmış 😊 gece gece vaktinizi aldım. Kusura bakmayın, yine çok teşekkür ediyorum.

Back