Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Hayat teknecilere güzel zaten, yok ki bi teknemiz şöyle bir de biz tutalım 😀
Tebrikler bu arada afiyet olsun, çıtır çıtır 🙂
Vallaha doğru söz ne denir..bende sabah avcılar kayalıklardan toplamda iki tanecik istavrit yakaladım..sonrada suya iade ettim,teknesi olanlar yakalasın diye🙂

Merhaba arkadaşlar.
Balık tutmaya henüz yeni başladım. İlk olarak istavrit tutmakla başlayayım dedim. Gidip bir surf kamış ve çapari aldım. Bulunduğum yer mimaroba, sinanoba tarafları.
Bu bölgelerde olta atış denemeleri yaparken çok fazla yosunlu olduğunu gördüm. Attığım her yerde yosun çektim, bir kaç kurşun da takılıp suda kaldı.
Birde tahminimce çok derin değil olta attığım yerler. Beklememe rağmen kurşun yere inmedi, misinada gerginlik oluşmadı.
Bu tür yosunlu ve kayalık bölgelerde balık avı verimi nasıl olur. İstavrit için çok uygun bir yer değil anladığım kadarıyla. Bulunduğum yerlere yakın önerebileceğiniz avlak yerleri nerelerdir paylaşabilirseniz sevirinirim.

MUSTAFA KARDEŞİM BİZİM MİMAROBA SİNANOBA ARASINDA ÇAPARİ İLE İSTAVRİT ANCAK HAVA KARARMASINA 1 SAAT KALA YAKALAYABİLİRSİN FAZLA VERİMLİ DEĞİL AMA BÖLGEDE HAZİRAN AYINDAN SONRA YEMLİ DENEMELER YAPMANI TAVSİYE EDERİM.SÜLÜNEZ , TEKE VE BORU KURDUYLA SÜPRİZ AVLAR YAPABİLİRSİN.RAST GELSİN.

Ayrıca istavrit kıyıladığında şamandıralı veya şeytan oltası ile yemli istavrit avı yapabilirsin. Bu av şeklinde makina kullanmana da gerek yok. Hafif halkasız bir kamışın ucuna 2-3 metre misina ile çok keyifli avlar yapabilirsin.

Merhaba,

Bu yıl Avcılar ambarlı sahili kurudu sanırım, insanlar 5-10 tane istavrit tuttun mu sevinmeye başlıyor.

saygılar

Yarın akşam üstü Avcılar sahilinde olmayı düşünüyorum...Durum hakkında bilgi veririm..balık yakalayamazsam,şimdiden söyleyeyim ,"yunus balıkları dolaşıyordu"derim..çaktırmayın heee
😉

Herkese selam Kumburgaz ve güzelce taraflarında spinle lüfer familyasına deneme yapmak istiyorum bölge hakkında bilgisi olan varmı hareket yoksa başka yerlere bakicam

Back